Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pârtie pentru Victor Ponta spre preşedinţia PSD

Pârtie pentru Victor Ponta spre preşedinţia PSD
16-feb-2010

Adrian Năstase s-a retras, Miron Mitrea vrea să renunţe. Victor Ponta este contracandidatul care îi încurcă socotelile lui Mircea Geoană la Congres. Victor Ponta preşedinte, Cristian Diaconescu prim-vicepreşedinte şi Adrian Năstase preşedinte al Consiliului Naţional. Aşa ar putea să arate viitoarea primă linie de conducere a PSD, dacă la Congresul de sâmbătă această formulă va obţine mai multe voturi decât echipa care îl are în centru pe Mircea Geoană. Acesta a reuşit totuşi o victorie importantă: Comitetul Executiv al PSD a aprobat ieri propunerea sa ca viitoarea conducerea a partidului să fie votată în bloc pe lista preşedintelui, şi nu aleasă în mod individual.

Ipoteza dezvăluită ieri de „Evenimentul zilei”, conform căreia se pregăteşte un pol unitar anti-Geoană, în jurul candidaturii lui Victor Ponta a fost confirmată.

Primul pas a fost făcut de Adrian Năstase, care şi-a anunţat retragerea. Al doilea a fost făcut chiar de Victor Ponta, care şi-a anunţat candidatura. Nemulţumit de „aranjamente”, Miron Mitrea a anunţat şi el că se gândeşte să se retragă şi să nu mai participe la Congres.

Acum mai este aşteptat doar Cristian Diaconescu, care deşi s-a arătat dispus să facă echipă cu Ponta, a declarat că nu renunţă încă la ideea candidaturii.

O retragere calculată

Deşi părea imposibil de convins, Adrian Năstase şi-a anunţat ieri, la mijlocul unei şedinţe tensionate, retragerea din competiţia pentru preşedinţia PSD. „Nu doresc să particip la un circ prost scris. Nu am de gând să legitimez prin participarea mea o competiţie în care nu cred”, a spus Năstase care a acuzat modul în care este organizat Congresul.

După acest anunţ, el a plecat spre biroul său de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. La câteva secunde a intrat în acelaşi birou şi Victor Ponta pentru o discuţie o jumătate de oră. Apoi au coborât separat şi s-au întors la şedinţa-maraton a Comitetului Executiv al PSD.

Ceea ce a contat însă în decizia lui Năstase de a se retrage a fost şi o evaluare obiectivă a şanselor de câştig. Candidatura sa nu a stârnit entuziasm şi valuri de susţinători. Nici măcar la Prahova, organizaţia sa de suflet, Năstase nu a reuşit să obţină o rezoluţie de susţinere a candidaturii sale, astfel că a decis că e preferabil să nu participi decât să nu câştigi.

La Romexpo, „pe echipe”

Abia după nouă ore de discuţii cu baronii locali, liderii PSD au reuşit să tranşeze toate problemele de pe ordinea de zi.

Cel mai simplu a fost cu locul de organizare al Congresului: Romexpo (varianta Vanghelie- Geoană), şi nu Palatul Parlamentului (varianta Năstase). Apoi divergenţele s-au mutat pe modul în care au fost împărţiţi delegaţii. Nici în această privinţă însă, contestatarii grupării Geoană nu au avut câştig de cauză. Numărul de delegaţi a rămas cel stabilit de Liviu Dragnea.

A fost momentul în care Năstase s-a hotărât să se retragă. Cele mai multe energii s-au consumat însă în discuţiile despre Statut. Propunerea lui Geoană ca echipa de conducere să fie aleasă în bloc pe lista preşedintelui a stârnit şi adeziuni, şi opoziţie.

După nouă ore de discuţii, baronii lui Geoană şi cei ai lui Năstase, dând semne vizibile oboseală, au trecut la vot. Cu 42 de voturi pentru, 13 împotrivă, 9 abţineri, propunerea lui Geoană a fost acceptată.

Astfel, la Congres, fiecare candidat la şefia PSD va trebui să vină cu o listă care să includă 15 vicepreşedinţi, un prim-vicepreşedinte şi un secretar general. Toţi vor fi aleşi la pachet pe lista preşedintelui.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one