Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PSD implică PES în războiul de gherilă contra Cabinetului Boc

25 mai 2010

Scris de Sebastian Rusu
După ce au căutat să se folosească de presiunea străzii în războiul de uzură pe care îl poartă cu membrii Cabinetului Boc, liderii social-democraţilor au apelat la un artificiu de imagine prin asocierea cu fraţii mai mari de la PES (n.r. - socialiştii europeni) într-o declaraţie comună împotriva dreptei europene, vinovată de distrugerea „statului bunăstării“. Pe de altă parte, în lipsa unor măsuri concrete anticriză care să fi venit ca o alternativă la politica de forţă a Cabinetului Boc, preşedintele PSD, Victor Ponta, marşează pe recuperarea electoratului pierdut la prezidenţialele din decembrie anul trecut prin declaraţii populiste. În acest sens, Ponta şi preşedintele PES, Paul Nyrup Rasmussen, au precizat ieri, într-o declaraţie de presă comună, că majoritatea guvernamentală de dreapta din UE distruge statul bunăstării, iar despre măsurile anunţate de Guvernul Boc spun că sunt „imorale şi iresponsabile“. „România este pe punctul de a atinge o criză socială critică. Pensionarii primesc o pensie lunară medie de 160 euro. Mortalitatea infantilă are cea mai mare rată din întreaga Uniune Europeană. Sub presiunea panicii şi a paranoiei instalate pe pieţele financiare şi în contextul acordului cu Fondul Monetar Internaţional, 15% din valoarea pensiilor şi un sfert din drepturile băneşti ale copiilor sunt tăiate“, se arată în textul declaraţiei comune.

Populism şi sărăcie!

În opinia acestora, România nu face decât să urmeze linia ideologică a altor guvernări de dreapta din UE. Pe de altă parte, social-democraţii sunt nişte simpli critici în jocul crizei economice, întrucât nu au nici viziunea şi nici forţa de a oferi o alternativă pentru depăşirea momentului în faţa presiunii străzii şi a diversiunii mediatice. La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat ieri programul economic al PSD, precizând că, dacă social-democraţii vor include în moţiunea de cenzură elemente de stânga, scad şansele ca şi parlamentari ai puterii să o voteze. Potrivit acestuia, liberalii nu vor susţine niciodată un guvern cu o „politică economică stângistă“. „PSD înţeleg că a asumat iniţierea acestei moţiuni. Dânşii au numărul de semnături necesare şi nu doresc, după câte văd, să construim împreună această moţiune de cenzură, o construiesc cu sindicatele. Problema survine în altă parte: dacă PSD, care va redacta această moţiune de cenzură, va înţelege ca, în mod demagogic, să înceapă iar cu toate teoriile stângiste în corpul acestei moţiuni, va da poate o şansă de eschivă unor parlamentari care, altfel, ar fi votat moţiunea de cenzură“, a spus liderul PNL.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one