Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Precedent de respingere la Curtea Constituţională privind pensiile şi salariile

17 iunie 2010

Scris de Mihaela Dobrescu, Nicolae Bucur
Cele două partide de pseudo-opoziţie PSD şi PNL şi-au dat ieri din nou måna peste gard pentru a merge împreună, cu jalba în proţap, la Curtea Constituţională pentru a se plånge că Legea pensiilor adoptată de guvernul Boc este neconstituţională. Cele două formaţiuni au depus ieri două sesizări la Curtea Constituţională prin care cer invalidarea legii care instituie tăierea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15 procente. Cum „originalitatea“ cererilor PSD şi PNL există, dar lipseşte cu desăvårşire, cele două partide au ţipat ieri la unison cum că această lege încalcă dreptul la un trai decent, creează discriminări între bugetari şi privaţi şi atentează la dreptul la proprietate. Alături de demersul celor doi actori politici, s-au asociat şi neobosiţii magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, evident, categoria care beneficiază de acele salarii şi pensii nesimţite de sute de milioane de lei vechi pe lună în condiţiile în care contribuţia lor este una destul de mică în comparaţie cu „pensiile speciale“ de care beneficiază. Speciale la fel ca şi sistemul juridic pe care îl păstoresc sub atenta supraveghere a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) din partea Comisiei Europene, ruşine care va atårna mulţi ani de acum încolo de gåtul Romåniei. Parlamentarii Opoziţiei, în special cei ai PSD, au uitat, însă, că nu de mult, în noiembrie 2009, Curtea Constituţională a declarat că măsura guvernului privind cumulul pensie-salariu a fost declarată perfect constituţională. Şi atunci era vorba chiar de a anula dreptul la pensie pentru cei care alegeau salariul de la stat. „Acum, cånd se pune problema reducerii cu 15% a pensiilor şi cu 25% a salariilor, e firesc să existe o decizie similară, întrucåt motivaţia este acceaşi, dată de articolul 53 din Constituţie privind siguranţa naţională“, ne-a declarat deputatul UNPR Eugen Nicolicea. Liderii PSD par să fi uitat acest moment, chiar dacă legea privind cumulul pensie-salariu poartă semnături grele din partid, precum Victor Ponta, Ecaterina Andronescu şi Dan Nica.

Decizie previzibilă

Trecånd peste populismul deşănţat, PSD şi PNL ştiu că acest demers al lor este unul inutil, deoarece Legea reducerii pensiilor şi salariilor se încadrează în pachetul de măsuri de austeritate pe care guvernul Boc le-a stabilit în scrisoarea către FMI, în urma evaluării trimestriale a Fondului din aprilie. Cu toate acestea, discipolii lui Ponta şi Antonescu se chinuie să dovedească neconstituţionalitatea noii legi. Cu toţii par să fi uitat precedentul privind recenta Lege a cumulului pensie salariu din noiembrie 2009, despre care Curtea Constituţională a decis că respectă constituţia. În decizia Curţii Constituţionale nr. 1414/2009, se concluzionează că aceasta întruneşte caracterul de constituţionalitate şi respinge acuzaţiile cum că este o măsură neconformă cu Legea supremă a Romåniei.
„CCR constată că Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional este constituţională în măsura în care prevederile cap. IV din lege nu se referă la persoanele pentru care durata mandatului este stabilită expres prin Constituţie“, se precizează în decizia CC din 26 noiembrie 2009.
Tocmai în baza acestui precedent, deputatul UNPR Eugen Nicolicea a declarat că se va baza şi pe întåmpinarea pe care guvernul Boc o va prezenta la Curtea Constituţională. Instanţa a anunţat ieri că va judeca pe 24 iunie cele patru contestaţii legate de legalitatea legilor care se referă la măsurile de austeritate.

Ce spune Curtea

Decizia 1414 din noiembrie 2009 a Curţii Constituţionale nu lasă loc de interpretări, în legătură cu stabilirea pensiei: „În ceea ce priveşte critica de neconstituţionalitate a prevederilor art. 17-22 din lege, prin raportare la art. 41 alin. (1), art. 16 alin. (1) şi art. 44 din Constituţie, se consideră că este neîntemeiată, precizåndu-se că legea supusă criticii de neconstituţionalitate nu instituie o interdicţie, ci reglementează condiţiile în care poate fi cumulată pensia cu salariul. În plus, măsura instituită de textele criticate are o aplicare generală, fiind incidentă atåt în ceea ce priveşte beneficiarii dreptului la pensie aparţinånd atåt sistemului public de pensii, cåt şi sistemelor neintegrate sistemului public care realizează venituri salariale sau, după caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activităţi pe bază de contract individual de muncă. În subsidiar, se arată că dispoziţiile criticate instituie obligaţia ordonatorilor de credite de a diminua cheltuielile de personal, prevăzåndu-se în acest scop o serie de măsuri alternative, tipul de măsură şi modalitatea de aplicare fiind stabilite în mod concret şi individualizat cu acordul salariatului, după consultarea sindicatelor sau a reprezentanţilor salariaţilor. Restrångerea exerciţiului dreptului are ca unic scop evitarea riscului iminent al instabilităţii economice a ţării, iar limitarea vizează exerciţiul dreptului, nu substanţa acestuia. Potrivit jurisprudenţei Curţii Constituţionale, stabilitatea economică este subsumată conceptului de siguranţă naţională, temei constituţionale pentru limitarea unor drepturi consacrate de Legea fundamentală. Prin măsurile propuse se urmăreşte apărarea ordinii publice, salvgardarea funcţionării instituţiilor statului fiind o condiţie obligatorie pentru protejarea ordinii publice“.

Ameninţare cu o nouă moţiune

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că este posibil ca împreună cu cei de la PNL să depună o nouă moţiune pe tema Legii pensiilor la finele acestei luni. „În 48 de ore de la anunţul rezultatului votului la moţiunea de cenzură, Partidul Social Democrat şi eu, ca preşedinte al Senatului, vom depune la Curtea Constituţională o contestaţie pe legea pe care guvernul Boc şi-a angajat răspunderea. Deci primul demers este de natură constituţională şi legală din partea noastră. Al doilea demers este unul de natură politică, aici va trebui să ne sfătuim şi cu ceilalţi parteneri din Opoziţie (...) pentru a vedea dacă pånă la sfårşitul actualei sesiuni parlamentare, care se încheie pe 30 iunie, vom mai introduce o nouă moţiune de cenzură pe tema Legii pensiilor care se dezbate în această săptămånă în Camera Deputaţilor, pe Legea Educaţiei, care se dezbate la Senat şi pe anunţul că de la 1 iulie, practic, se scot din practica socială romånească medicamentele compensate (...) Deci calea unei noi moţiuni de cenzură este deschisă pentru noi“, a declarat Mircea Geoană.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one