Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Nastase si Geoana se dau "victimele lui Basescu"

Nastase si Geoana se dau "victimele lui Basescu"
Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010

Adrian Nastase si Mircea Geoana vad o conspiratie politica in spatele dosarelor care-i vizeaza, de la Parchetul General si de la DNA. Procurorii anticoruptie au pus, ieri, sechestru asigurator pe blocul liderului PSD din strada Zambaccian, din Capitala.

Fostul premier PSD Adrian Nastase nu-si poate vinde in urmatoarele luni casa situata pe strada Muzeul Zambaccian, din centrul Capitalei, si nici nu poate gira cu ea in eventualitatea contractarii unui imprumut. De cealalta parte, Mircea Geoana ar putea da si el explicatii procurorilor, dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul instantei supreme pentru fals in declaratii.

Adrian Nastase, mai putine case

Motivul: procurorii anticoruptie au instituit, ieri, sechestru asigurator pe blocul familiei Nastase, care constituie, in acest moment, una dintre principale le probe in dosarul "Zambacciana"� - cauza in care liderul social-democrat a fost pus sub acuzare pentru luare de mita si obtinerea de foloase necu venite, in valoare de 1,5 milioane de euro.

"Masura este una normala, in conditiile in care ancheta in acest caz este aproape de final. In plus, conturile bancare ale familiei Nastase au fost blocate pentru urmatoarele patru lunia"�, au precizat surse judiciare. Informatiile au fost confirmate si de avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu: "Intr-adevar, a fost instituit sechestrul si pe casa din Zambaccian. Mai mult, va pot spune ca am facut deja demersurile pentru a contesta masurile luate de procuroria"�

In timp ce unii discuta la Davos (Elvetia, unde are loc Forumul Economic Mondial) probleme economice importante, altii se ocupa in Romania cu perdele de fum. Cred ca sechestrul era necesar ca sa acopere, probabil, pierderile cauzate de disparitia flotei. Nu mai intru in detalii legate de actiunile subterane ale DNA, cu care m-am obisnuita"�, a comentat, imediat dupa aflarea vestii, Adrian Nastase, invitat la o emisiune a The Money Channel.

Trei dosare penale, doua deja pe masa instantei

Deschis cu cinci ani in urma de procurori, dosarul "Zambacciana"� e ultimul din cele trei aflate pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie care va ajunge curand in instanta, dupa cum anunta procurorul general, Codruta Kovesi.

In aceasta cauza, fostul premier este acuzat ca ar fi primit de la fostul consul al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun, si de la fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu, mai multe bunuri importate din China. In plus, pentru a fi mentinuta in functie, Jianu ar fi suportat si contravaloarea unor lucrari de tamplarie la casa lui Adrian Nastase din localitatea prahoveana Cornu.

In 2006, la scurt timp dupa ce procurorii au inceput urmarirea penala impotriva sa, Nastase ar fi incercat sa-l santajeze pe consul pentru ca acesta din urma sa le ascunda informatii anchetatorilor, se mai arata in rezolutia prin care liderul PSD a fost trimis pentru prima data in judecata in acest dosar, la finele anului 2006.

Adrian Nastase mai este judecat de Curtea Suprema si in dosarele "Matusa Tamaraa"� si "Trofeul Ca litatiia"�, tot pentru fapte de coruptie.

Dosarele lui Nastase, plimbate intre Parchet si parlament

Zambaccian-ul le-a dat de furca procurorilor inca de la debutul anchetei care, in cateva randuri, a fost blocata in parlament. La inceputul lui 2006, cererea Monicai Macovei, ministru al justitiei la acea vreme, de perchezitie a caselor lui Adrian Nastase a fost respinsa de deputati.

De altfel, scandalul a pus punct carierei acestuia de presedinte al Camerei Deputatilor, functie din care a fost inlocuit cu "sprijinula"� colegilor sai de partid.

Nu este insa singura cauza care-l priveste pe liderul PSD, care s-a blocat in parlament. Dosarele "Zambacciana"� si "Matusa Tamaraa"� au fost plimbate intre Parchet si Camera Deputatilor cativa ani. In prima instanta, cererile de urmarire penala in cele doua dosare au fost ingropate de parlamentari din motive procedurale.

