Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Începe dosirea averilor

23 iunie 2010
de ANDREEA NICOLAE

Deputaţii au adoptat ieri Legea ANI cu observaţiile preşedintelui. Urmează filtrul Senatului, unde a fost „amputată" legea la prima dezbatere. Între timp, politicienii nu se înghesuie să-şi actualizeze declaraţiile de avere şi interese.

Cea mai importantă modificare acceptată de parlamentari se referă la instituirea câte unui singur formular pentru declaraţiile de avere şi declaraţia de interese, şi nu a unuia public şi a altuia secret, ca în prima versiune. Înainte de a fi date publicităţii, din declaraţii vor fi scoase datele cu caracter personal (adresa, semnătura şi codul numeric personal) ale demnitarului. Pentru a intra însă în vigoare, noua Lege a Agenţiei Naţionale de Integritate trebuie să primească şi votul senatorilor, or tocmai în această Cameră au fost „amputate" cu o largă majoritate, în faza primelor dezbateri, atribuţiile ANI şi rubricile declaraţiilor de avere.

Profitând însă de decizia Curţii Constituţionale şi interpretând că publicarea declaraţiilor de avere şi interese pe internet ar „nesocoti dreptul la respectul şi ocrotirea vieţii private", multe instituţii s-au grăbit să scoată de pe pagina proprie listele cu declaraţii. Un astfel de caz este Primăria Sibiu, condusă de Klaus Iohannis. De pe site-ul instituţiei au fost scoase atât declaraţiile conducerii, cât şi cele ale funcţionarilor. În alte cazuri, declaraţiile de avere şi interese au rămas pe paginile instituţiilor, dar demnitarii nu s-au mai grăbit să şi le actualizeze până la 15 iunie, aşa cum prevedea vechea Lege a ANI. Această situaţie se înregistrează la Curtea Constituţională, la Camera Deputaţilor şi Senat, dar şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cazul Curţii Constituţionale, oricine s-ar uita pe pagina de internet nu şi-ar putea da seama, după declaraţiile publicate, că nu mai este preşedinte Ioan Vida şi că plenul Curţii s-a înnoit în ultima vreme. Vidul legislativ a lovit şi la Senat, unde nici o declaraţie de avere sau de interese nu a fost actualizată, aşteptându-se forma finală a noii Legi a ANI. Decizia de nepublicare a fost luată în Biroul Permanent al Senatului după ce senatorul Gyorgy Frunda (UDMR) a atenţionat că în situaţia actuală - vechea lege a fost găsită neconstituţională, iar noua lege nu a fost încă promulgată - declaraţiile nu mai pot fi făcute publice. Situaţia este văzută diferit de conducerea Camerei Deputaţilor. Totuşi, în ciuda asigurărilor publice repetate că-şi vor actualiza declaraţiile şi că vor folosi vechile formulare, care conţineau mai multe rubrici, deputaţii nu s-au înghesuit nici ei să-şi respecte promisiunea: doar 50 de aleşi din 336 şi-au actualizat declaraţiile potrivit vechii legi.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a actualizat declaraţia de avere pe 9 iunie, dar documentul a fost publicat de abia luni pe pagina Administraţiei Prezidenţiale.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one