Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Proiectul "Johannis-premier", interzis timp de trei ani

Proiectul "Johannis-premier", interzis timp de trei ani
Luni, 25 Ianuarie 2010

Legea ii interzice primarului Sibiului sa fie numit prim-ministru. Agentia Nationala de Integritate a confirmat dezvaluirile EVZ, de anul trecut, privind incompatibilitatea edilului.

O ancheta a Agentiei Nationale de Intergritate (ANI) a confirmat dezvaluirile EVZ din noimebrie anul trecut: primarul Sibiului, Klaus Johannis, a incalcat legea incompatibilitatii si nu mai poate fi numit in urmatorii trei ani in nicio functie publica. Inspectorii de integritate s-au autosesizat in urma publicarii articolului "Johannis, interzis ca premier" si, dupa efectuarea cercetarilor, au stabilit ca edilul sibian a detinut in paralel atat calitatea de primar, cat si pe cea de administrator al unei firme, cumul interzis de lege.

Daca majoritatea PSD - PNL - UDMR, formata la sfarsitul anului trecut, dupa demiterea in parlament a guvernului Boc, ar fi reusit sa-l impuna atunci ca premier pe Klaus Johannis, acesta ar fi ocupat ilegal postul de la Palatul Victoria.

Cu Johannis la judecata

Surse din cadrul ANI sustin ca actul de constatare a incompatibilitatii a fost emis in urma cu a proa pe doua luni, la putina vreme dupa publicarea in EVZ a investigatiei privind dubla calitate indeplinita de Johannis. Documentul de constatare, obtinut de EVZ, poarta data de 26 noiembrie 2009, zi in care i s-au comunicat lui Klaus Johannis concluziile inspectorilor de integritate.

Contactat in repetate randuri de EVZ, primarul Sibiului ne-a transmis prin intermediul purtatorului sau de cuvant ca a contestat in instanta decizia ANI.

Astfel, in acest caz, ultimul cuvant apartine justitiei. Actul de constatare a incompatibilitatii va ramane definitiv in momentul in care, la finalul procesului intentat de Johannis, magistratii vor emite o hotarare irevocabila de confirmare a anchetei finalizate de Agentia Nationale de Integritate.

Una spune primarul, alta arata actele

Potrivit referatului intocmit de inspectorii de integritate la finalul verificarilor, Klaus Johannis s-a aflat in afara legii mai mult de un an, perioada in care a fost atat primar, cat si administrator al firmei Parcuri Industriale Sibiu - Sura Mica. Decizia ANI are la baza Legea 161/2003, care reglementeaza modul de exercitare a demnitatilor publice, intrata in vigoare pe 23 aprilie 2003.

Prevederile actului normativ ii obligau pe toti alesii locali care la acea data faceau parte din consiliile de administratie ale unor societati comerciale sa aleaga intre cele doua functii in termen de maxim 60 de zile. Documentele oficiale emise de Registrul Comertului arata ca Johannis nu a facut-o.

IMPOTRIVA LEGII. Presedintii PSD si PNL, Mircea Geoana si Crin Antonescu, au garantat pentru un premier imposibil de numit
Foto: Vlad Stanescu

Strategia "no comment”

Initial, Klaus Johannis a refuzat sa dea presei detalii referitoare la perioada sa de incompatibilitate. "No comment” a fost raspunsul sec pe care ni l-a transmis purtatorul sau de cuvant, Mirela Gligore - angajata a Primariei Sibiu.

Dupa mai multe insistente, Johannis a revenit prin acelasi intermediar. De data aceasta, el a negat efectiv situatia si a sustinut ca a renuntat in termenul legal la responsabilitatile pe care le avea in societatea Parcuri Industriale Sibiu - Sura Mica.

Actele obtinute de EVZ dovedesc insa ca retragerea lui din firma s-a produs in mai 2004. Atunci, Ioan Sturz, persoana imputernici ta de companie sa faca diligentelela RegistrulComertului, a inregistrat documentatia referitoare la mo dificarile suferite de actio na riatul Parcuri Industriale Sibiu - Sura Mica.