Procedurile au fost reluate insa ca urmare a doua decizii ale Curtii Constitutionale, una referitoare la avizarea inceperii urmaririi penale a ministrilor-parlamentari de catre camera din care fac parte, cea de-a doua privind neconstitutionalitatea prevederilor din Regulamentul Camerei Deputatilor, referitoare la cvorumul de adoptare a hotararilor in cazul inceperii urmaririi penale.

Scandalul a continuat, parlamentarii contestand de fiecare data cererile procurorului general Codruta Kovesi, care-l priveau pe Nastase.

Pana la urma insa, ei au avizat solicitarile parchetului, cu exceptia dosarului "Zambaccian IIa"�, care a ramas blocat in parlament, pe motiv, ca votul nu poate fi reluat, deciziile Curtii Constitutionale neputand actiona retroactiv.

"Cred ca sechestrul era necesar ca sa acopere, probabil, pierderile cauzate de disparitia flotei.",
Adrian Nastase, fost premier PSD


FINAL DE ANCHETA. Familia Nastase si-a pierdut temporar drepturile asupra blocului din strada Muzeul Zambaccian
Foto: Arhiva EVZ

FALS IN DECLARATII

Geoana, reclamat la Parchet

Clarice Dinu

Potrivit ANI, liderul PSD si presedinte al Senatului, "a uitata"� sa treaca in declaratiile de avere un teren tranzactionat de sotia sa, Mihaela, in perioada 2005-2006, precum si valoarea reala a dividendelor incasate in anul 2007, tot de sotia sa.

In primul caz este vorba despre achizitionarea, in septembrie 2005, a unui teren de aproape 7.000 de metri patrati in Bucuresti, la pretul de 48.300 de euro. ANI precizeaza ca terenul achizitionat de Mihaela Geoana a avut "un pret mult subevaluat fata de pretul real practicat pe piata imobiliaraa"� la acel moment. Potrivit estimarilor Agentiei, valoarea reala ar fi fost de 14 ori mai mare decat suma platita, respectiv aproape 700.000 de euro.

In ianuarie 2006, contractul este reziliat, insa prin acordul ambelor parti, cei 48.300 de euro reintrand in "pusculitaa"� familiei Geoana, fara a fi insa mentionati, la capitolul venituri, in declaratia de avere a liderului PSD. Al doilea caz reclamat de ANI se refera la o diferenta de 90.400 de lei rezultata din incasarea de catre sotia sa a sumei de 190.400 de lei din dividende in 2007 si cei 100.000 mentionati de Geoana in declaratia de avere.

ANI mai semnaleaza Parchetului si situatia incheierii de catre Mihaela Geoana si o firma detinuta de un off-shore luxemburghez a unui antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament, plus doua locuri de parcare, care urmau sa se construiasca si a caror valoare era de 733.000 de euro. Pentru ca ANI nu a putut obtine mai multe informatii, cere organelor de urmarire penala sa efectueze verificari in acest caz.

Geoana: declaratiile sunt corecte

Prima explicatie a lui Mircea Geoana privind situatia in care a ajuns a fost ca este o victima a presedintelui Traian Basescu.

"Este un efort coordonat de la varful statului de discreditare si de punere cu botul pe labe a PSDa"�, a sustinut el, reclamand "comanda politicaa"�, "facaturaa"� si "actiunea de intimidare a opozitieia"�.

Cat priveste aspectele semnalate de ANI, Geoana sustine ca a completat corect declaratiile de avere. El a explicat ca, in cazul terenului, atata vreme cat tranzactia imobiliara nu a mai avut loc, nu a produs consecinte asupra cuantumului averii sale. "Nu se poate considera ca am realizat venit atata vreme cat, practic, mi s-au intors toti banii platiti, deci nu au existat modificari in patrimoniua"�, a spus el. In privinta antecontractului, Geoana a precizat ca si acesta a fost reziliat.

"Este un efort coordonat de la varful statului de discreditare si punere cu botul pe labe a PSD. Este o actiune de intimidare a opozitiei. O comanda politica.",
Mircea Geoana, liderul PSD si presedintele Senatului


EXPLICATII. Geoana zice ca e curat ca lacrima


sursa http://stiri.rol.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one