Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

România - stat poliţienesc

16-martie-2010

Scris de George Roncea
Justiţia românească: mută, oarbă, ciungă şi violată de tartorul Ion Iliescu

Ieri, la şedinţa de bilanţ a Ministerului Public pe anul trecut, procurorul general al Romåniei, Laura Codruţa Kovesi, a prezentat date ce conturează o imagine catastrofală a Justiţiei romåneşti. Avem 1,4 milioane de dosare penale într-o societate cu 18 milioane de adulţi, situaţie ce „reprezintă o anomalie, în condiţiile în care, statistic, ar presupune ca aproximativ un romån din cinci să fie implicat, într-o formă sau alta, într-un dosar penal“, a spus Codruţa Kovesi, în faţa auditoriului format din şefii parchetelor din ţară şi Bucureşti, membrii CSM, reprezentanţii Comisiei Europene la Bucureşti şi a premierului Emil Boc, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi a unui consilier prezidenţial.
Resursele interne ale sistemului vor fi în curånd depăşite, copleşite de fapt, dacă se menţine tendinţa de creştere a numărului dosarelor. „În marile centre, precum Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, precum şi în alte oraşe mari din ţară, un procuror ajunge să lucreze şi la peste 2.000 de dosare pe an. În cursul acestui an, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, cåt şi procurorii de la parchetele de pe långă curţile de apel şi tribunale, pe långă soluţionarea cauzelor care le erau date în competenţă, au preluat peste 26.000 de cauze de la parchetele locale, cauze în care s-au emis 1.800 de rechizitorii. Această soluţie nu este suficientă şi trebuie susţinută cu alte măsuri. Evoluţia volumului de activitate în acelaşi ritm va conduce la blocarea sistemului dacă nu vor avea loc modificări legislative de substanţă“, a spus Kovesi.
Printr-o muncă supraomenească, numărul de dosare soluţionate a ajuns, în 2009, la 500.000, de aproape patru ori mai mare decât în 1989 şi cu o treime mai mult decât în urmă cu zece ani, în anul 2000. De asemenea, mai susţine Kovesi, peste 75% dintre cauze au fost soluţionate în mai puţin de şase luni de la sesizare. La recentul bilanţ al Poliţiei, Laura Codruţa Kovesi a menţionat că numărul de dosare la nivelul anului 2009 a fost de şase ori mai mare decât în 1989 şi dublu faţă de anul 2004. Ea a criticat faptul că numărul mare de cauze penale se datorează unui număr mare de plângeri nefondate.
În luna februarie a acestui an, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, anunţase şi el că am avea nevoie în sistemul judiciar de încă aproximativ 1.500 de judecători şi procurori. Nu numai numărul insuficient de magistraţi reprezintă o problemă.

Blocajul sistemului se datorează parlamentarilor Legislativului

Adevărata problemă, a subliniat procurorul general, este faptul că sistemul actual nu mai funcţionează, resursele sunt limitate, însă volumul mare de activitate nu este influenţat de evoluţia infracţionalităţii, care nu are o creştere similară, ci de probleme legislative.
„Raportat la legislaţie, o primă problemă este excesul de incriminare. Există 140 de acte normative care prevăd aproape o mie de infracţiuni. O altă cauză identificată este aceea a sesizărilor fără finalitate care ne sunt adresate, în condiţiile în care doar 7,7 la sută din soluţii sunt rechizitorii“, a indicat Kovesi, care s-a mai referit şi la începutul acestui an la efectul politicii asupra Justiţiei, afirmând că sistemul de selecţie din magistratură este grevat de subiectivism: „Sistemul de evaluare a magistraţilor a ajuns o formalitate fără nicio finalitate, nu avem criterii relevante de evaluare a eficienţei celor care deţin funcţii de conducere, iar sistemul de promovare sau numire în funcţii de conducere este ineficient“.
O sumedenie de prevederi dintre cele mai fistichii, dacă nu chiar tåmpite, figurează în actualele legi în vigoare. Recentul Referendum, ce exprimă voinţa populară, suverană a românilor, de schimbare a structurii parlamentare, este contestată isteric de corul pesedeilor de pripas, dirijaţi din spate de Ion Iliescu, cel mai vituperant critic al românilor care au votat pentru Referendum, consideraţi „stupid people“, pe linia infamei catalogări lansate de tovarăşul de bolşevism al lui Ion Iliescu, Silviu Brucan, fondatorul GDS.

