Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Lui Geoană i se pregăteşte mazilirea şi de la Senat

Lui Geoană i se pregăteşte mazilirea şi de la Senat
Scris de Sebastian Rusu
24-feb-2010

După pierderea şefiei social-democraţilor în favoarea lui Victor Ponta la Congresul desfăşurat såmbătă la Romexpo, situaţia lui Mircea Geoană a devenit oarecum complicată pe fondul şubrezirii poziţiei sale în partid astfel încåt mazilirea sa de la şefia Senatului a devenit o chestiune de săptămåni. Pe de altă parte, pentru tabăra victorioasă la Congres problema în sine nu o reprezintă Mircea Geoană, ci modalitatea, sau mai bine spus artificiul, prin care destituirea sa de la cårma senatorilor să nu determine pierderea acestei poziţii a social-democraţilor în favoarea democrat-liberalilor care i-ar limita considerabil în bătălia parlamentară. În acest sens, senatorul PSD Miron Mitrea a declarat ieri, pentru agenţia Mediafax, că Mircea Geoană nu mai reprezintă interesele PSD la şefia Senatului, apreciind totodată că ar fi o greşeală ca PSD să piardă postul cum s-a pierdut în 2006 preşedinţia Camerei în urma mazilirii lui Adrian Năstase. Pe de altă parte, Mitrea a calificat drept un scenariu SF eventuale negocieri cu PD-L pentru o rocadă între şefia Camerei şi cea a Senatului. În acest timp, semnele rele pentru Geoană au apărut încă de luni, cånd a lipsit de la prima şedinţă a BPN de sub conducerea lui Ponta precum şi de la întålnirea grupului senatorilor PSD cu preşedintele formaţiunii, Victor Ponta.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni seară, la Antena 3, că ar fi o greşeală politică schimbarea lui Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

Diplomaţie în vreme de război rece

Pånă la tranşarea debarcării lui Geoană, liderii social-democraţi se apără prin prisma diplomaţiei publice argumentånd faptul că Mircea Geoană este util de la pupitrul şefiei Senatului în lupta pentru menţinerea legislativului bicameral deşi preşedintele PSD, Victor Ponta, l-a delegat în această chestiune pe vicepreşedintele Ioan Chelaru. La råndul său, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că în şedinţa BPN s-a luat decizia susţinerii, în continuare, a lui Mircea Geoană la preşedinţia Senatului. „Trebuie să înţelegem că este oricum mai bine să avem un om de-al nostru (n.r. la preşedinţia Senatului), chiar dacă nu ne e simpatic Mircea Geoană“, a adăugat preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase. Potrivit Regulamentului Senatului, preşedintele acestei Camere poate fi schimbat numai la iniţiativa grupului parlamentar care l-a propus pentru funcţie. Preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, la începutul legislaturii, fiecare grup parlamentar putånd face o singură propunere de candidat.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one