Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

În atenţia Domnului Primar Gheorghe Ciuhandu

În atenţia Domnului Primar Gheorghe Ciuhandu
10-feb-2010

&

nbsp;Stimate Domnule Primar,

Vă scriem în calitatea noastră de membri de onoare ai Societăţii Timişoara pentru a ne exprima uimirea în faţa hotărârii Consiliului Municipal Timişoara de a nu prelungi contractul de închiriere a sediului acestei organizaţii emblematice pentru oraşul pe care îl administraţi.

Societatea Timişoara nu este un o.n.g. oarecare, este chiar punctul de pornire al societăţii civile din România şi – prin Proclamaţia de la Timişoara, primul text din Europa de Est care stabileşte condiţiile necesare transformării unei dictaturi într-un stat de drept – un reper al istoriei noastre recente.

Cu speranţa că intervenţia noastră, şi a instituţiilor pe care le reprezentăm, va fi în măsură să determine o reconsiderare a hotărârii Consiliului Municipal în privinţa prelungirii contractului de închiriere pentru Societatea Timişoara şi că Dvs. personal, în virtutea ideilor şi principiilor care ne unesc veţi pleda pentru această reconsiderare, rămânem în aşteptarea răspunsului Dvs. şi
vă asigurăm de întreaga noastră stimă.

Ana Blandiana – preşedinte al Fundaţiei Academia Civică şi al Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, cetăţean de onoare al oraşului Timişoara

Radu Filipescu – preşedinte al Grupului pentru Dialog Social

Romulus Rusan – director al Centrului Internaţional de Studii asupra Comunismului

Ion Caramitru – preşedinte U.N.I.T.E.R., Director al Teatrului Naţional Bucureşti
sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one