Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PSD se duce la consultari daca Basescu nu invoca "vointa poporului"

9-MARTIE-2010Social-democratii au decis sa se prezinte saptamana viitoare la consultarile de la Cotroceni, insa spera ca presedintele Traian Basescu sa nu ii cheme doar ca sa le spuna ce au decis romanii la referendum.

"In ceea ce ma priveste nu pot decat sa salut initierea unei consultari politice, a tuturor consultarilor politice pentru ca numai prin dialog poate fi degajata o solutie de rezolvare a unor probleme. Si din acest punct de vedere, la Cotroceni am astepta sa dezbatem amplitudinea modificarilor pe care le vom aduce la Constitutie.

Traian Basescu invita partidele la consultari, pe tema Constitutiei

Mergem, dar asteptam sa vedem in ce sens intelege presedintele Romaniei consultarile. Daca ne cheama acolo ca vointa poporului a fost deja exprimata si noi sa ne conformam, este o abordare simplista, populista si noi nu o impartasim", a declarat presedintele Comisiei Juridice din Senat, social-democratul Toni Grebla, pentru Realitatea Fm.

Grebla a precizat ca PSD va fi de acord cu infiintarea unei comisii care sa gandeasca un proiect de modificare a Constitutiei in totalitate, si nu doar a articolelor care vizeaza diminuarea numarului parlamentarilor.

"Putem pleca de la acest referendum (pentru parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari, n.red.) si sa avem in vedere tot ce nu a functionat bine in Constitutia Romaniei. Si stiti multiplele conflicte institutionale care s-au nascut in legatura cu interpretarea Constitutiei si, pe de alta parte, sa vedem dezbaterile pe normele constitutionale europene si in doctrina europeana, pentru ca pana la urma suntem tara membra a Uniunii Europene si Constitutia nu o modificam in fiecare zi pe cate un articol.

Noi vom fi de acord cu constituirea unei comisii care sa gandeasca elaborarea unui proiect de Constitutie, dar aceasta comisie trebuie sa aiba un mandat si anume modificarea in ce sens a Constitutiei, pe ce domenii si in ce capitole. Nu putem sa acceptam ideea ca intr-o zi modificam cele patru articole care privesc cele doua Camere ale Parlamentului si cu asta am incheiat misiunea", a mai spus Grebla.

Cine se duce la consultarile convocate de Basescu pe tema Constitutiei?

Acesta a mai precizat ca social-democratii vor mentinerea celor doua Camere ale Parlamentului si, totodata, ar dori analizarea rolului Avocatului Poporului.

"Noi suntem pentru existenta pentru o buna perioada inca a doua Camere, probabil cu un numar mai redus de deputati si senatori, modalitatea de alegere, competenta, modul in care functioneaza cele doua Camere. Trebuie sa vedem daca mai mentinem Avocatul Poporului sau nu, pentru ca si aici trebuie sa vedem cat bine a adus democratiei romanesti sau ii modificam substantial atributiile pentru a deveni o institutie eficienta pentru ca in prezent ea nu este eficienta", a mai precizat senatorul soacial-democrat.

Planul PD-L anti-Geoana: Chemam chestorul si il scoatem afara din sala!

Daca se ajunge la vot in cazul revocarii lui Geoana, PD-L va castiga

Presedintele Comisiei Juridice din Senat a mai spus ca demersul PD-L de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Camerei superioare este neconstitutional si ca in cazul in care se va ajunge la vot exista riscul ca balanta sa incline inspre PD-L.

"Vedeti si recentul conflict neconstitutional iscat de catre PD-L in legatura cu revocarea presedinteului Senatului. Este tot drept urmare a faptului ca a noastra Constitutie a fost facuta sa fie interpretata cu buna credinta de catre oameni specialisti in drept constitutional si nu dupa ureche sau dupa interese politice de moment.

PD-L si UDMR sustin revocarea lui Geoana de la sefia Senatului

Nu stiu cum vor vota colegii de la celelalte partide, pentru ca una e indicatia de partid... Pana la urma asta este de-a dreptul un atac la adresa democratiei, nu mai e vorba de un vot politic aici. Hotaram sa nu mai respectam Constitutia! Daca se va ajunge la vot, probabil scorul va fi sensibil egal, poate usor inclinat spre PD-L, dar eu sper sa nu se ajunga la vot pentru ca altfel putem vota orice in Senatul Romaniei. Inclusiv maine cineva se poate ridica si sa solicite dizolvarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti", a conchis Toni Grebla.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one