Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PDL îi pune pe tavă lui Băsescu capul lui Sassu

PDL îi pune pe tavă lui Băsescu capul lui Sassu


Romulus Georgescu
Anca Simina
Joi, 18 Februarie 2010
Pentru noua conducere a TVR, democrat-liberalii se gândesc la Florin Călinescu sau Andreea Pora. Rodica Culcer este favorită pentru şefia Ştirilor. Coaliţia PDL-UDMR a făcut ieri primul pas pentru înlocuirea lui Alexandru Sassu de la conducerea Televiziunii Române, prin respingerea în comisiile de cultură a raportului de activitate pentru 2008. Execuţia preliminară lui Sassu, împins în vârful TVR în 2007 de PSD şi PNL, nu le-a luat parlamentarilor puterii mai mult de un sfert de oră. Schimbarea efectivă a şefului TVR mai are nevoie de votul în plenul celor două Camere, unde puterea are majoritate.

Ca variante de înlocuitori ai lui Sassu, în PDL se vehiculează numele actorului Florin Călinescu şi al jurnalistei Andreea Pora, ambii susţinători ai lui Traian Băsescu în campania pentru prezidenţiale.

Călinescu şi Pora, variantele din mâneca PDL

Schimbarea lui Sassu, la care PDL visează de mai bine de un an, a fost una din priorităţile fixate după revenirea la putere. Miza o reprezintă reintrarea lui Traian Băsescu şi a liderilor partidului în grila postului public pe care şi l-au declarat chiar inamic în campania electorală. Chiar dacă înţelegerea nu s-a perfectat încă, după împărţirea presei de stat discutată în linii mari în coaliţie, PDL va prelua controlul TVR şi al agenţiei de ştiri Agerpres, în timp ce UDMR rămâne cu radioul public.

Surse din PDL au declarat pentru EVZ că în momentul de faţă pentru şefia TVR sunt luate în calcul două nume: Florin Călinescu şi Andreea Pora. O altă variantă discutată este Rodica Culcer care, potrivit aceloraşi surse, nu ar fi însă interesată decât de conducerea Departamentului de Ştiri.

Favorit ar fi deocamdată Călinescu, pentru care se face lobby în cercul lui Vasile Blaga. Contactată de EVZ, Andreea Pora a declarat că nu i s-a propus preluarea şefiei TVR, iar dacă i se va propune va refuza oferta, mai ales pentru că a susţinut depolitizarea instituţiei. „Voi fi în acord cu principiile mele”, şi-a explicat Pora poziţia.

Schimbări la pachet cu o lege nouă

Pentru a păstra însă aparenţa depolitizării, PDL-iştii se gândesc să nu oficializeze noile numiri decât după ce parlamentul va vota noua lege de organizare şi funcţionare a TVR, iniţiată anul trecut de Raluca Turcan.

Iniţiativa prevede numirea prin concurs a şefului TVR şi „ruperea” acestuia de Consiliul de Administraţie care rămâne însă conectat la partide, guvern şi preşedinţie. Respinsă în Camera Deputaţilor, legea se află în dezbatere la Senat, unde puterea nu are însă majoritate.

Turcan: „De acum, mandatul conducerii TVR se încheie”

PDL şi-a proclamat însă victoria imediat după căderea la vot a raportului de activitate pe 2009, cu 15 voturi împotrivă şi o abţinere. „De acum, mandatul conducerii TVR se încheie”, a concluzionat Raluca Turcan, şefa Comisiei de cultură din Cameră. „Se încheie doar după votul din plen”, i-a atras atenţia UDMR-istul Marton Arpad.

Respingerea raportului, menită să justifice, legal, schimbarea conducerii, a fost de altfel mai mult o formalitate. Votul a avut loc în absenţa parlamentarilor PSD şi PNL, care s-au retras protestând faţă de refuzul celor de la putere de a reprograma şedinţa până când şeful TVR ar fi putut fi prezent. Sassu a anunţat ieri-dimineaţă, printr-o scrisoare, că nu poate participa din motive de sănătate.

Tot ieri, comisiile au avizat favorabil, cu felicitări, raportul SRR ca şi pe cel al Agerpres. Mandatul conducerii SRR a expirat oricum, astfel că actuala putere poate opera înlocuiri după data de 31 martie.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one