Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

România - învinsă de socialismul cu faţă umană inventat de Iliescu

26 mai 2010

Scris de Mihaela Dobrescu
Iliescu poate să moară liniştit. Visul său de a instaura în România socialismul cu faţă umană s-a împlinit. La 20 de ani de la schimbarea de regim din România, suntem captivii societăţii socialiste croite pentru noi de marele maestru al diversiunilor, Ion Iliescu. Bătrânului edec comunist trebuie să-i mulţumim pentru faptul că în 2010 România a ajuns ţara cu cei mai mulţi bugetari pe cap de angajat, cu cei mai mulţi pensionari anticipaţi şi cu cele mai multe ajutoare sociale din întrega Uniune Europeană. Politica pomenilor de la stat date de toate guvernele timp de 20 de ani, în schimbul voturilor, se răzbună astăzi când, în plină criză economică mondială, am ajuns la fundul sacului. Starea dificilă în care se află România a fost subliniată şi de Traian Băsescu la întâlnirea cu grupurile parlamentare care susţin coaliţia aflată la guvernare. Potrivit surselor noastre, preşedintele a prezentat cu cifre modul în care circa 63% din buget se duce pentru salariile bugetarilor, pensii şi ajutoare sociale şi doar 27% din buget este dirijat către investiţii. „Raportul ar trebui să fie invers“, a precizat şeful statului care a subliniat că dacă Guvernul nu va reduce pensiile şi salariile, România va intra în colaps în următoarele şase luni. Potrivit surselor noastre, preşedintele le-a atras atenţia parlamentarilor PDL că pot merge în continuare cu politica menţinerii salariilor şi pensiilor din banii împrumutaţi de la FMI, de la bănci externe şi interne, dar peste doi ani pe România va scrie cu siguranţă faliment. „Dacă ne menţinem cheltuielile de după reducerea salariilor şi pensiilor, ar trebui să avem o creştere de 21% a Produsului Intern Brut ca să ne acoperim cheltuielile. Am ajuns într-un punct critic. Sigur, nu vreau să înţelegeţi că eu susţin că nu mai avem soluţii. Vreau să ştiţi că putem s-o mai ducem aşa încă 2 ani“, le-a spus Băsescu parlamentarilor PDL.
Cum am ajuns în această situaţie? Răspunsul e cât se poate de simplu: printr-o politică iresponsabilă a creşterii salariilor în sectorul bugetar, a numărului de bugetari şi de pensionari şi prin acordarea de ajutoare sociale oricui a bătut la uşa autorităţilor pentru a le cere, mai ales în anii electorali.

Salariul la stat, mult mai mare decât la privat

România este o specie aparte când vine vorba de sectorul bugetar. Pe lângă creşterea numărului de bugetari cu circa 600.000 în ultimii şase ani, avem de-a face şi cu un fenomen rar întâlnit: salariile din sectorul bugetar sunt mai mari decât cele din sectorul privat. Potrivit datelor statistice făcute publice în iunie 2009, salariul mediu brut în sectorul bugetar era cu 1.200 de lei mai mare decât salariul mediu brut din sectorul privat. Astfel, conform datelor oficiale, salariul mediu brut din sectorul bugetar a ajuns la 2.800 de lei, iar salariul mediu brut din sectorul privat a ajuns la 1.600 de lei. La finalul anului trecut, ministrul finanţelor făcea un pronostic sumbru pentru angajaţii de la privat. „Salariul mediu din sistemul public este în acest moment de 2.199 lei şi va creşte cu 56% până în 2015, când va ajunge la 3.430 lei. În schimb, în mediul privat, estimăm că va exista o creştere de circa 33-34%, de la 1.758 lei la 2.354 lei“, a precizat ministrul finanţelor.
Aceste creşteri salariale au atras ca un magnet angajaţii către sectorul bugetar, motiv pentru care astăzi ar trebui să scăpăm de vreo 600.000 de angajaţi din acest sector şi nimeni nu se prea îndură să taie coada pisicii.
Continuarea politicii pomenilor şi a încurajării nemuncii în România, moştenire generoasă a tovarăşului Iliescu, nu mai este practic posibilă şi, prin urmare, guvernul Boc trebuie să ia măsurile convenite cu FMI privind reducerea drastică a cheltuielilor bugetare.

Guvernul vrea să vină în această săptămână cu pachetul de măsuri în Parlament

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat ieri, după consultările cu şeful statului de la grupul parlamentar democrat-liberal, că Guvernul doreşte „să vină în cursul acestei săptămâni, până luni“ în Parlament cu pachetul de măsuri pe care îşi va asuma răspunderea.
Întrebată dacă s-a stabilit o dată la care Guvernul va veni în faţa Parlamentului pentru asumarea răspunderii, Sulfina Barbu a spus: „În cursul acestei săptămâni vom şti cu exactitate, după şedinţa de Guvern probabil că se va comunica public. Guvernul îşi doreşte să vină în cursul acestei săptămâni, până luni, să vină cu pachetul în Parlament, pentru că şi aici sunt proceduri parlamentare“.

Veniturile bugetarilor, făcute publice pe site-urile instituţiilor unde lucrează

Pentru a contracara greva bugetarilor programată pentru 31 mai, Traian Băsescu le-a sugerat miniştrilor să afişeze pe site-urile oficiale numele şi toate veniturile angajaţilor, astfel încât românii „să vadă cât câştigă fiecare bugetar“, după cum ne-au declarat surse din PDL, prezente la întâlnirea preşedintelui cu miniştrii şi cu parlamentarii acestui partid.
„Preşedintele ne-a spus că ministerele şi agenţiile să pună mâna şi să afişeze pe site, chiar cu riscul de a fi date în judecată, numele angajaţilor şi veniturile lor, nu doar salariile, ci şi sporurile, pentru ca fiecare român să se poată uita şi să vadă cât câştigă fiecare bugetar“, au precizat participanţi la întâlnirea cu şeful statului. Potrivit acestora, Băsescu le-a recomandat ca decizia de publicare a acestor informaţii să se facă prin ordin de ministru.

Se vor reduce toate pensiile cu 15%

Toate pensiile vor fi reduse cu 15%, deşi la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu s-a discutat ideea exceptării pensiilor sociale, de 350 de lei, a declarat ieri, pentru Mediafax, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea. „S-a pus problema dacă vor exista anumite categorii de pensionari care să fie exceptate de la reducerea pe care am stabilit-o. S-a discutat despre faptul că dincolo de emoţia pe care o produce reducerea pensiilor foarte mici, este corect ca toate aceste categorii de pensionari să suporte reducerile pe care le-am decis“, a spus Udrea.
Ea a explicat că există o pensie socială introdusă de PDL anul trecut, în valoare de 350 lei.
Potrivit ministrului, până anul trecut nu se acorda această pensie, iar cei care beneficiază de ele acum nu aveau niciun fel de venit sau aveau 4 lei sau 6 lei.
„Acum, să le reduci şi lor această sumă este la fel de corect faţă de ceilalţi pensionari cărora le scazi pensiile. Cei care au 350 de lei pensie locuiesc în mediul rural, oameni care până acum un an trăiau fără aceşti bani şi care, locuind în mediul rural, au o gospodărie, deci au şi alte mijloace de existenţă“, a adăugat Udrea.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one