Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Romania va gazdui scutul american antiracheta la invitatia SUA. Decizia trebuie ratificata de Parlament

Decizia CSAT
Romania va gazdui scutul american antiracheta la invitatia SUA. Decizia trebuie ratificata de Parlament
de D.G. HotNews.ro
Joi, 4 februarie 2010, 12:53 Actualitate | Politic


Sistemul PATRIOT Advanced Capability-3
Foto: mda.mil
documente
Textul integral al declaratiei lui Traian Basescu privind scutul antiracheta
(04 Feb 2010) RTF, 6KB
Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a fost aprobata participarea Romaniei la sistemul antiracheta, ca urmare a invitatiei presedintelui american Barack Obama: "Noul sistem nu este indreptat impotriva Rusiei; repet: nu este gazduit pe teritoriul Romaniei un sistem indreptat impotriva Rusiei, ci impotriva altor amenintari", a subliniat seful statului.
Traian Basescu a vorbit despre amplasarea de interceptori terestri pe teritoriul Romaniei. Unul dintre sistemele utilizate de Pentagon in acest moment este PATRIOT Advanced Capability-3 (vezi foto).


Raza de actiune a rachetelor iraniene
Foto: defense.gov

"Vechea amplasare a sistemului nu acoperea teritoriul Romaniei decat intr-o mica parte in vestul tarii. Noua amplasare acopera in intregime teritoriul Romaniei...Romania nu era echipata impotriva eventualelor atacuri cu rachete balistice", a declarat Basescu.

Basescu a mai spus ca mesajul presedintelui american a fost adus la Bucuresti de Ellen Taucher, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor, care se afla in Romania in fruntea unei echipe de experti americani.

"Dezvoltarea gradual - adaptiva a sistemului de aparare anti-racheta in Europa, cu stabilirea unor componente si in Romania, este in deplin acord cu deciziile adoptate la Summitul NATO de la Bucuresti, dar si la cel de la Kehl, prin care au fost reiterate principiile privind indivizibilitatea securitatii si solidaritatii aliate", a aratat Traian Basescu.

Traian Basescu a aratat ca este vorba de stabilirea unor componente ale sistemului de aparare antiracheta in tara noastra: Vor fi amplasati interceptori terestri; operationalizarea actiunilor de pe teritoriul tarii noastre va incepe in 2015."

Presedintele a precizat ca in perioada urmatoare vor avea loc negocieri bilaterale pentru incheierea unor acorduri necesare, urmand ca acestea sa fie ratificate de Parlamentul Romaniei.

Traian Basescu a spus ca decizia este importanta in consolidarea parteneriatului cu SUA, dar cel mai important este cresterea nivelului de securitate al Romaniei.

Presedintele Basescu a tinut sa sublinieze ca hotararea CSAT privind scutul antiracheta respecta Constitutia si legile tarii.

"Decizia adoptata de CSAT, care trebuie sa fie aprobata de Parlamentul Romaniei atunci cand acordul cu partenerii americani va fi finalizat, s-a adoptat in baza articolului 118, aliniat 5 din Constitutia Romaniei, in baza Legii nr. 291/2007, legea privind intrarea, stationarea, desfasurarea unor operatiuni sau tranzitul fortelor armate pe teritoriul Romaniei. De asemenea, hotararea CSAT este in acord cu Legea sigurantei nationale, 51/1991, si Legea apararii nationale a Romaniei, nr. 45/1994", a declarat, dupa sedinta CSAT, presedintele Traian Basescu.

El a indicat ca, in cazul Legii 51/1991, sunt vizate articolele 17 si 2, iar din Legea 45/1994 articolul 1.

Anul trecut, secretarul de stat pentru afaceri strategice in Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, declara pentru HotNews.ro ca noua varianta a scutului antiracheta american ar urma sa acopere si Romania, iar aceasta formula este considerata drept mult mai eficienta. Aurescu a declarat ca sistemul de aparare propus de administratia Obama presupune costuri mai mici decat cel anterior, propus pe vremea lui George W. Bush.

