Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Scăderi

23 aprilie 2010

Scris de Tia Şerbănescu
În reluare pe micile ecrane - scandalul modificării Constituţiei: faptul că Guvernul Boc a scos un proiect de lege în acest sens (parlament unicameral cu 300 de locuri, conform referendumului) a doua zi după vizita la Cotroceni şi după înfiinţarea Comisiei parlamentare ad-hoc a fost considerat „o jignire“ la adresa Parlamentului şi o temenea în faţa dlui Băsescu.
De fapt, legea şi comsia nu se exclud - ceea ce exclud însă din capul locului PSD, PNL şi UDMR este parlamentul unicameral. Toate acuză diminuarea democraţiei fără să poată explica de ce un parlament cu 300 de persoane (cu asta sunt de acord) e mai democratic în 2 camere decåt în una. În fond, se aleg în aceleşi fel şi cu aceleaşi procente. Culmea este că pentru a acuza „dictatura lui Băsescu“ opozanţii sacrifică votul electoratului (adică esenţa democarţiei) considerånd că acesta a votat în necunoştiinţă de cauză, manipulat şi orbit. Cetăţeanul a fost, adică, deştept cånd a votat 300 de locuri şi turmentat cånd a votat o cameră. A înţeles diferenţa dintre 500 şi 300 dar s-a prostit brusc la diferenţa dintre 1 şi 2. Măi să fie! N-o avea electoratul mereu dreptate dar chiar să-l crezi incapabil să facă scăderea cu unu, e prea de tot. Se mai făcea, totuşi, şcoală pe vremea lui, nu numai greve. Mai exista şi o logică: de ce există ţări democratice şi cu una şi cu două camere? În realitate, partidele nu apără nicio democraţie ci propriul confort locativ: o sută de locuri în Senat înseamnă vreo 800 de angajaţi. Evident, Constituţia a fost considerată încă un subiect menit să ne distragă atenţia de la gravele probleme ale ţării. Ca şi cånd suntem atåt de idioţi încåt nu putem să ne gåndim la 2-3 lucruri diferite în aceeaşi zi. Trebuie neapărat să fim obsedaţi de un singur lucru. MAE, de exemplu, a reacţionat disproporţionat la o emisiune franceză de umor unde cineva a imitat, cu måna întinsă la cerşit, „salutul romånesc: vă rog, domnule“. Destul de politicos! Acasă, nu te mai roagă nici cånd îţi cere, nici cånd îţi ia - iar salutul e mult mai vulgar. În plus, în emisiunile noastre de umor nenumăraţi prezentatori şi invitaţi imită mult mai bine pe ţigani în timp ce în emisiunile politice se ţigănesc - involuntar. Noroc că francezii nu se uită la emisiunile noastre şi nici la OTV unde Vadim i-a salutat cu måna întinsă altfel: „marea ruşine a Franţei e că pe scaunul lui de Gaulle e un ţigan evreu ungur ca Sarkozy“. Marea ruşine a Romåniei e că mulţi romåni nu mai au niciun pic de ruşine.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one