Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Proprietarii cu pagubele, Lulache cu milioanele de euro

3 aug 2010

Scris de Mihaela Dobrescu
În timp ce statul plăteşte milioane de euro despăgubiri impuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru încălcări ale drepturilor în domeniul proprietăţii, iar foştii proprietari aşteaptă reparaţiile cuvenite, şefii Fondului Proprietatea se laudă cu performanţele lor manageriale, încasând salarii şi prime care l-ar face invidios şi pe Malaxa. Daniela Lulache este un astfel de exemplu. A fost numită director general al Fondului Proprietatea la 30 ianuarie 2008, dar plecarea din această funcţie, în decembrie 2009, a făcut-o celebră. Demiterea i-a adus Danielei Lulache 455.000 de euro. Această sumă imensă a însemnat indemnizaţia pe 12 luni în avans şi bonusurile de performanţă pe 2008 şi pe 2009, compensaţii pentru faptul ca Lulache a pierdut postul, înainte de finalul mandatului.
Deranjată de acuzaţiile care i-au fost aduse şi de titulatura de „cel mai bine plătit funcţionar de stat“, Lulache declara iritată că banii reflectă activitatea ei performantă la FP.
„Am preluat fondul cu 100 milioane de euro în conturi, iar la plecare l-am lăsat cu aproape 500 de milioane de euro“, îşi justifica Lulache salariul de peste 13.000 de euro pe lună din bani publici.
Mai mult, fostul director FP susţine că n-a fost plătită la adevărata sa valoare şi că în Statele Unite ar fi câştigat mult mai mulţi bani, pe criterii de performanţă. „De fapt am pierdut bani, nu am câştigat“, susţinea „performanta“ Lulache. Mai mult, cu un tupeu greu de imaginat, Lulache afirmă că pentru activitatea ei era firesc să fie remunerată în funcţie de profit. „Noi am generat un profit de 730 de milioane de lei (176 de milioane de euro - n.r.). Am luat mai puţin de 0,1% din profit“, se lamenta fosta şefă a Fondului Proprietatea. Cert e că la câteva luni după plecarea sa de la Fond au început să iasă la iveală „performanţele“ mandatului său.
Astfel, zilele trecute Fondul Proprietatea a pierdut primul proces cu un acţionar, fiind obligat să plătească aproximativ 400.000 de lei, bani care, conform logicii doamnei Lulache, ar trebui scăzuţi din profitul cu care se måndrea dumneai şi, implicit, şi din procentul din profit încasat de norocoasa şefă de la FP.
Trebuie precizat că la scurt timp de la înfiinţarea Fondului Proprietatea, în 2006, doamna Lulache a fost numită la conducerea acestei instituţii, prima dată în funcţia de director general adjunct pentru ca în scurt timp să devină director general, funcţie pe care a deţinut-o timp de doi ani. Prin urmare, din cinci ani de cånd funcţionează FP, doamna Lulache s-a aflat în conducerea acestei instituţii timp de patru ani.

„Performanţele“ doamnei Lulache - motiv de despăgubiri la CEDO

La CEDO, „performanţele“ Fondului Proprietatea se măsoară în mii de plångeri şi milioane de euro despăgubiri.
În primele şase luni ale anului, Guvernul a plătit despăgubiri impuse statului prin hotăråri pronunţate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în valoare de peste 43,39 milioane de lei (10,2 milioane de euro), mai mult decåt în întreg anul 2009 şi decåt suma totală achitată în intervalul 1998-2007.
Despăgubirile sunt impuse de CEDO pentru încălcarea de către autorităţile romåne a drepturilor legale ale cetăţenilor, în principal în domeniul proprietăţii.
Singura dată cånd Romånia a fost obligată să plătească despăgubiri mai mari decåt suma achitată în acest an a fost în 2008, cu 47,18 milioane de lei, dar pentru întregul an, nu pentru un singur semestru.
Suma impusă la plată statului de către CEDO a crescut constant în ultimii ani - 2,27 milioane de lei în 2005, 3,04 milioane de lei în 2006, 14,05 milioane de lei în 2007. În urmă cu două săptămåni, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că jurisprudenţa neunitară în aplicarea legilor privind proprietatea reprezintă ponderea „cea mai însemnată“ în cazurile pe care Romånia le-a pierdut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Conform statisticii întocmite de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Romånia a fost condamnată la CEDO în 40% din cazuri pentru nerespectarea dreptului la proprietate. Despre cåt de bine funcţionează Fondul a vorbit şi Corneliu Bårsan, judecătorul Romåniei la CEDO: „Curtea a spus încă din 2006 că fondul nu e funcţional. Am înţeles că Fondul e în măsură să acorde despăgubiri. În orice caz, salarii văd că acordă. În măsura în care ar acorda despăgubiri, numărul proceselor ar scădea. Oricum, Fondul Proprietatea este funcţional“. A subliniat judecătorul Bårsan într-un interviu acordat Hotnews.

Precedent de 400.000 de lei

În cazul foştilor proprietari, „performanţele“ Fondului Proprietatea se măsoară în ani de aşteptare şi de procese.
La sfårşitul lui iulie, Fondul Proprietatea a pierdut primul proces cu un acţionar, iar statul este obligat să îşi răscumpere acţiunile acordate la valoarea lor reală.
Avocatul Iulian Lepa a reuşit să cåştige în instanţă peste 400.000 de lei, despăgubire pentru o proprietate care nu mai putea fi restituită în natură. Avocatul a revendicat în baza Legii 10 o casă în Arad, proprietatea bunicii lui, şi, pentru că imobilul nu a mai putut fi restituit în natură, statul i-a dat 1.000.000 acţiuni la Fondul Proprietatea, pe care le deţine de 5 ani şi pe care nu le poate valorifica decåt dacă le vinde pe piaţa neagră, la 25-30% din valoarea lor nominală. Valoarea unei acţiuni la FP este de 1 leu/acţiune, adică 1.000.000 lei (aproximativ 250.000 euro). Avocatul a dat statul în judecată, supărat că i s-au dat nişte hårtii fără valoare concretă, pe care nu le poate transforma în bani. Precedentul pe care juristul l-a creat poate cauza statului romån găuri serioase în buget, pentru că şi alţi foşti proprietari i-ar putea urma exemplul.
Întrebarea este dacă Daniela Lulache a măsurat şi aceste „performanţe“ atunci cånd declara că a încasat milioane de euro datorită managementului său performant. N-ar trebui ca o parte din despăgubirile foştilor proprietari să fie platite din primele astronomice ale şefilor FP?
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one