România, stat eşuat

„Dirigintele“ Justiţiei, cel care a controlat direct sistemul aproape un deceniu şi jumătate, a fost Ion Iliescu. Şi astăzi, Justiţia este inoperantă pe de o parte prin prin imixtiunea factorului politic şi pe de altă parte prin largul concurs al parlamentarilor pesedeului dirijat de acelaşi malefic Ion Iliescu, cel care a lucrat la destructurarea Justiţiei vreme de peste un deceniu şi jumătate.
Să ne amintim şi de intenţiile declarate de imixtiune în Justiţie ale lui Mircea Geoană, în perioada campaniei electorale, care anunţa că prima sa mişcare după ce va ajunge preşedinte va fi schimbarea procurorului general, cu puţin timp înainte de a se afla public de reţinerea la Jakarta a lui Nicolae Popa, interpusul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Asta după ce afirma că „o ţară în care legea este capricioasă este o ţară nesigură, nedemocratică şi neatractivă economic“.
În seara zilei când ştirea a devenit publică, Geoană a fost chemat de urgenţă la SPA-ul lui Vîntu, pentru a se relaxa împreună în intimitatea saunei, meditând la cum va „rezolva“ el şi mogulul treburile deranjante din Justiţia asta a noastră, atåt de depăşită de infractori. Sistemul judiciar a fost afectat grav, cu grijă şi perseverenţă, de personajele-cheie din CSM şi ÎCCJ, proptite de Iliescu şi PSD. Personaje ca Lidia Bărbulescu au avut un rol activ, distructiv, şi nu trebuie uitată nici contribuţia sinistrei (de stânga adică n.n.) ex-ministrese a Justiţiei Rodica Stănoiu (fosta consilieră a lui Iliescu şi dovedită ca informatoare la Secu), cea care a adus-o la Capitală pe madamă - bună prietenă a unui alt şnapan de-al lui Iliescu, generalul Dan Voinea, - cu zero lucrări publicate, fără doctorat, activitate didactică la FF la Slatina.
Cea mai bună dovadă că Aparatul Justiţiei este infestat până la vârf de căpuşele lui Iliescu o reprezintă chiar cursul dosarelor ce-l implică direct pe Ion Iliescu - Dosarul Revoluţiei şi al Mineriadei. O contribuţie majoră în mătrăşirea acestor două dosare a avut-o un om ce aruncă o pată ruşinoasă atåt asupra Justiţiei, cåt şi asupra Armatei - este vorba de fostul procuror militar Dan Voinea, luat de bun de fosta slugă a lui Ion Iliescu, Vladimir Tismenenski, şi de fostul secretar de stat liberalo/ pedelist Marius Oprea după ieşirea sa pe uşa din dos a Parchetului Militar - cu o pensie de 185 de milioane!

Ion Iliescu, piatra de hotar a Justiţiei româneşti

„Două dosare mai sunt în lucru la Ministerul Public, evenimentele din decembrie 1989, pe care noi sperăm să le finalizăm cåt mai curånd, chiar în cursul acestui an. Într-unul din dosare este începută urmărirea penală faţă de Ion Iliescu încă din decembrie 2004“, a declarat procurorul general, uitând să menţioneze NUP-ul Secţiei conduse de elodianul Marius Iacob, acordat generos aceluiaşi Ion Iliescu, în Dosarul Mineriadei din 1990. Deşi Asociaţia Victimelor Mineriadei a contestat NUP-ul acordat de procurori şi l-au chemat în judecată pe fostul general Dan Voinea, pentru tergiversarea şi mătrăşirea dosarului, nu s-a întâmplat nimic nou pe marginea temei Dosarului Mineriadei.
Cererea de chemare în judecată a victimelor lui Ion Iliescu, cel care a dat ordin Armatei să-i lichideze pe legionarii bărboşi ai Pieţei Universităţii şi a chemat apoi minerii să le bătucească bine capetele, a fost returnată de magistraţi cu menţiunea că acţiunea riscă să fie suspendată dacă victimele nu precizează adresa de acasă a lui Dan Voinea, colegul vreme de trei decenii al domnilor magistraţi, angajat cu juma’ de normă şi la cancelaria primului-ministru, pe post de consultant al aşa-zisei instituţii de analiză a comunismului din subordinea premierului Boc, sinecură oferită până recent liberalului Marius Oprea şi preluată mai nou de Volodea Tismenenski (aka Vladimir Tismăneanu). Ce nu a spus doamna procuror general Laura Codruţa Kovesi este faptul că Justiţia este percepută ca fiind coruptă, „mic amănunt“ ce rezultă din toate sondajele de opinie realizate până acum.
Puroiul din Justiţie, pe care şi Uniunea Europeană ni-l arată cu degetul, a ajuns la limita suportabilităţii. După 89, capcanată de perversul grădinar Ion Iliescu, Justiţia a crescut ca o buruiană în şanţ, lipsită de o månă care să o plivească şi să o trateze de paraziţi, de mucegaiuri şi de larvele hulpave ale jigăniilor de tot soiul. Dacă magistraţii Justiţiei şi procurorul general îşi trădează menirea făcându-l scăpat şi anul acesta pe Ion Iliescu, piatra de hotar a sistemului judiciar, să nu se mire dacă nişte români - bărboşi sau nu - vor arunca cu pietre şi cu florile plantate de mineri în Piaţa Universităţii în 1990, în ei.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one