Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PDL blochează lucrările Senatulu

Marinela Raţă
Miercuri, 10 Martie 2010
Război al procedurilor în Senat. Şedinţa de plen de astăzi este blocată, după ce majoritatea senatorilor nu a votat ordinea de zi. În timp ce PDL cere introducerea solicitării de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, PSD şi PNL refuză acest lucru pe motiv că cererea este neregulamentară.

Senatorii PDL au cerut introducerea pe ordinea de zi a solicitării de revocare din funcţie a social-democratului. Şedinţa, programată pentru ora 9.00, a început cu o întârziere de 45 de minute. Senatorii PDL au sosit primii în sală. Imediat ce şedinţa a fost declarată deschisă, au început şi certurile pe procedură.

Procedura, bătăi de cap pentru Putere şi Opoziţie

"Suntem în următoarea situaţie: unul dintre colegii noştri, senator cu toate drepturile, căci nu avem două categorii de senatori, a cerut modificarea ordinii de zi şi introducerea în temeiul articolului 85 a unui nou punct - revocarea preşedintelui Senatului. Pentru ca o asemenea temă să intre în discuţie, ea trebuie să îndeplinească nişte condiţii. Modificarea ordinii de zi se face pentru motive bine întemeiate şi urgente. Nu aveţi urgenţe în cele 46 de puncte de pe ordinea de zi, nu vă interesează legea pensiilor, dar vă interesează introducerea unui punct pentru revocarea preşedintelui Senatului", a declarat senatorul PSD Ioan Chelaru, chestor în Biroul Permanent. El a subliniat că cererea PDL este neîntemeiată şi neconstituţională.

A venit şi replica democrat-liberalilor, prin vocea senatorului Alexandru Pereş, care a spus că articolul din Regulamentul Senatului care se referă la revocarea preşedintelui are doar două alineate neconstituţionale. "Alineatele 3 şi 4 sunt constituţionale. Astfel, propunerea de revocare prevăzută la alin.(1) sau (2) se face în scris, sub semnătura iniţiatorilor, o singură dată într-o sesiune. Propunerea de revocare se depune la Biroul permanent care analizează, în prima sa şedinţă, îndeplinirea condiţiilor de la alin.(1) sau (2) şi decide, prin vot, introducerea acesteia în proiectul de ordine de zi a următoarei şedinţe de plen", a spus vicepreşedintele Senatului.

"Prezenţa mea la şefia Senatului nu împiedică actul guvernării"

Liberalii şi-au reiterat susţinerea pentru Geoană. "Nu este obligatoriu ca cel care are preşedinţia ţării, primul-ministru, preşedintele Camerei Deputaţilor, să deţină şi Senatul. Solicitarea PDL nu este nici constituţională, nici regulamentară şi, în numele grupului PNL, vă solicit, domnule preşedinte, să nu o supuneţi la vot", a intervenit liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti.

"S-a mai încercat o astfel de mişcare acum cinci ani, când s-a cerut revocarea lui Nicolae Văcăroiu din aceeaşi funcţie. Curtea Constituţională s-a pronunţat foarte clar: grupul parlamentar care a făcut propunerea trebuie să ceară revocarea", a spus la rândul lui Mircea Geoană, adăugând că este convins că prezenţa sa la şefia Senatului nu împiedică actul guvernării. "Probabil împiedică ale lucruri, late claculae", a spus el.

Neşansa lui Geoană

Introducerea pe ordinea de zi a plenului cererea de revocare a lui Mircea Geoană este singura condiţie pentru ca PDL şi UDMR să-şi ducă demersul până la capăt. Dacă vor reuşi să impună acest lucru, atunci votul i-ar fi nefavorabil actualului preşedinte al Senatului. PDL, UDMR şi independenţii au 71 de senatori, iar pentru ca solicitarea de revocare să treacă de plen sunt necesare 69 de voturi.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one