Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Liste

5-martie-2010

Scris de Tia Serbanescu
Congresul PNL a fost prefaţat de un nou scandal Geoană (jumătatea de tur prezidenţial a dlui Antonescu) căruia PSD îi impută că a lăsat partidul în fundul gol („zero lei“) şi cu nenumărate datorii şi căruia PD-L vrea să-i ia preşedinţia Senatului fiindcă a încălcat regulamentul. Serios? Nu e acelaşi Geoană pentru care acum un an PD-L inventa postul de vicepreşedinte al CSAT încălcând Constituţia? Afurisită mai e politica asta! În timp ce dl Geoană piere încet pe propria-i limbă dl Crin Antonescu se pregăteşte să-şi reînnoiască mandatul de preşedinte al PNL printr-un tur de forţă: ori vot pe lista preşedintelui, ori nu mai candidează. Liberalii sunt supuşi astfel unui şantaj sentimental: „vreţi vot uninominal? atunci, sâc! nu mai candidez! să vedem ce faceţi fără mine!“. Din acest motiv (şi din multe altele), cele trei candidaturi la şefia PNL - Antonescu, Orban, Cataramă - sunt complet inegale. Dl Antonescu cere partidului să-i accepte echipa şi să rămână în opoziţie pregătindu-se pentru marşul „celor o mie de zile“ către scrutinul din 2012 când „va înlătura PD-L“ şi apoi către Cotroceni în 2014 când conducătorul „mişcării de rezistenţă“ se va încorona ca preşedinte al României. Pentru ca această minune să se împlinească, PNL trebuie să ţină post negru abţinându-se să mănânce altceva decåt PD-L şi Băsescu în fiecare emisiune TV. Dl Orban îi împărtăşeşte asceza până la un punct: PNL ar putea intra la guvernare şi până în 2012 dacă se iveşte „ocazia“. Ocazia ar fi „o mişcare socială care să spulbere acest guvern de nepricepuţi“. Mare ocazie, mare scofală: o răscoală! Adică instabilitate totală, să fugă investiţiile de noi fiindcă se bat două nevoi. Dl Orban nu vrea însă votul pe listă al dlui Antonescu considerându-l „neliberal, ilegal şi neconstituţional“ întrucât limitează dreptul de a fi ales: „ori eşti pe listă, ori ai o listă, altfel nu exişti“. Evrika! A descoperit şi dl Orban principiul fundamentalist al societăţii româneşti care se dezvoltă pe liste şi e listată dinainte de ‘89. Reactivat brusc, ultimul pe listă (cu voia dumneavoastră) e dl Cataramă care propune intrarea PNL într-o guvernare de dreapta cu PD-L şi sistarea coabitării cu PSD. Ce ghinion! Dl Cataramă susţine exact ce-ar fi trebuit să susţină dl Crin Antonescu dacă ţinea la PNL mai mult decât la dl Patriciu. Dar să-i auzim pledoaria: au de patrie, virtute nu vorbeşte liberalul de ai crede că viaţa-i e curată ca Crin starul? Cacofonia aparţine originalului.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one