Paradoxal, un avantaj in relatia cu Rusia

Elementele scutului antiracheta amplasate in Romania ne-ar putea, paradoxal, ajuta in relatia cu Rusia, in loc sa o inrautateasca si mai tare, crede analistul de politica externa Dan Dungaciu. Explicatia este faptul ca pentru a avea putere de negociere cu Federatia Rusa, trebuie sa fii un actor important in spatiul euro-atalantic, inclusiv pe dimensiunea de securitate.

"Paradoxal, amplasarea scutului si pe teritoriul Romaniei, ne ajuta, in niciun caz nu este un impediment. Daca Romania ar fi refuzat propunerea americana, credeti ca maine Rusia ar fi aratat deschidere fata de noi?", a intrebat retoric acesta. Citeste mai mult in analiza lui Dan Dungaciu.

Emil Boc: Costuri minime, beneficii maxime

Emil Boc a declarat pentru HotNews.ro ca amplasarea scutului antiracheta "inseamna garantarea stabilitatii democratiei in Romania pentru o perioada lunga de timp de aici inainte. Costurile sunt minime, beneficiile sunt maxime". (AUDIO)

Titus Corlatean: decizia favorabila a Parlamentului ar confirma consecventa actiunilor de politica externa

Corlatean afirma faptul ca decizia favorabila a Parlamentului Romaniei ar confirma consecventa actiunilor de politica externa, incepute din 2001, de a fi parte a Aliantei nord-atlantice si presupune asumarea costurilor si beneficiilor apartenentei la spatiul de securitate euro-atlantic.

"Personal, sunt in favoarea acestei decizii, pentru ca ea reafirma rolul si statutul important al Romaniei in relatia cu partenerul american. Trebuie insa sa ne uitam si la potentialele riscuri, la reactia spatiului estic", a spus senatorul social-democrat pentru HotNews.ro. Mai multe declaratii ale social-democratului, aici.

Generalul Mihail Ionescu: Scutul antiracheta asigura si potenteaza securitatea Romaniei

Elementele scutului antiracheta amplasate pe teritoriul Romaniei asigura si potenteaza securitatea nationala si asigura apararea impotriva rachetelor cu raza medie de actiune, in conditiile vecinatatii ei imediate cu zona turbulenta a Orientului Mijlociu, a declarat pentru HotNews.ro generalul Mihail Ionescu, directorul Institutului pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară.

Interceptorii terestri sunt rachete de interceptare, intr-un sistem instalat pe o suprafata larga in sud-estul Europei, maritim si terestru. Maritim, ele sunt amplasate pe vase americane Aegis, in Mediterana si Marea Neagra. Cititi mai multe aici.

Anca Boagiu: Importanta vitala a deciziei CSAT va fi reflectata si in abordarea Parlamentului, a declarat Anca Boagiu, vicepresedinte al comisiei de afaceri europene din Senat, care a adaugat ca e convinsa ca aprobarea se va face in cvasi-unanimitate. Alte declaratii ale senatorului PDL, aici.

Vezi aici anuntul Casei Albe din 17 septembrie 2009 despre decizia Administratiei Obama legate de scutul antiracheta.

Citeste pe pagina Departamentului american al Apararii mai multe despre scutul antiracheta.

Alte detalii despre scutul antiracheta pot fi gasite aici.

REFERINŢE
AUDIO VIDEO Emil Boc despre amplasarea scutului antiracheta in Romania: Inseamna garantarea stabilitatii democratiei in aceasta tara pentru o perioada lunga de timp de aici inainte
Dan Dungaciu, analist de politica externa: Paradoxal, amplasarea elementelor scutului in Romania ne ajuta in relatia cu Rusia, nu e un impediment
Mircea Geoana, despre decizia CSAT privind scutul antiracheta: Cea mai importanta decizie de securitate nationala din ultimii ani
AUDIO Ioan Mircea Pascu, fost ministru al Apararii, despre scutul antiracheta: Probabil ca rusii vor obiecta
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one