Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Lotul incompatibililor de la Camera Deputaţilor

21 aprilie 2010

Scris de Mihaela Dobrescu
După ce am dezvăluit modul în care Comisia juridică de la Senat a dat derogări de la lege mai multor senatori, plasåndu-i într-o situaţie clară de incompatibilitate, situaţie analizată acum de inspectorii de la ANI, am verificat cum stau lucrurile din acest punct de vedere şi la Camera Deputaţilor. Nicio surpriză. Şi aici, deputaţii din Comisia juridică au dat propria interpretare Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Spre deosebire de colegii lor de la Senat care, graţie sensibilităţilor specifice începutului de mandat, au dat derogări de la lege pe bandă, la Camera Deputaţilor nici măcar nu s-au mai străduit să facă acest lucru. Pur şi simplu deputaţii din Comisia juridică au interpretat legea în aşa fel încåt să nu supere niciun coleg doritor de funcţie în afara Parlamentului. Aşa se face că avem un lot al deputaţilor suspecţi de incompatibilitate destul de consistent şi multicolor din punct de vedere politic. În urma verificărilor făcute am depistat, în primă fază, nu mai puţin de patru deputaţi aflaţi în stare de incompatibilitate, conform Legii 161/2003. Este vorba despre Mihai Surpăţeanu (PD-L), Tudor Ciuhodaru (independent), Doina Burcău (PSD) şi Diana Tuşa (PNL).

Cazul deputatului PD-L Mihai Surpăţeanu a fost de altfel analizat în şedinţa Comisiei juridice din 3 februarie 2009, aşa cum reiese din documentele Comisiei postate pe site-ul Camerei Deputaţilor: „Cu privire la situaţia de incompatibilitate a domnului deputat Mihai Surpăţeanu, membrii Comisiei au constatat că nu se află în situaţie de incompatibilitate pentru funcţia de şef de clinică cu calitatea de deputat, încadrându-se în prevederile art. 82 alin. (3) din Lege“. Articolul invocat de membrii Comisiei prevede, la aliniatul 3, că „Deputaţii şi senatorii pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar-artistice“. Potrivit CV-ului oficial al deputatului Mihai Surpăţeanu, acesta este şeful clinicii „Spitalul de urgenţă“ Craiova, funcţie care, din păcate, nu se încadrează nici la activitate didactică, nici la cercetare ştiinţifică şi cu atåt mai puţin la creaţie literar-artistică. În aceeaşi situaţie cu Mihai Surpăţeanu se află şi deputatul independent Tudor Ciuhodaru care este şeful Unităţii de Primire Urgenţe Iaşi (UPU), funcţie care, de asemenea, nu se încadrează la excepţiile prevăzute de art. 82 al. 3 din Legea 161/2003.

Director de şcoală şi deputat

Acesta este statutul doamnei Doina Burcău, care pe långă faptul că reprezintă în Parlament alegătorii din sectorul 5 mai deţine şi funcţia de director al Liceului Teoretic „Ştefan Odobleja“. Conform precizărilor oferite ziarului „Curentul“ de Marian Banu - inspector imagine ISMB, „doamna Doina Burcău, în funcţia de director, are calitatea de ordonator terţial de credite şi execută integral bugetul aprobat, conform legii, inclusiv cheltuielile din activităţile autofinanţate (extrabugetare). Structura bugetului este publică şi poate fi consultată la Consiliul Local Sector 5“. Starea de incompatibilitate în care se află doamna deputat PSD este mai mult decåt evidentă, dar se pare că membrii Comisiei juridice au trecut cu vederea şi acest caz, deoarece în şedinţa Comisiei s-a considerat că funcţia de director de liceu nu e în contradicţie legală cu poziţia din Parlament.

Liberala Diana Tuşa - membră în consilii de administraţie?

Ultima, dar nu cea din urmă, este liberala Diana Tuşa, cea care ne ţine aproape zilnic lecţii de morală şi legislaţie la televizor. Deputatul PNL ar trebui să se preocupe mai puţin de paiul din ochii altora şi să se concentreze mai mult pe bårna din ochiul personal.

Conform ultimei declaraţii de avere postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, din 9.03.2010, liberala Diana Tuşa a încasat, în anul fiscal 2009, pe långă salariul de deputat, şi nişte sume considerabile în calitate de membru în două consilii de administraţie şi într-o adunare generală a acţionarilor. Potrivit declaraţiei de avere a Dianei Tuşa, semnată de domnia sa, în 2009, deputatul PNL a încasat 58.890 RON de la Conpet, unde a fost membru în CA, şi 70.442 RON de la ACC Bucureşti, bani cåştigaţi tot în calitate de membru în CA. De asemenea, tot declaraţia de avere prevede şi suma de 7389 RON, bani obţinuţi de Diana Tuşa în calitate de membru AGA la BTT Bucureşti. În cazul său, nu mai e vorba de o interpretare a unui articol, ci de incompatibilitate clară, aşa cum rezultă din art. 82 al. 1 din Legea 161/2003 care precizează: „Calitatea de deputat şi senator este, de asemenea, incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, precum şi la instituţiile publice“.

Cu memoria, mai greu

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, pedelistul Daniel Buda, nu-şi mai aminteşte nici el clar cum e cu starea de incompatibilitate în care se află cåţiva colegi ai domniei sale. „În cazul domnului Surpăţeanu (n.r. deputatul PD-L Mihai Surpăţeanu) nu este nicio incompatibilitate, întrucåt funcţia este neretribuită (n.r. director de clinică medicală)“, ne-a declarat Daniel Buda, venind astfel cu o nouă interpretare la lege, alta decåt cea discutată în Comisie unde s-a invocat articolul referitor la cercetarea ştiinţifică, activitatea didactică şi cea literar-artistică. Cåt despre Doina Burcău, deputat PSD şi director de liceu, Daniel Buda nu-şi mai aminteşte.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one