Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PSD şi PNL boicotează dezbaterea asupra modernizării României

26 aprilie 2010

Scris de Sebastian Rusu
Construcţia parlamentului unicameral, implementarea euroregiunilor de dezvoltare şi modificarea Constituţiei sunt în momentul de faţă cele mai importante chestiuni asupra cărora puterea şi opoziţia trebuie să descopere consensul politic, astfel încât clivajele existente din procesul posttranziţie să se încheie. Pe de altă parte, modernizarea României este o realitate din ce în ce mai arzătoare, la trei ani de când ne-am integrat în familia europeană, proces fragmentat din diferite motive electorale de alianţa subterană PSD-PNL. În acest sens, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri că a identificat două capcane pentru social-democraţi, prima fiind bătălia internă din PSD, care a ajuns să ocupe 80 la sută din timpul său ca şef al partidului, iar a doua, ca social-democraţii să dezbată temele impuse de Traian Băsescu. „Când vrem să vorbim de şomeri, apare un dosar penal cu stenograme, când vrem să discutăm legea educaţiei, apare Boc că vrea modificarea Constituţiei, iar când vrem să dicutăm de pensii şi salarii, apare Elena Udrea că promovează turismul. Ei ne dau teme stupide şi neserioase şi trebuie să ieşim din această capcană“, a spus preşedintele social-democraţilor.

În faţa inamicului comun

Pe de altă parte, liderii opoziţiei tratează cu superficialitate aceste teme de dialog, întrucât interesul electoral şi boicotarea democrat-liberalilor sunt mai presus decât interesul public. „Vreau să vă spun că lucrurile astea se vor întâmpla în continuare, pentru că Traian Băsescu şi PDL ştiu că dacă nu ne distrug acum, noi vom câştiga următoarele alegeri. Vreau să înţelegeţi că tot ce înseamnă putere în acest stat, de toate tipurile, a fost şi este concentrată împotriva PSD. Nu le este frică de altcineva decât de noi“, a adăugat Ponta. La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a menţionat ieri că nu este de acord cu eliminarea sintagmei „stat naţional“ din Constituţie, precizând că propunerea PDL pentru acordarea de mandate UDMR provine din obişnuinţa de a da şi de a lua şpagă. „Nu sunt de acord. Am mai spus că articolul 1 al Constituţiei României e bine alcătuit din punctul nostru de vedere şi nu e cazul să suporte modificări“, a afirmat liderul liberalilor. Potrivit acestuia, „PDL s-a obişnuit cu şpaga, şi dată, şi luată“. Practic, spectrul opoziţiei tulbură apele în PSD şi în PNL, astfel încât liderii acestor formaţiuni încearcă să acopere aceste tensiuni, aruncând în derizoriu referendumul românilor din toamna trecută, în bătălia pe care ei o poartă cu Traian Băsescu.
suirsa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one