Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PSD şi PNL dospesc moţiunea fără sens

26 mai 2010

Scris de Sebastian Rusu
Recesiunea economică a României şi problema statului social sunt pentru liderii coaliţiei PSD-PNL două chestiuni fundamentale care sunt tratate cu un populism specific anilor ‘90, sub forma unei moţiuni de cenzură, născută moartă încă din faşă. Pe de altă parte, lipsa coeziunii ideologice dintre programul economic al PSD şi cel al PNL alături de divergenţele asupra cotei unice, de factură liberală, pun într-o lumină delicată moţiunea de cenzură care ar trebui să răstoarne, teoretic, guvernarea de dreapta. În acest sens, preşedintele Consiliului Naţional (n.r. - CN) al PSD, Adrian Năstase (foto), a afirmat ieri că speră ca liberalii să înţeleagă că doctrina social-democrată înseamnă neacceptarea cotei unice, scuzându-se ironic că PSD o va ataca în textul moţiunii de cenzură. Potrivit acestuia, PSD nu a finalizat încă textul moţiunii de cenzură pe care intenţionează să o depună dacă Executivul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe măsurile drastice de reducere a cheltuielilor. „Vedem diverşi lideri la televizor, inclusiv de la PNL, cum ne ceartă în fiecare zi despre cum vedem noi ieşirea din criză, iar acest lucru ne deranjează“, a spus Năstase. La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat ieri că liberalii vor vota fără nicio ezitare moţiunea de cenzură a PSD, pentru că obiectivele ei politice sunt extrem de importante, vizând atât căderea Guvernului, cât şi respingerea măsurilor anunţate de preşedintele Traian Băsescu. „Obiectivele acestei moţiuni de cenzură (n.r. - iniţiată de PSD) sunt extrem de importante: atât căderea Guvernului, cât şi respingerea măsurilor anunţate de preşedintele Traian Băsescu, şi din acest punct de vedere vom vota fără nicio ezitare această moţiune de cenzură“, a conchis liderul PNL.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one