Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Protestatarii nu mai ies în stradă decât pe bani

16 iunie 2010

Autor: Raluca Stepanov
Nici ieri, zi importantă în parlament, sindicatele n-au reuşit să-i mobilizeze pe oameni fără să le asigure toate cheltuielile: transport, recuzită şi apă.

Parlamentul a fiert ieri la temperaturi mai înalte decât cele din stradă. Dacă deputaţii şi senatorii au fost cât pe ce să dărâme guvernul Boc prin moţiune, la gardurile instituţiei sindicaliştii n-au reuşit să strângă rândurile: au fost doar câteva mii de oameni la proteste, şi asta în momentele de vârf.
MULTIMEDIA

VIDEO evz.roVezi mai multe
Sindicaliştii, aduşi la Bucureşti pe bani

Parlamentarii ieşiţi ieri la o ţigară pe balcon, în pauza dezbaterilor pe marginea moţiunii, au avut în faţă o privelişte compusă din: pensionari agăţaţi de garduri, tineri pesedişti cu coifuri roşii şi sindicalişti cu şepcuţe de toate culorile, mulţi dintre ei aciuaţi la umbra copacilor.

Au fost câteva mii de oameni la protestele organizate de sindicate în jurul parlamentului, şi asta în momentele de vârf. După un tur de forţă printre protestatari, pentru a le aduna ofurile, un reporter de televiziune spunea, în glumă, că "i-a intervievat pe toţi".

"Nu mai avem credibilitate"

Mişcarea sindicală nu mai e ce a fost. O spun chiar liderii sindicali, care reuşesc cu greu să mai mobilizeze oameni. "Nu mai avem credibilitate şi oamenii preferă să-şi rezolve singuri problemele. Sunt dezamăgiţi, nu cred că rezolvă ceva ieşind în stradă, aşa că, dacă nu băgăm noi bani pentru transport şi recuzită, nu vin", spune liderul sindicatului SED LEX, Vasile Marica.

De altfel, şi la cel mai mare miting de după Revoluţie, desfăşurat luna trecută, s-au strâns doar aproximativ 40.000 de oameni, deşi erau aşteptaţi minimum 60.000.

Şi sociologul Mircea Kivu a observat o "decădere" a mişcării sindicale. "Angajaţii nu mai cred în puterea mişcărilor de stradă. Pe de o parte, e o problemă a liderilor sindicali, care au o legătură slabă cu cei pe carei reprezintă. Pe de altă parte, oamenii nu mai văd o alternativă, nu le e clar ce pot să obţină dacă ies în stradă sau fac grevă generală", a explicat sociologul.

În criză de oameni, se lucrează adesea cu improvizaţii. Dacă priveau mai atent, parlamentarii ieşiţi în pauză l-ar fi identificat, în mulţime, pe manelistul Romeo Fantastik, cu tricoul ridicat deasupra burţii, agitându-se pe o piesă producţie personală, lângă un casetofon mic. Sau pe domnul cu barbă de lângă el, cu crucea într-o mână şi cu sabia în cealaltă, vestind că "împărăţia lui tata e aproape".

Cele câteva episoade mai dramatice - cu îmbrânceli lângă gardul Palatului Parlamentului, în încercarea timidă de a forţa intrarea - s-au încheiat rapid.

"Desertul" a fost servit de oamenii PSD-ului, pe ţepe: câteva manechine negre, reprezentându-i pe Traian Băsescu şi pe membrii guvernului. Protestatarii s-au repezit asupra lor, împărţiţi între dorinţa de a le da foc şi de a le călca în picioare. Au optat pentru prima variantă. S-au aşezat apoi cuminţi în faţa ecranului pe care erau prezentate dezbaterile şi au fluierat sau au aplaudat, după caz.
INCIDENT

Ziarişti îmbrânciţi

Pe holurile parlamentului, "spectacolul" a început înaintea dezbaterii propriu-zise. Un ziarist s-a ales cu tricoul rupt, iar alţii au fost îmbrânciţi de ofiţerii Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), după ce au încercat să treacă de "cordonul de protecţie" şi să se apropie de premierul Emil Boc pentru a-i solicita o declaraţie, la intrarea în sala de plen.

În momentul în care premierul a ieşit din lift, îndreptându-se către biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, reporterul unei televiziuni a trecut pe sub cordon pentru a se apropia de el şi a-l întreba ce sentiment îl încearcă înainte de votarea moţiunii de cenzură.

Jurnalistul a fost reţinut de agenţii SPP, iar şeful dispozitivului de protecţie a parlamentului i-a spus: "Dacă aveam cătuşele la mine, te arestam".
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one