Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Opinii: Disparitia senina a PNL

8 aprilie 2010


Okazii.ro
PNL a disparut. Nu a disparut ca partid, ci a disparut din dezbaterile publice din ultimele luni. Partidul lui Crin nu numai ca nu a reusit sa propuna macar un singur lucru notabil de cand Basescu a castigat al doilea mandat prezidential, dar a reusit sa sacrifice si posibilele teme de atac la adresa coruptiei si a lipsei statului de drept.

Le-a sacrificat pe altarul indolentei, lipsei de idei si al urii fata de Basescu. In schimb, PNL s-a comportat ca fratele de cruce al PSD. Acel partid care ar trebui sa-i fie dusman de moarte.

Contraideile liberale

Nimeni nu-si poate aduce aminte de vreo propunere concreta a PNL in ultimele luni. Liberalii nu au prezentat vreo idee serioasa si consistenta ca alternativa la cele propuse de actuala guvernare. Nici macar pe subiectul atat de generos al crizei economice.

In schimb, oamenii lui Crin Antonescu au excelat la contraidei. Adica la a toca steril absolut tot ceea ce propune puterea. In unele randuri au facut-o de-a dreptul amatoristic, asa cum a fost cazul dezbaterii despre eliminarea uneia dintre camerele Parlamentului, in urma votului de la referendum.

In frunte cu Antonescu, liberalii au sustinut sus si tare ca UE cere prin Tratatul de la Lisabona ca toate tarile europene sa aiba parlamente bicamerale pana in 2014. Ceea ce e total fals si de-a dreptul hilar, dat fiind ca UE nu are macar atributii de a cere asa ceva. PNL a sustinut insa aceasta idee ridicola sus si tare.

Poate nu au stiut. Asta ar insemna ca sunt foarte slab pregatiti. Sau poate au stiut, dar au vrut sa induca in eroare opinia publica. Asta ar insemna ca sunt rau intentionati. Oricum ar fi, PNL nu a stiu macar sa faca o opozitie care sa-l remarce. Singurele lucruri care l-au adus in atentia publicului au fost certurile interne iscate atunci cand presedintele PNL si-a consolidat puterea in interiorul partidului.

Cum s-a ajuns la aceasta seceta de idei care a transformat PNL intr-un "Gica-contra ?" In primul rand, e mai usor sa critici decat sa propui. In al doilea rand, partidul urmeaza fidel linia lui Crin Antonescu. Al carui singur obiectiv e sa arate ca nu face compromisuri si ca e in opozitie totala si distructiva fata de actuala putere. Nu mai e niciun secret pentru nimeni ca liderul liberal pregateste astfel alegerile parlamentare din 2012 si pe cele prezidentiale din 2014.

La bratul PSD

Liberalii mai au o problema care-i face tot mai putini vizibili. Faptul ca se confunda cu PSD. Au aceleasi contraidei. Aceleasi tinte de atac. Se sincronizeaza. Mai mult, se apara unii pe altii.

Cel mai bun exemplu e cazul Catalin Voicu. Pozitia PNL a fost de-a dreptul stupefianta pe toata durata scandalului. In loc sa puncteze electoral si sa atace coruptia infioratoare dezvaluita de inregistrarile cu senatorul PSD, auto-proclamatul partid al bunului simt s-a concentrat ca si social democratii ori Antenele pe modul in care s-au facut inregistrarile de altfel legale. Parea ca Voicu e o biata victima.

Incredibil cum partidul liberal a preferat sa dea in mereu acuzatul Basescu in loc sa se ridice impotriva sistemului mafiot. Se pare ca alianta cu PSD a fost mai importanta decat rezolvarea celui mai la indemana caz de coruptie politica. Pentru Ridzi ori Udrea liberalii au propus si votat comisii de ancheta. Pe pariu ca n-o vor face si pentru Voicu?

Ce-a obtinut PNL din aceste practici? S-a indreptat senin spre marginalizare si irelevanta.

Lucian Lumezeanu,
colaborator Ziare.com
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one