Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Miza lui Victor Ponta

27 martie 2010Exista sociologi, citati de presa, care il dau pe Victor Ponta drept marele castigator al episodului Voicu, pentru ca ar fi reactionat rapid, fara echivoc, iar PSD, la chemarea sa, ar fi facut un sacrificiu de neconceput pe vremea lui Mircea Geoana: a acceptat bagarea dupa gratii a unui membru de frunte si, dupa toate aparentele, de baza.

"Daca stenogramele sunt adevarate, eu ma despart total de acest mod de a gandi si de face politica", a declarat batos fostul procuror Victor Ponta, lansand sa se inteleaga ca PSD ar fi intrat pe un nou drum.

S-o dezice domnul Ponta de acest mod de a face politica, dar el a aparut, a crescut si a metastazat sub obladuirea celor doi oameni pe care ii recunoaste ca mentori politici: Adrian Nastase si Ion Iliescu.

Catalin Voicu nu a aparut de pe Marte, el a crescut de la nivelul unui anonim capitan, aflat intr-unul dintre tab-urile care au spart baricada de la Inter in noaptea de 21/22 decembrie 1989, pana la cel de senator, general si potential ministru de Interne.

A urcat treapta cu treapta in umbra generalului Dumitru Iliescu, unul dintre oamenii cei mai apropiati ai fostului presedinte. Catalin Voicu a facut parte din aparatul lui Ion Iliescu la Palatul Cotroceni, chiar daca acum acesta se dezice de fostul colaborator devenit piatra de moara.

Si tot in umbra lor si-a facut datoria de nod important al retelei politico-mafiote care a controlat vreme de cel putin 15 ani Romania. Va mai aduceti aminte celebrele stenograme ale PSD aparute prin 2004? Ele nu reflecta decat o alta fateta a aceleiasi retele, a aceluiasi mod de a face poltica.

Pe vremea aceea Victor Ponta crestea frumos la sanul lui Adrian Nastase, nederanjat de aceste practici si de oameni precum Catalin Voicu de care acum se desparte total. Cand il voi auzi pe Victor Ponta ca recunoaste aceste lucruri, as putea incepe sa-l cred ca se distanteaza cu adevarat de acest mod de a face politica.

Dar, in fapt, tanarul presedinte PSD ar putea fi un mare castigator al momentului. Are ocazia, pe care o si speculeaza deocamdata foarte bine, de a scapa de cativa dintre oamenii lui Mircea Geoana. Acesta a preluat intr-adevar reteaua si a incercat sa profite de ea. Asa se explica puterea extraordinara pe care o avea Marian Vanghelie de exemplu, unul dintre oamenii lui Voicu.

In 2006, Mircea Geoana l-a consacrat pe Catalin Voicu, intr-o sedinta a partidului, drept executant al generalului Iliescu in probleme de protectie interna, adica exact problemele despre care am citit in stenograme.

Sa nu uitam ca era perioada in care Monica Macovei bagase spaima in partidul din Kiseleff. Apoi, cine stie cate dintre voturile obtinute de Mircea Geoana la prezidentiale au fost capatate prin intermediul retelei. Catalin Voicu a fost cat se poate de explicit in privinta felului in care el insusi si-a capatat mandatul intr-un colegiu din sectorul 5.

Ei bine, acum ca senatorul Voicu a cazut, e o ocazie buna sa mai cada si alti indezirabili pentru Ponta, in frunte cu Marian Vanghelie care ii face rau si la autoritate si la imagine. Deja, pentru "almanahe" pare a fi inceput declinul.

Implicarea lui in cazul Voicu pare a fi devenit o chestiune de timp, Victor Ponta i-a luat cele doua filiale, Giurgiu si Ilfov, peste care se instapanise, lasandu-l doar cu Bucurestiul. Dar umbla un zvon ca ar urma niste alegeri si in organizatia din Capitala. Marian Vanghelie este, de altfel, extrem de discret in ultima vreme.

In plus, acest scandal ii subrezeste si mai mult imaginea lui Mircea Geoana, acum ca celebra sa doamna soacra pare a fi fost una dintre clientele lui Catalin Voicu in problema complicata a dosarelor sale de revolutionar.

Mai mult, Vasile Blaga sustine ca in 2009, Mircea Geoana ar fi incercat sa-l impuna pe Catalin Voicu in functia de secretar de stat la ministerul de Interne, iar Emil Boc ar fi refuzat dupa ce SRI i-ar fi facut un raport despre faptele de mare vitejie ale candidatului. Daca informatia, contestata de fostul presedinte PSD, se va confirma pana la urma, Mircea Geoana nu va mai putea sa spuna ca nu stia ce fel de politica facea Catalin Voicu.

Este asadar un moment minunat pentru reglarea unor conturi si implantarea unor cutite, in sediul din Kiseleff. Dar sunt convinsa ca Victor Ponta are profesori prea buni pentru a face "greseala" de a destructura si resturile de retea ramase neatinse dupa scandalul Voicu.
sursa http://www.ziare.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one