Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Noua lege ANI, considerată "o batjocură şi o ruşine"

14 mai 2010

După votul decisiv al Senatului, România s-a ales cu o lege anticorupţie mult mai slabă şi cu critici serioase în ţară şi în străinătate.
Îndulcirea Legii de funcţio nare a ANI, statuată prin votul Senatului de miercuri, a stârnit deja reacţii în presa internaţională, printre reprezentanţii societăţii civile şi printre oficialii străini de rang înalt stabiliţi la Bucureşti. Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a criticat noua Lege a ANI, apreciind că senatorii „au operat schimbări care nu erau cerute de Curtea Constituţională". În opinia înaltului oficial american, citat de AFP, aceste modificări „vor slăbi inutil ANI în mod substanţial". Şi fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a declarat ieri, pentru postul de radio Deutsche Welle, că parlamentarii s-au folosit de decizia de neconstituţionalitate dată de Curtea Constituţională pentru Legea ANI ca să „meargă mult mai departe şi să îşi satisfacă interesul propriu ca lumea să nu mai poată să vadă aceste date".

Mai mult, europarlamentarul PDL a subliniat că scoaterea adresei din declaraţia de avere şi de interese era o măsură suficientă pentru protejarea vieţii private, în timp ce, de pildă, în proiectul iniţiat de Ministerul Justiţiei, pentru terenuri sau imobile lipsesc data, suprafaţa şi modul de dobândire carear avea legătură numai cu banii câştigaţi dintr-o funcţie publică. Senatul României a votat o no uă lege pentru ANI, prin ca re sunt prevăzute clauze de confidenţialitate pentru decla raţiile de avere. De asemenea, la iniţiativa senatorului UDMR Gyorgy Frunda, bijuteriile, metalele preţioase, dar şi obiectele de artă a căror valoare depăşeşte 5.000 de euro nu mai trebuie menţionate în declaraţiile de avere. Un alt amendament foarte contestat, potrivit AFP, este cel care suprimă obligativitatea, pentru candidaţii la un mandat parlamentar sau executiv, de a-şi declara bunurile. Ca urmare a deciziei de miercuri a Senatului, nici declaraţiile false nu vor mai cădea sub incidenţa Codului Penal.

„O batjocură şi o ruşine"

Nemulţumite de modificările aduse legii ANI sunt şi mai multe ONG-uri, care îi cer preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge această lege în forma actuală. Reprezentanţii Societăţii Academice din România (SAR), Institutului pentru Politici Publice (IPP) şi Transparency România consideră noua lege de funcţionare a ANI „o batjocură şi o ruşine" pentru că transformă Agenţia de Integritate într-o instituţie cu rol decorativ. Într-o scrisoare adresată şefului statului, Active Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie şi Convenţia Organizaţiilor de Media cer nepromulgarea noii legi a ANI, acuzând că astfel s-ar abdica de la principiile transparenţei şi responsabilităţii funcţiei publice. Şi agenţia de presă Reuters aminteşte că, potrivit noilor amendamente, completarea incorectă a declaraţiilor de avere nu mai este considerată ilegalitate, în condiţiile în care România este, alături de Grecia şi Bulgaria, unul dintre cele mai corupte state din UE. La mijlocul lunii aprilie, Curtea Constituţională a declarat ca fiind necon stituţionale majoritatea prerogativelor ANI. Guvernul a prezentat atunci un proiect de lege menit să aducă Agenţia în conformitate cu prevederile constituţionale. După ce a fost amendat de senatori, proiectul a fost adoptat în plenul Senatului la mijlocul acestei săptămâni.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one