Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Năstase: Gaşca Geoană transformă congresul în Vanghelion

Năstase: Gaşca Geoană transformă congresul în Vanghelion


Roxana Preda
Miercuri, 10 Februarie 2010
Adrian Năstase, liderul Consiliului Naţional al PSD, face front comun cu Miron Mitrea şi acuză "gaşca Geoană" că se pregăteşte să fraudeze alegerile interne. Fostul premier avertizează asupra riscului ca viitorul congres să se transforme într-un Vanghelion. Năstase a criticat actuala conducere a PSD, în frunte cu Mircea Geoană, pentru că se grupează în "găşti care aranjează scaunele" pentru viitoarele funcţii.

"Alţii merg noaptea şi se întâlnesc prin restaurante în diferite forme şi aranjează scaunele pentru conducerea partidului. (...) Ceea ce nu-mi place în momentul de faţă în partid - şi vreau să spun lucrul acesta foarte direct pentru colegii mei de partid - am sentimentul că ne întoarcem la perioada 2005-2006: întâlniri care se fac în găşti, în diferite locuri, se ascund, îi aleargă televiziunile prin diferite locuri", a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, la Antena 2.

Dom’le, nu se poate aşa!

El s-a arătat de acord cu Miron Mitrea, care a avertizat asupra posibilităţii fraudării alegerilor interne. "Ceea ce a pus ca diagnostic, sub aspectul riscului cred că este corect", a afirmat Năstase.

În plus, organizării congresului la Romexpo va face ca această reuniune importantă a unui mare partid să devină un "Vanghelion".

"E greu de înţeles de ce, dacă aveam posibilitatea să organizăm Congresul la Palatul Parlamentului, în condiţii de seriozitate şi în condiţii financiare foarte bune, nu o facem. Din câte am înţeles, propunerea care se face – deşi Consiliul Naţional nu a validat această variantă – este să se organizeze la Romexpo. Poate că este un detaliu, dar riscăm să creăm impresia că vrem să facem un fel de Vanghelion politic, or lucrul ăsta ne va costa foarte tare", a comentat Năstase, la Antena 2.

Colonizarea PSD

El a comentat ironic faptul că edilul sectorului 5 nu se ocupă de deszăpezire întrucât "negociază, are treabă, trebuie să stabilească delegaţii din toată ţara".

"Eu nu cred că trebuie să acceptăm o procedură din asta de colonizare a partidului. Deja el controlează Giurgiul, are sub tutelă Ilfovul – a devenit un fel de colonie a sectorului 5 din Bucureşti. Dom’le, nu se poate aşa!", a mai arătat preşedintele CN al PSD. Asta după ce, la Consiliul Naţional de săptămâna trecută, acelaşi Năstase declara că a învăţat să îl aprecieze pe edilul sectorului 5.

Deputatul social-democrat a mai spus că partidul se află într-un moment dificil, iar politica sancţiunilor şi a excluderilor nu este în măsură să redreseze situaţia. În context, el a vorbit despre recentul caz al lui Florin Pandele, dar şi despre Mădălin Voicu, susţinând că oamenii lui Geoană se comportă ca şi cum PSD ar fi SRL-ul lor sau al rudelor lor.

"În acest moment, partidul este în mod evident slăbit, dezorientat, indiferent de aranjamentele care se fac în culise, la vârf. Am să spun poate mai direct decât am spus până acum: dom’le, un partid mare nu poate fi condus prin excluderi - nu-ţi place ăla, l-ai dat afară! De parcă ar fi societatea ta comercială sau a rudelor tale. Într-un partid mare trebuie să convieţuiască oameni care au şi păreri contrare", a mai afirmat fostul preşedinte social-democrat.

Decalogul lui Năstase

Năstase şi-a publicat proiectul politic “Forţa şi Echilibru", pe care îl va prezenta delegaţilor de la Congresul din 20 februarie. Potrivit acestuia, el face 10 promisiuni colegilor de partid, printre care eliminarea clientelismului, a nepotismului şi câştigarea viitoarelor alegeri locale, parlamentare şi prezidenţiale.

Să recâştig respectul şi încrederea cetăţenilor faţă de partidul nostru
Să apăr membrii şi simpatizanţii în faţa abuzurilor "puterii portocalii"
Să stopez migraţia parlamentară şi să-i readuc în partid pe "fiii risipitori"
Să pun capăt clientelismului, nepotismului şi cumpărării de funcţii
Să promovez femeile merituoase în conducerea partidului şi în funcţii publice
Să promovez cât mai mulţi tineri, atât în partid, cât şi în viitoarea echipă de guvernare
Să deschid partidul către societate, pentru a atrage oameni de valoare
Să propun şi să realizăm o politică de opoziţie viguroasă şi credibilă
Să recâştig votanţii noştri pierduţi şi să atrag noi categorii de votanţi
Să formez o echipă capabilă să câştige alegerile din perioada 2012-2014.

sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one