Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Hotnews preia cu avânt criticile presei ruse înspre Cotroceni

11 aug 2010

Scris de Mădălin Necşuţu
La numai câteva zile după ce Hotnews îndruma etnicii maghiari din România să meargă să obţină cetăţenia maghiară pentru a profita de lipsa restricţiilor de muncă pe care Occidentul nu le impune Budapestei şi pentru a vizita SUA fără vize, ieri, agenţia independentă de ştiri a prezentat un material semnat de Olga Popescu în care se reiau atacurile presei ruse antiromâneşti la adresa preşedintelui Băsescu, într-o încercare de a-l scoate pe acesta antioccidental. Înzestrat cu o ură perenă când vine vorba de liderul de la Cotroceni, cotidianul rus „Novye Izvestia“, preluat de Hotnews, scrie că Băsescu şi-a permis din nou să facă la televiziunea publică o serie de „afirmaţii originale“. În încercarea de a-l portretiza ca pe un om politic dezechilibrat, publicaţia rusă, cu concursul jurnalistei de la Hotnews, este de părere că mai întâi Băsescu a lăudat milioanele de muncitori români care pleacă în Occident şi care nu numai că trimit bani acasă, dar nu primesc în ţara lor indemnizaţii de şomaj sau alte ajutoare sociale, uşurând, astfel, viaţa concetăţenilor lor, pentru ca mai apoi acesta „să se năpustească“ asupra ţărilor occidentale cu un val de critici. Aceste afirmaţii ar fi întregite de faptul că locuitorii statelor occidentale sunt „leneşi“ şi sunt ţări unde românii trebuie să îndeplinească în locul acestora cele mai grele munci. Publicaţia citată cu atâta avânt de cei de la Hotnews comentează că astfel de afirmaţii sunt puţin probabil bine primite la Bruxelles, acolo unde se preconizează ca, începând din 2011, încă un val de circa 500.000 de imigranţi unguri să beneficieze de cetăţenie ungurească.

Românii, căutaţi la munca de jos

În concordanţă cu afirmaţiile lui Băsescu, RTL info a scris, ieri, că Patronatul belgian caută forţă de muncă pentru sectorul hotelier, al restaurantelor şi de catering (Horeca), horticultură şi construcţii, inclusiv din România, în pofida ratei mari a şomajului din propria ţară. Aceeaşi sursă relatează că belgienii refuză acest tip de muncă, pe care o consideră prost plătită, dar atunci când salariul mediu în România este în jur de 300 de euro pe lună, remuneraţia primită pentru acest tip de muncă este considerată suficientă. Nu ştim cât de bine primite sunt la Bruxelles astfel de afirmaţii ale lui Băsescu, dar cu siguranţă în Belgia este nevoie de mână de lucru ieftină, pentru care românii nu se dau la o parte.
sursa ;http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one