Pe langa majorarea capitalului, Sturz a depus si actele prin care s-a stabilit inlocuirea celor sapte administratori, printre care si primarul Johannis. Asta, la un an dupa data impusa de lege. De asemenea, investigatia ANI arata ca, in 2003 si 2004, societatea Parcuri Industriale Sibiu - Sura Mica a desfasurat o activitate intensa, inregistrand venituri de 2,5 miliarde de lei vechi si un profit cumulat de aproape 500 de milioane de lei vechi.

Potrvit raportului contabil, firma a functionat "atat de iure, cat si de facto”. Asta demonstreaza ca administratorii, in frunte cu Johannis, nu au avut doar o calitate onorifica, ci ca si-au exercitat in mod efectiv functiile cu care au fost investiti - exact situatia incriminata de lege.

Complice la sfidarea legii

Cel care ar fi trebuit sa supervizeze activitatea primarului si bian era prefectul judetului din acea perioada, PSD-istul Mircea Silvestru Lup. Drept consecinta juridica, el ar fi trebuit sa constate incetarea de drept a mandatului de ales local in cazul lui Johannis, interzicandu-i acestuia sa fie numit intr-o functie de demnitate publica. Cel mai inalt post in stat in care un demnitar poate fi numit este acela de prim-ministru.

Adica, exact functia pentru care larga majoritate parlamentara PSD - PNL - UDMR il sprijinea pe Johannis, in conditiile in care acesta ar fi ocupat-o ilegal. Numai ca, in 2003, ex-prefectul Lup a trecut cu vederea incompatibilitatea lui Johannis, iar acesta si-a continuat nestingherit man datul de primar. Aplicata abia acum, legea ii intrerzice lui Johannis accesul la o functie publica obtinuta prin numire, de la prefect la premier.


ILEGALITATI ASCUNSE DUPA "BINELE SIBIENILOR”

"Daca nu e in regula, secretara e de vina!”

In aceeasi situatie cu Klaus Johannis s-au aflat atat Mircea Marcu, primarul localitatii Sura Mica, unde functioneaza firma Parcuri Industriale, cat si Constantin Morar, ex-presedintele Consiliului Judeten Sibiu. Cei trei alesi, alaturi de alte patru persoane, au intrat in ianuarie 2002 in Consiliul de Administratie al societatii Parcuri Industriale Sibiu - Sura Mica.

Fondata la initiativa primarului Marcu - "dupa o idee americana”, cum el insusi ne-a marturisit, firma are drept actionari institutii din admi nistratia locala si judeteana, fiind infiintata pentru a crea o "zona de business”.

Avand obiectul principal de activitate "administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract”, firma a pus la bataie un teren de 95 de hectare in Sura Mica. Pe langa pretul pamantului cumparat - intre 6,5 si 12 euro pe metrul patrat - investitorii au fost obligati sa contribuie la sistematizarea zonei si la punerea pe picioare a infrastructurii.

Contactat de EVZ, primarul din Sura Mica a confirmat ca a fost admistrator peste termenul impus de lege, dar a dat vina pe o subalterna. "Am fost administrator pana a venit secretara si mi-a spus ca nu mai am voie. In 2004, am iesit din Consiliul de Administratie si, daca nu e in regula, secretara e de vina!”, ne-a marturisit jovial Marcu.

El a tinut neaparat sa prezinte beneficiile pe care societatea le-a adus comunitatii locale. "In parcul industrial functioneaza acum 33 de firme. Am vandut tot terenul si asta ne-a bagat la buget in jur de sapte milioane de euro”, a rezumat primarul, anul trecut, pentru "Evenimentul zilei”.

Nici fostul prefect PSD care ar fi trebuit sa ii destituie pe Johannis, Marcu si Morar nu s-a lasat mai prejos. Mircea Silvestru Lup a recunoscut, anul trecut, ca stia ca cei trei sunt in incompatibilitate, dar ca a acceptat tacit incalcarea legii spre binele sibienilor.

"Administratorii reprezentau o garantie a bunei functionari a companiei. () Am fost prefect si stiu exact ce am de facut! Dar societatea asta atrage investitori, vin bani la buget si asta e mai important!” a comentat Lup, pe un ton iritat.


DEZVALUIRE. "Evenimentul zilei” a aratat inca din noiembrie anul
trecut ca primarul Sibiului nu poate fi numit prim-ministru


sursa http://stiri.rol.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one