Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Năstase, cu un pas mai aproape de instanţă în dosarul Zambaccian

Năstase, cu un pas mai aproape de instanţă în dosarul Zambaccian
9-feb-2010

Scris de Ana Maria Bujor
Procurorii anticorupţie au început prezentarea materialului de urmărire penală în dosarul Zambaccian 1, în care este învinuit fostul premier Adrian Năstase. Soţia acestuia, Dana Năstase, s-a prezentat ieri la DNA pentru a studia actele şi a formula eventuale obiecţiuni. Dana Năstase a fost audiată de anchetatori timp de o oră, iar la ieşirea din sediul instituţiei, ea a declarat ironic că „acest dosar nu se va termina“. Contrar acestei declaraţii, surse juridice au menţionat pentru Mediafax că dosarul se află în faza finală, urmând să fie întocmit rechizitoriul şi trimis în instanţă. În acest dosar privind achiziţiile de obiecte din China, Camera Deputaţilor a dat aviz favorabil de urmărire penală a lui Adrian Năstase, în data de 4 martie 2009, deci nu mai există impedimente în momentul în care dosarul ajunge în instanţă. Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2002-2004, soţii Năstase ar fi introdus în România, ilegal, prin intermediul societăţii SC Vertcon SA din Bacău, 12 containere cu bunuri achiziţionate din China. Bunurile reprezentau materiale de construcţie, obiecte şi instalaţii sanitare, piese de mobilier, articole electrice şi electrocasnice, dar şi obiecte de decor şi uz casnic pentru dotarea imobilelor situate în Bucureşti, strada Muzeul Zambaccian 16, sector 1, şi strada Cristian Tell 15, sector 1, precum şi pentru imobilul din comuna Cornu - judeţul Prahova. „Mărfurile au fost cumpărate din centre comerciale (bazare) fără acte, fiind transportate şi depozitate la sediul Ambasadei României din China, într-un hotel dezafectat. Pentru ca bunurile respective să fie introduse în România, soţii Năstase ar fi apelat la firma Vertcon din Bacău, pentru a ascunde identitatea reală a beneficiarilor şi pentru a crea aparenţa că importurile se efectuează cu respectarea legislaţiei vamale. Irina Jianu ar fi întocmit documente false pe baza cărora mărfurile respective au fost aduse şi vămuite în România“, mai spun sursele citate.

Foloase necuvenite

De asemenea, fostul premier mai este cercetat pentru că ar fi primit de la Irina Jianu, pentru menţinerea acesteia în funcţia de inspector general de stat, foloase necuvenite estimate la peste două miliarde de lei vechi, constând în contravaloarea unor bunuri achiziţionate din Republica Populară Chineză, obligaţii vamale şi cheltuieli de transport corespunzătoare acestor bunuri. În acest dosar mai este învinuit şi Ioan Păun, pe care Năstase l-ar fi menţinut în funcţiile de consul general şi şef al Consulatului General al României la Hong Kong, în schimbul prestării de servicii de achiziţionare şi organizare a transportului de bunuri din Republica Populară Chineză. Totodată, Adrian Năstase mai este învinuit pentru că, în luna martie 2006, l-ar fi constrâns pe Ioan Păun să nu declare organelor de urmărire penală tot ceea ce cunoştea în legătură cu acuzaţiile de mai sus, ameninţându-l că în caz contrar, Irina Jianu va face afirmaţii la adresa sa de natură să îl discrediteze, ceea ce îi va afecta evoluţia profesională.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one