Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PSD recurge la violenţa străzii pentru rezolvarea crizei

17 mai 2010

Scris de Sebastian Rusu
Situaţia excepţională a economiei româneşti şi necesitatea efectuării unor măsuri antipopulare ale puterii au produs un efect de bumerang în rândul opoziţiei care, în loc de soluţii practice, s-a radicalizat. În fapt, menţinerea unei Românii profund sociale, cu o pătură considerabilă de privilegiaţi, este - pentru liderii acestei opoziţii fragile - un pretext de a degenera ideologic spre forme radicaliste care nu fac decât să pună într-o lumină proastă valorile stângii, dacă există cu adevărat în România. În acest sens, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri că este de acord cu sprijinirea mişcărilor de stradă. „Până în momentul în care Traian Băsescu nu ne-a ameninţat, nu ne-am implicat în niciun fel. Tocmai ca să-i dovedim că nu ne este frică şi că mai sunt în ţara asta oameni cărora nu le este frică de Traian Băsescu, de servicii, de poliţie, de tot ce are el, de banii lui, vom sprijini în totalitate toate acele proteste pentru că oamenii au dreptate să protesteze“, a spus preşedintele social-democraţilor.

Grecizarea României şi mişcările de stradă

Pe de altă parte, o asemenea manieră radicalistă fluturată de Ponta a fost rapid îmbrăţişată şi de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care a susţinut ieri că, personal, sprijină mişcările de stradă pentru că românii trebuie să aibă măcar dreptul de a se văita. În fapt, social-democraţii uită că România de astăzi este moştenirea politică lăsată de Ion Iliescu, care nu a ştiut să aleagă oameni potriviţi în momente-cheie din istoria postcomunistă a acestei ţări. „Măcar atât să le dăm românilor, dreptul să se vaite“, a afirmat Dragnea. La rândul său, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat sâmbătă, la Antena 3, că Preşedinţia are informaţii potrivit cărora în grupul pensionarilor care protestau joi la Cotroceni a fost introdus un „grup violent“ de către lideri politici pentru incitarea mulţimii.
„Preşedintele deja a atenţionat aceşti lideri, ei se ştiu, pentru că ei ştiu ce fac. I-a atenţionat să nu intre într-un asemenea joc“, a conchis Lăzăroiu.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one