Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Monica Macovei: Curtea Constitutionala nu argumenteaza de ce publicitatea declaratiilor de avere incalca dreptul la viata privata

23 aprilie 2010

Intr-o declaratie acordata revistei 22, fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei sustine ca motivarea Curtii Constitutionale este lipsita de argumente in special in ce priveste declaratiile de avere care ar aduce atingere “vietii private”. Cind o persoana intra in serviciul public ei “renunta la acele elemente ale vietii private care impiedica controlul public asupra activitatii lor”, sustine Monica Macovei.
„Politicienii si celelalte persoane aflate in functii publice trebuie sa dea socoteala in fata opiniei publice pentru cum exercita puterea si cum cheltuiesc banii publici. De aceea, cind intra in serviciul public ei renunta la acele elemente ale vietii private care impiedica controlul public asupra activitatii lor. Opinia publica trebuie sa stie daca acestia acumuleaza averi peste venitul lor legal ori daca iau decizii in situatii de conflict de interese (isi dau de pilda contracte la companiile la care sunt actionari), adica isi creeaza avantaje personale prin functia publica. Publicitatea declaratiilor de avere si de interese serveste transparentei functiei publice, unei guvernari pentru oameni si nu pentru sine si este un instrument pentru transparenta si anti-coruptie consacrat.


Curtea Constitutionala nu argumenteaza in nici un fel de ce publicitatea declaratiilor de avere si de interese incalca dreptul la viata privata. Ne spune numai ca publicarea si transmiterea acestora catre ANI pentru publicare "nesocotesc dreptul la respectul si ocrotirea vietii private ... prin expunerea nejustificata in mod obiectiv si rational pe pagina de internet, a datelor ...". Atit. Nu si la ce s-ar "expune" cei cu functii publice si nici de ce "expunerea" ar fi nejustificata.
Intrucit dreptul la viata privata nu este un drept absolut si poate fi ingradit in anumite conditii, Curtea Constitutionala ar fi trebuit sa argumenteze de ce publicarea acestor informatii nu este justificata de apararea unui alt interes si de ce nu ar fi o masura "necesara intr-o societate democratica", pentru ca acestea sunt cerintele Constitutiei si ale CEDO. Daca veti citi o decizie a CEDO cu privire la viata privata (sau orice alt drept) veti gasi exact o astfel de argumentare care duce la o solutie sau alta.


Iar cind se refera la CEDO, doar cu indicarea unui articol, Curtea noastra nu face referire in nici un fel la jurisprudenta Curtii Europene, nu ne spune daca exista si care sunt deciziile europene pe care s-ar baza. Inadmisibil. Lipsa argumentarii indica lipsa de argumente (sigur, altele decit reflectarea in aceasta decizie a aversiunii multor politicieni si demnitari pentru publicitatea declaratiilor de avere si interese)”.
sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one