Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Primar liberal trimis la închisoare

Primar liberal trimis la închisoare


Mihai Şoica
Joi, 18 Martie 2010
CORUPŢIE. Doi ani şi jumătate pentru Cristian Anghel.

Primarul din Baia Mare, Cristian Anghel (PNL), a fost condamnat, ieri, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Decizia este irevocabilă şi va fi pusă în executare în maximum 24 de ore. Mandatul a fost deja trimis la Inspectoratul de Poliţie Maramureş pentru a fi pus în aplicare.

Anghel a fost trimis în judecată fiindcă Primăria Baia Mare, la insistenţele sale, a cumpărat un bloc din centrul oraşului cu suma de 544.500 de euro după ce, cu câteva zile înainte, l-ar fi putut cumpăra cu doar 150.000 de euro.

„A refuzat cumpărarea imobilului la preţul oferit de vânzător, deşi Primăria Baia Mare avea nevoie de locuinţe sociale. Blocul a fost însă cumpărat de o societate comercială, iar la trei zile de la tranzacţie, la insistenţele primarului Anghel Cristian, blocul a fost cumpărat (...) de la noul proprietar la un preţ de patru ori mai mare decât cel oferit iniţial de vânzător”, scrie în rechizitoriu.

În acest dosar, Anghel a fost trimis în judecată de procurorii DNA în anul 2007, pentru abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie. A fost achitat, în 2008, la Tribunalul Maramureş. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a atacat decizia, iar recursul s-a judecat la Curtea de Apel Cluj.

"Inculpatul a refuzat cumpărarea imobilului la preţul oferit de vânzător.“
RECHIZITORIUL DNA

SENTINŢE

Gutău şi Solomon rămân după gratii

Judecarea contestaţiei în anulare depuse de Mircia Gutău, fostul primar din Râmnicu-Vâlcea, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru complicitate la luare de mită, a fost amânată până pe 14 aprilie. „E inadmisibil faptul că, la aproape două luni de la condamnare, judecătorii nu au redactat motivarea deciziei. Codul de Procedură prevede un termen de 20 de zile”, afirmă Veronel Rădulescu, avocatul lui Mircia Gutău. Fostul edil este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi.

Pe de altă parte, magistraţii Curţii de Apel Piteşti vor judeca mâine recursul formulat de Antonie Solomon, primarul suspendat al Craiovei, faţă de decizia Tribunalului Argeş, care i-a respins cererea de eliberare sub control judiciar. (Nicoleta Ene)
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one