Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PSD si reforma Constitutiei: Sistem bicameral si presedinte ales de parlament

15-martie-2010

S

ocial-democratii doresc pastrarea bicameralismului si trecerea la un regim parlamentar, unde presedintele sa fie ales de catre Legislativ, se arata intr-un document prezentat la Consiliul National de coordonatorul Comisiei de reforma a Constitutiei, Ioan Chelaru. O viziune asemanatoare o are si PNL. Luni, partidele politice au fost invitate la Palatul Cotroceni pentru discutii privind revizuirea Constitutiei.

Pentru a accentua nevoia de bicameralism, PSD mai doreste restrangerea situatiilor in care cele doua Camere se reunesc in sedinte comune, pentru a "inlatura criticile potrivit carora, desi Constitutia consacra bicameralismul, in fapt, Parlamentul este unul unicameral". PSD se arata totusi in favoarea micsorarii numarului de parlamentari, aratand ca si in Constitutia din 1991 se prevazuse ca numarul deputatilor sa fie de 220, iar cel al senatorilor de 110, fiind o idee aflata mai de mult in dezbaterea publica.

"Acesta este un principiu pe care noi il agream. (...) Pe modul in care structuram competentele celor doua Camere, vom propune si reducerea numarului de parlamentari", a spus coordonatorul comisiei PSD de reforma a Constitutiei, Ioan Chelaru, citat de ziare.com.

Social-democratii doresc insa renuntarea la semiprezidentialism si instituirea unui regim parlamentar clasic, astfel incat presedintele sa fie ales indirect, prin electori numiti din randul parlamentarilor.

"Haideti sa dam incredere cetatenilor romani sa-si aleaga corect reprezentantii si sa dam putere celor doua Camere pe legislativ si un Guvern care sa se ocupe de toate problemele acestei natiuni. Credem ca solutia alegerii directe a fost impusa de realitatile de dupa 1989, dar avand in vedere modul in care s-a comportat institutia prezidentiala ne putem gandim ca exista indicii ca am putea intra intr-un regim politic autoritar", a spus Chelaru.

In ceea ce priveste raspunderea demnitarilor, social-democratii doresc ca presedintele sa poata fi suspendat de Parlament, in cazul in care savarseste infractiuni de drept comun, si revocat pentru fapte grave de incalcare a Constitutiei. In cazul membriilor Guvernului care sunt si parlamentari, social-democratii doresc clarificarea jurisprudentei in cazul demararii procedurii de urmarire penala.

La capitolul drepturile parlamentarilor, una dintre tezele propuse de social-democrati este ca imunitatea alesilor sa functioneze doar pe perioada sesiunilor parlamentare, precum si stabilirea unei modalitati ca acestia sa raspunda in fata electoratului din colegiul care i-a ales.

sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one