Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Politicienii PDL, obligaţi să renunţe la afaceri

31 mai 2010

Liderii PDL au fost convocaţi ieri în Colegiul Director al partidului pentru a vota măsurile de austeritate ale Guvernului şi pentru a reconfirma susţinerea echipei Boc. Membrii conducerii centrale şi şefii din teritoriu ai PDL au discutat cinci ore, în spatele uşilor închise. Dezbaterile prelungite au decalat şedinţa de Guvern.

Membrii Colegiului Director au discutat despre indicaţiile trasate de preşedintele Traian Băsescu şi promovate de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, referitoare la „afaceriştii" din partid.


Liderii PDL au convenit de principiu ca demnitarii cu funcţii să fie obligaţi să aleagă între acestea şi afaceri. O decizie finală ar urma să fie luată, după ce vor fi stabilite criteriile în baza cărora se va face o astfel de opţiune. Secretarul general Vasile Blaga a susţinut că incompatibilitatea politică-afaceri ar trebui extinsă la întreaga familie a demnitarului.

Atac la boc

Potrivit unor surse, o reprezentantă din teritoriu s-a plâns că firma soţului ei este cea care îi sponsorizează campaniile, iar o astfel de decizie ar pune-o în imposibilitatea de a-şi continua cariera politică. Răspunsul colegilor de partid a fost prompt: „divorţează!".

Înainte de şedinţa Colegiului Director, Udrea se arăta extrem de optimistă în privinţa adoptării acestei măsuri, deşi admitea că au existat voci în partid care nu au agreat o astfel de măsură. La nivel oficial, atât Blaga, cât şi Videanu au susţinut ideea separării carierei politice de afaceri, deşi ea a fost interpretată ca un atac la cei doi miniştri.

Videanu a mai fost ţinta Elenei Udrea atunci când aceasta a vorbit despre alegerile interne din partid şi a susţinut că miniştrii ar trebui să facă pasul înapoi şi să nu candideze pentru posturile de prim-vicepreşedinte. De altfel, Videanu a figurat şi pe lista miniştrilor remaniabili, în vreme ce Blaga a fost criticat de Traian Băsescu.

Premierul Emil Boc a fost atacat de vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, care i-a reproşat că nu a prezentat partidului situaţia economică reală. Potrivit unor surse, în apărarea lui Boc a venit ministrul Radu Berceanu. Acesta i-a replicat lui Frunzăverde că, dacă ar fi dat mai des pe la partid, ar fi fost la curent cu realitatea.

Demisia, în caz de eşec

Colegiul Director al PDL a dat ieri şi un vot de susţinere echipei guvernamentale conduse de Emil Boc, înainte ca aceasta să meargă în faţa Parlamentului pentru a-şi asuma răspunderea pentru pachetul de măsuri anticriză. Reconfirmarea sprijinului politic pentru Guvern survine mai multor obiecţii ridicate de parlamentarii partidului, nemulţumiţi că trebuie să dea socoteală în colegii pentru reducerea salariilor şi pensiilor.

Din cauza planului anticriză, democrat-liberalii au validat şi decizia Biroului Politic de a amâna alegerea conducerii PDL, pentru primăvara anului viitor, prelungind astfel mandatul lui Emil Boc în fruntea partidului şi blocând o eventuală bătălie internă pentru posturile de prim-vicepreşedinte.

Elena Udrea a declarat ieri că echipa guvernamentală a lui Emil Boc ar trebui să demisioneze în situaţia în care pachetul anticriză va eşua.

De la anunţarea planului anticriză, mai mulţi democrat-liberali au început să critice prestaţia Guvernului. Pe fondul acestor nemulţumiri, s-a speculat că Emil Boc ar avea pregătită demisia din fruntea Executivului, informaţie dezminţită în repetate rânduri de purtătorul de cuvânt al premierului.

"Cel mai important subiect a fost cel referitor la asumarea răspunderii pe măsurile de austeritate care trebuie să aibă susţinerea partidului."

Sulfina Barbu

deputat PDL

"În situaţia în care se dovedeşte că Guvernul a greşit şi nu este în stare să pună în practică măsurile anticriză, trebuie să îşi dea demisia."

Elena Udrea

secretar executiv PDL

Epistolă pentru premier

Deputatul PDL Petru Călian a adresat ieri o scrisoare deschisă tuturor parlamentarilor clujeni, în care le solicită să nu voteze moţiunea de cenzură pe care PSD urmează să o depună cu ocazia angajării răspunderii Guvernului pentru măsurile de austeritate.

El susţine că debarcarea Cabinetului Boc ar echivala cu stoparea fondurilor pentru judeţul Cluj. Potrivit lui Călian, evenimentele din ultimele luni au condus la o degradare a imaginii Executivului, dar situaţia trebuie să fie abordată realist.
sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one