Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Proaspăt venit din concediu, Ponta îşi face campanie pe spatele sinistraţilor

5 iulie 2010

Scris de Sebastian Rusu
Deşi se războieşte de o bună bucată de timp cu liderul PNL, Crin Antonescu, pentru şefia opoziţiei, preşedintele PSD, Victor Ponta, pare să-şi dea cu stângul în dreptul, reacţionând târziu la dimensiunea socială provocată de stihiile naturii în satele Moldovei. Astfel, în timp ce ţara e sub ape, liderul social-democraţilor şi-a petrecut, potrivit Hotnews, ultimele zile în concediu peste mări şi ţări, în timp ce PSD nu a pregătit nicio acţiune de sprijin pentru sinistraţi, cum ar fi trebuit să o facă partidul cel mai important din opoziţie, care şi-a propus drept ţintă câştigarea alegerilor generale din toamna lui 2012 la scor. Şi ca tabloul acţiunilor să fie complet, Ponta a criticat ieri, pe un ton extrem de sever, atitudinea şefului statului manifestată în timpul vizitelor din zonele calamitate, apreciind că sinistraţii nu au nevoie de insulte şi de reproşuri. Pe de altă parte, spre deosebire de liderul social-democraţilor, şeful statului şi-a făcut datoria, în ciuda campaniei agresive de dezinformare pe care analiştii televiziunilor moguliene o duc în aceste zile pentru a ascunde politica deficitară de îndiguiri dusă în ultimii 20 de ani de partidele care s-au perindat pe la guvernare. Potrivit acestuia, Traian Băsescu şi-a arătat „adevărata faţă“ în discuţiile pe care le-a avut cu sinistraţii. „Cred că e de condamnat o atitudine de sfidare, de a le reproşa oamenilor ceea ce, de fapt, trebuie să fie reproşat statului. Şi preşedintele Traian Băsescu cred că şi-a arătat în aceste zile adevărata faţă. Acela este Traian Băsescu. Nu cel din campanie, nu cel zâmbitor şi amabil, ci cel pe care l-aţi văzut zilele trecute“, a spus Ponta.

Pe ultima sută...

Conştient probabil de gafa pe care a făcut-o când a stat departe de evenimentele din Moldova, Ponta a mai adăugat faptul că social-democraţii au discutat, în BPN, despre efortul pe care îl pot face pentru a ajuta sinistraţii. La rândul său, preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, a criticat ieri din postura inginerului hidroenergetician diletantismul cras de pe posturile TV moguliene unde fiecare se pronunţă fără să ştie despre ce este vorba concret, ci doar pentru a crea panică inutil în rândul populaţiei.
„Pe posturile de televiziune este un diletantism cras, se pronunţă fiecare fără să ştie despre ce e vorba şi asta nu ajută la înţelegerea fenomenelor şi nici la stabilirea măsurilor celor mai oportune. Se impune să readunăm tot ce mai avem specialişti în ţară, pentru a reactualiza toate aceste scheme pe care le avem şi inclusiv orientarea unor investiţii“, a declarat Iliescu.

sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one