Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Salariile ar putea creşte în medie cu 7% în 2011 dacă vor fi concediaţi 70.000 de angajaţi

26 iunie 2010

Scris de Dan Marin
Salariile bugetarilor ar putea creşte anul viitor cu 7% în medie pe tot sectorul public, în condiţiile în care vor fi concediaţi 70.000 de angajaţi şi nu se va renunţa la al 13-lea salariu, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.
Pe de altă parte, ministrul a precizat că, în prezent, numărul de salariaţi avut în vedere să plece din sistemul bugetar este de peste 100.000 de persoane.
„Probabil că discutăm despre cåteva zeci de mii de oameni din administraţia locală. De asemenea, discutăm de cåteva zeci de mii de oameni din administraţia centrală“, a spus Vlădescu.
El a amintit că autorităţile s-au angajat să reducă numărul angajaţilor din sistemul public de la 1,36 milioane la 1,29 milioane, respectiv cu 70.000 de persoane, cheltuielile salariale aferente acestor angajaţi pentru anul viitor fiind de 39 de miliarde de lei.
„Creşterea posibilă medie pe tot sectorul, dacă reducerea e de 70.000 şi nu se renunţă la al 13-lea salariu“, a spus Vlădescu, întrebat dacă în urma calculelor reiese că anul viitor este posibilă o creştere de 7% a salariilor angajaţilor din sistemul public.
Autorităţile au anunţat un program de reducere a cheltuielilor, care prevede atåt diminuarea personalului bugetar cåt şi reducerea salariilor din sectorul public, cu 25%, şi a pensiilor, cu 15%.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one