Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Împărţirea ciolanului a adus pacea printre pedeliştii vasluieni

Împărţirea ciolanului a adus pacea printre pedeliştii vasluieni
19-feb-2010
Scris de Dana Iliescu
Organizaţia PD-L Vaslui a fost ca un butoi de pulbere pånă mai acum o săptămånă, cånd s-a produs marea împăcare. Să nu credeţi cumva că la mijloc a fost vorba de vreo dispută ideologică, generată de discuţiile recente din partid legate de reforma internă a democrat-liberalilor şi de viitorul ideologic al partidului. Nici vorbă de asemenea discuţii la Vaslui! Conflictul a izbucnit după ce la conducerea filialei a fost numit interimar traseistul politic Dan Marian (foto dreapta), care, după ce a simţit că PNL nu-i mai poate oferi nimic din postura de partid de opoziţie, s-a orientat rapid spre ograda democrat-liberalilor, deşi ani la råndul a fost într-un conflict permanent cu aceştia. Dar, vorba aceea, unde interes nu e, nimic nu e.
Venirea lui Dan Marian la conducerea PD-L a picat greu pentru deputatul Dragoş Iftime, obişnuit să taie şi să spånzure singur în judeţ după ce l-a schimbat pe Corneliu Mihalache din fruntea organizaţiei judeţene. Prin urmare, Dan Marian şi Dragoş Iftime(foto stânga) au scos armele şi au trecut la război. Deşi acesta se anunţa unul lung, de uzură, brusc apele s-au liniştit şi cei doi au pupat Piaţa Independenţei. Miracolul acestei împăcări se numeşte simplu: ciolan. După ce şi-au aruncat în luna ianuarie declaraţii acuzatoare unii altora, iar Iftime aproape s-a jurat că nu o să recunoască calitatea lui Dan Marian de preşedinte al organizaţiei PD-L Vaslui, la sfårşitul săptămånii trecute au semnat armistiţiul, la care au adăugat bineînţeles şi o anexă neoficială în care au trecut feliile de deconcentrate împărţite de echipa de conducere a organizaţiei, formată din cei trei deputaţi Dan Marian, Dragos Iftime, Viorel Cărare, senatorul Vasile Pintilie şi fostul preşedinte al organizaţiei, Corneliu Mihalache.
Odată ciolanul împărţit, atmosfera a devenit dintr-o dată extrem de cordială la nivelul conducerii PD-L Vaslui.
„Rolul echipei de conducere este foarte clar: aceasta va construi strategia de dezvoltare a organizaţiei judeţene PD-L Vaslui şi va lua măsuri în toate problemele care privesc guvernarea în judeţ. Toate propunerile din teritoriu se vor centraliza la nivelul echipei executive de conducere, care le va supune dezbaterii şi aprobării în Biroul Permanent Judeţean“, a spus deputatul Dan Marian, preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Vaslui, la finalul şedinţei în care s-a produs marea împăcare.
Într-o discuţie cu reporterul ziarului „Curentul“, preşedintele organizaţiei PD-L Vaslui, deputatul Dan Marian, a admis că cei cinci stâlpi de putere din conducerea locală a organizaţiei şi-au împărţit şi sferele de influenţă în judeţ:
„Obiectivul nostru este buna guvernare în judeţ. Buna guvernare se vede şi prin modul în care funcţionează instituţiile deconcentrate, iar decizia noastră a fost să monitorizăm de aproape activitatea instituţiilor deconcentrate a managerilor în ceea ce priveşte programul de guvernare pe zone şi pe domenii. Noi trebuie să facem lucrurile să funcţioneze cât mai bine în judeţ“. Cum s-a făcut împărţirea ne-a explicat tot domnul Dan Marian: „A fost aşa: tu te ocupi să monitorizezi zona Ministerului Muncii...“.
La rândul său, deputatul Viorel Cărare susţine că nu e vorba de o împărţire a deconcentratelor între liderii PD-L Vaslui, ci de o asumare a responsabilităţii:
„Nu e vorba de împărţire. Este vorba de asumarea responsabilităţii. Nu s-a pus problema despre deconcentrate. Eu, deputatul Cărare, nu am nimic, interesaţi-vă! Eu nu mi-am împărţit nimic şi nici nu am pus oameni. Eu mi-am asumat doar responsabilitatea faţă de ei în sensul în care fiind numiţi politic (n.r. directorii de la deconcentrate) trebuie să vină la şedinţe şi să respecte tot ceea ce înseamnă buna guvernare în teritoriu!“. Deci nu e împărţire, e asumarea responsabilităţilor în numele bunei guvernări. Modul în care înţelege deputatul Cărare asumarea responsabilităţilor este extrem de interesant: „Să spunem că eu aş avea în subordine opt deconcentrate, eu trebuie să-mi asum responsabilitatea pentru că se fac şi greşeli. E normal. Înainte de a veni domnul Dragoş Iftime (n.r. deputat PD-L de Vaslui) eu am avut în subordine spitatul din Negreşti. Când s-a întåmplat ceea ce s-a întâmplat, şi ministrul a luat decizia să schimbăm managerul spitalului, eu l-am schimbat. Normal, eu nu am stat pe gânduri. Eu nu schimbam managerul, dar dacă ministrul a luat decizia.
Eu am fost de acord pentru că s-au făcut greşeli şi mi-au fost confirmate de cei de la spital. Cånd se fac greşeli, sunt de acord. Nu numai managerul de spital a fost vinovat, a fost şi directorul medical“.
Deşi deputaţii Dan Marian şi Viorel Cărare au fost mai mult decât transparenţi în a ne relata cum s-a ajuns la îngroparea securii războiului la PD-L Vaslui, singurul care a negat aranjamentele interne a fost Corneliu Mihalache, fostul lider al organizaţiei.

