Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Nastase se retrage din cursa pentru sefia PSD

Nastase se retrage din cursa pentru sefia PSD
15-feb-2010

Adrian Nastase a ales sa nu mai candideze la postul de presedinte al PSD, din cauza ca nu doreste sa fie "figurant intr-un scenariu prost scris", potrivit Realitatea tv.
Presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, a declarat ca nu va mai candida la nicio functie de conducere in PSD."Ce functie sa accept? Functia de presedinte de onoare adjunct?", a precizat Nastase.


"Am hotărât să nu mai candidez, pentru că nu doresc să fiu un figurant într-un scenariu care este şi prost scris şi care, după părerea mea, duce la nişte decizii greşite", a precizat el.

Adrian Nastase pare sa fie deranjat de modul in care liderii de filiale votau in bloc, in favoarea, contracandidatului sau, Mircea Geoana.

Ponta, un posibil inlocuitor

În condiţiile retragerii lui Adrian Năstase din cursa pentru conducerea PSD, lista candidaţilor ar putea conţine şi surprize. De pildă, candidatura lui Victor Ponta, unul dintre social-democraţii susţinuţi de Adrian Năstase în partid. Proaspăt retras din cursă, preşedintele CN a evitat să răspundă pe cine va susţine, dar a precizat că se va decide în funcţie de cine se va mai înscrie în cursă.

Mitrea se gândeşte la boicotarea Congresului

Liderul PSD Mircea Geoană s-a declarat un partizan al alegerii pe echipe, invocând argumentul coeziunii şi omogenităţii viitoare a echipei de conducere a partidului. Aceeaşi idee este susţinută şi de vicepreşedinţii Constantin Niţă, Dan Nica, liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, dar şi o mare parte a actualei structuri de conducere a PSD.

Potrivit modificărilor aduse Statutului partidului, Consiliul Naţional este "practic desfiinţat", atribuţiile sale fiind transferate altor foruri. "Vorbim despre un cu totul alt partid (...) Nu am de gând să legitimez prin participarea mea în competiţie o competiţie în care nu cred", a mai spus Năstase, precizând că, după părerea lui, toate aceste elemente pe care le-a amintit "sunt gândite pentru a favoriza continuitatea la conducerea partidului".

Întrebat pe cine va susţine în continuare în lupta pentru şefia partidului, Năstase a spus că nu ştie, o problemă fiind că ar putea fi introdusă o regulă care nu mai permite anunţarea candidaturilor în cadrul congresului, trebuind anunţate din timp, "în aşa fel încât să se poată bloca lista şi apoi supune la vot într-un anumit mod".

Preşedintele Consiliului Naţional a mai spus că nu doreşte să mai candideze la vreo funcţie în partid. "Am mult prea mare preţuire pentru mine însumi, aşa cum spunea şi domnul Iliescu, şi din acest motiv, evident, nu vreau să particip la această chestiune. Rămân în continuare membru al partidului, nu doresc să candidez la nicio funcţie", a mai spus acesta.

Năstase a făcut anunţul retragerii candidaturii sale în şedinţa CEx al PSD, potrivit unor surse. El s-a declarat dezamăgit de faptul că au trecut la vot iniţiative precum organizarea congresului la Romexpo, acceptarea normei de delegaţi propuşi de Liviu Dragnea, dar mai ales de modul în care Mircea Geoană şi oamenii săi văd modificările la Statut.


Cristina Corpaci
Sursa: ROL.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one