Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Nastase castiga tot mai mult teren in PSD

Nastase castiga tot mai mult teren in PSD
Andreea Nicolae
Marti, 02 Februarie 2010

» Dupa ce a reusit sa-l convinga pe Mircea Geoana sa accepte reintroducerea functiei de presedinte executiv, Adrian Nastase e pe cale sa repurteze o noua victorie: mandatul sefului PSD sa fie injumatatit.

De la declansarea razboiului in PSD, Adrian Nastase a cerut ca intre Consiliul National si congres sa fie macar doua-patru saptamani, sa fie reintrodusa functia de presedinte executiv, mandatul sefului PSD sa fie de doi ani in loc de patru, iar in cazul pierderii alegerilor europene, generale sau prezidentiale, conducerea

partidului sa fie demisa automat. Din aceste patru solicitari, prima a si fost aprobata prin votul Comitetului Executiv, iar urmatoarele doua au fost deja imbratisate de majoritatea colegilor. La propunerea privind reintroducerea functiei de presedinte executiv a cedat pana si Mircea Geoana, chiar daca initial sustinea ca ar fi mai utila o functie de prim-vicepresedinte. Acum se pare ca si ideea injumatatirii mandatului presedintelui PSD a ajuns sa aiba sprijinul majoritatii membrilor Biroului Permanent National, dupa cum a declarat Viorel Hrebenciuc, si el un sustinator al
propunerii.

Pe de alta parte, Nastase s-a pronuntat ferm impotriva ideii de candidaturi in echipa (idee lansata de Mircea Geoana la intalnirea informala de la Poiana Brasov), iar lui i s-a alaturat chiar presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. "Aveti voi in statut acum asta cu echipa? Organizam acest congres in baza acestui statut. Ar trebui sa dam deoparte asemenea jocuri si sa stabilim cu ce anume mergem in congres", ar fi spus Iliescu in sedinta BPN de ieri, potrivit unor surse social-democrate citate de Mediafax. Varianta echipei la sefia PSD a fost criticata, conform surselor citate, si de Dan Mircea Popescu. "Este setea de putere chiar atat de mare in partid?", si-ar fi intrebat acesta colegii, aratand ca s-ar ajunge sa se confrunte patru echipe care vor sa se elimine reciproc.


Dispute aprinse au fost ieri si pe alte posibile modificari ale statutului PSD. In primul rand, sinteza propunerilor formulate, realizata de Secretariatul General, ar fi starnit nemultumirea lui Iliescu, pe motiv de insuficienta documentare si de absenta a elementelor referitoare la ideologia partidului. Liviu Dragnea, cel insarcinat de Mircea Geoana cu sintetizarea propunerilor, nu si-a asumat textul rezultat, aruncand sarcina pe umerii unor subalterni. Apoi, Ion Iliescu a sustinut ca vicepresedintii PSD ar trebui sa fie alesi de Consiliul National (ulterior modificarii statutului), si nu de congres. In opinia lui Iliescu, la congresul extraordinar din 20 februarie ar trebui alesi, astfel, doar presedintele PSD si secretarul general, propunerea fiind agreata si de Adrian Nastase. Totodata, a fost avansata propunerea de a fi transformat Consiliul National intr-o Conferinta Nationala, in care sa fie inclusi ca membri cu drept de vot, toti parlamentarii, precum si primarii marilor orase.


Motiv de critici a constituit in sedinta BPN de ieri si intalnirea de la Snagov de duminica, la care au participat Mircea Geoana si Viorel Hrebenciuc. Desi inaintea sedintei Iliescu a declarat presei ca "nu e nimic exagerat" sa "se intalneasca intre ei ca prieteni", in spatele usilor inchise presedintele de onoare al PSD a vorbit, potrivit surselor citate, despre "naravul lucrurilor subterane". Fara a dezvalui subiectul discutiilor de la Snagov, Hrebenciuc a declarat insa ca va candida la sefia PSD la viitorul congres, in 2012 (ca si cum ar fi batuta in cuie injumatatirea mandatului liderului partidului). Gandul de a tinti cea mai inalta functie din PSD pare sa fi inceput sa-l bantuie si pe liderul PSD Constanta, Radu Mazare, care spune ca PSD are nevoie de un conducator "cu sange". "Mi s-a propus de multe ori sa candidez.

Ma mai gandesc si la asta. Poti sa stii daca nu ma imbrac militar si candidez? Nu excludeti nici posibilitatea asta. Dar imi pun basca rosie, aia din campanie. S-ar putea sa fie o surpriza, de obicei, eu cand candidez adun voturi", a declarat ieri Mazare.

sursa : http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one