Corneliu Mihalache a găsit oameni competenţi la... PSD

„Nu discutăm problemele astea pentru că sunt rezolvate cu oameni responsabili“, ne-a răspuns răstit Corneliu Mihalache, după ce ne-a ameninţat că ne înregistrează şi el. Interesant este că oamenii responsabili invocaţi de Corneliu Mihalache au fost găsiţi... la PSD, partid a cărui conducere locală se află în mâinile fratelui său, preşedintele CJ Vaslui Vasile Mihalache. Probabil la o masă în familie, Corneliu Mihalache i-a cerut fratelui său un om competent pentru a-l pune în fruntea Serviciului de Ambulanţă Vaslui. Iar acesta, săritor din fire, i-a recomandat-o pe doamna Aurora Popa, din ograda PSD, conform informaţiilor noastre.
Preşedintele interimar al PD-L Vaslui, Dan Marian, ne-a declarat că responsabil cu sectorul sanitar din judeţ este Corneliu Mihalache şi, prin urmare, acesta a făcut propunerea pentru conducerea Ambulanţei Vaslui. „Doamna este interimar pentru că nu am avut altă soluţie. (...) Cred că domnul Mihalache va găsi o soluţie foarte rapidă acolo, care să fie departe de zona PSD“, şi-a exprimat speranţa Dan Marian.
De altfel, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Adrian Barbău, ne-a confirmat că propunerea avansată de DSP pentru conducerea Ambulanţei Vaslui a fost luată doar după consultări cu liderii locali ai PD-L. Deşi Adrian Barbău nu a specificat cine a propus-o pe Aurora Popa la conducerea Ambulanţei, misterul ne-a fost descifrat de Dan Marian care a afirmat că Mihalache se ocupă de acest domeniu şi el a venit cu soluţia salvatoare.

Deputatul Dragoş Iftime - ocupat cu numirile în familie

Deputatul PD-L Dragoş Iftime, cel care-i declarase război pe vecie lui Dan Marian pentru ca peste o săptămână să se răzgândească, a refuzat să vorbească pe această temă, deşi iniţial s-a declarat amabil şi ne-a cerut să revenim a doua zi cu telefonul pentru că este ocupat. Am revenit, dar, din păcate, nu ne-a mai răspuns la telefon. Probabil era extrem de ocupat să-şi mai numească în diverse funcţii rubedeniile. Deşi este deputat în una din cele mai sărace zone din ţară, oraşul Negreşti, singura realizare a deputatului Iftime a fost numirea prin „concurs“ a cumnatului său Adrian Cârlan în fruntea AJOFM. Bineînţeles, nu şi-a uitat nici nevasta, pentru care a muncit şi mai mult, reuşind să o pună chiar subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Dan Marian, un traseist notoriu

În momentul în care Dan Marian a părăsit barca PNL, care începea deja să se scufunde, şi s-a urcat în cea PD-L, salvatoare pentru el, presa consemna că prin această atitudine deputatul a demonstrat încă o dată că nu-l interesează decåt ciolanul, iar pentru a ajunge să-l roadă apelează tot timpul la trădare. Aşa a procedat şi cu Ion Vrånceanu, fostul şef al PNL Vaslui, pånă în 2005. Vrånceanu l-a propulsat pe Dan Marian deputat, acesta juråndu-i credinţă veşnică, dar la numai un an de zile a muşcat måna stăpånului şi l-a detronat, cu ajutorul lui Corneliu Mihalache. Apoi, l-a săpat temeinic şi pe Mihalache şi a ajuns lider suprem în PNL, debarasåndu-se de o parte a colegilor liberali.
Cåt a fost PNL la putere, Dan Marian a împărţit funcţii şi bani, a prosperat, a tăiat şi spånzurat în judeţul Vaslui. După ce PNL a trecut în opoziţie, Dan Marian a rămas cu gustul mierii pe buze şi a speculat la maximum poziţia şubredă a lui Corneliu Mihalache, şeful pedeliştilor vasluieni. Pentru a ajunge din nou la borcanul cu miere şi-a trădat iar colegii de partid şi a trecut în PD-L, sub pretexul reconstrucţiei dreptei în România.
Despre cum înţelege Dan Marian să reconstruiască dreapta în România, despre afacerile de familie ale deputatului PD-L, dar şi despre taxele percepute de acesta de la oamenii de afaceri din judeţ în schimbul obţinerii contractelor, vă invităm să citiţi într-un număr viitor al ziarului „Curentul“.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one