Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Lili Mincă, căpuşa Loteriei, sare să muşte din Trandafir

1 APRILIE 2010

Scris de George Roncea
Candidatura lui Teo Trandafir isterizează arcul PC-PSD-PNL

Liliana Mincă, fostă Ghervasuc, a sărit ieri la gâtul lui Teo Trandafir, candidat-surpriză al PD-L pentru locul de deputat în Colegiului 19 din Sectorul 4. După ce a declarat cu ipocrizie, pentru Mediafax şi Agerpres, că o apreciează pe Teo Trandafir pentru că este o femeie dragă tuturor, „femeie pe care eu n-o s-o atac pentru că n-am atacat femeile din politică nici măcar din partidul de guvernare“, după numai cinci minute a ieşit pe televiziunile de partid - Realitatea TV şi Antena 3 - atacând-o în stil de mahalagioacă de cartier. Mincă a pretins că Teo Trandafir ar transforma Parlamentul într-un circ, că aceasta ar achiesa la un joc murdar, că ar fi un candidat de împrumut şi alte astfel de drăgălăşenii tipice maidanului pe care se rostogolea colegul dumneaei de politică, Naşu Voicu.
Am avut parte de încă un episod de gheolbănism şi mârlănie specific mediului politic devenit un model de insanitate ilustrat deplin de interlopul-general-deputat-senator-palavragiu al borfaşilor Cătălin Voicu. Ghervasuc-Mincă, corespondenta umflatului general al lui Iliescu, şi-a înfiripat viaţa şi ea tot pe lângă un general de-al lui Iliescu, devenind, din secretara lui Stănculescu, mare învârtitoare de bani, sub pulpana lui Dan Voiculescu, tot un fel de apevist, de data asta la Secu. De la 6 din 49, Liliana Mincă sare direct la candidatura pentru ocuparea locului din Colegiul 19 vacantat ca urmare a demisiei Danielei Popa (PC) din Parlament, care a lăsat baltă circumscripţia pentru un scaun mai bănos la Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor din Colegiul 19 vor avea loc în 25 aprilie. Candidaturile pot fi depuse până în 5 aprilie, iar campania electorală va începe în 10 aprilie.
Cum va fi campania se vede deja din primele cinci minute de ieşire publică şi logoree agresivă a Lilianei Ghervasuc. În timp ce Teo Trandafir s-a abţinut de la orice comentariu negativ la adresa contracandidatei sale, tot arcul PNL-PC-PSD a ricanat în fel şi chip prin reprezentaţii săi prea-curaţi, de la micul Titulescu, copilul’ de mingi al lui Bombo, la sensibilul Stroe, veşnicul scutier al Noricăi Nikolae, comunista Drăgoteasca, matracuca Mincă cu vocea spartă de mâncătoare de seminţe pe stadion, iar circul e de-abia la început. Candidatura lui Teo Trandafir pentru PD-L a stârnit pe ansamblu reacţiile isterice ale haitei PC-PSD-PNL, Vîntu, Voiculescu etc, cu unele excepţii totuşi.

Mircea Badea, despre Teo: „Un om puternic, inteligent, cult, independent“

Mircea Badea a reuşit să fie elegant faţă de fosta sa colegă, declarând că are încredere 100% în fosta sa parteneră de pe ecran, „un om puternic, inteligent, cult, independent, dur şi emoţional în acelaşi timp“, şi că nu îl „curentează, nu îl ultragiază“ mişcarea prietenei sale de a se alătura PD-L: „Nu mă face să privesc altfel motivele pentru care suntem prieteni de aproape 20 de ani. Teo spune ce crede şi face ce spune. Nu se mai schimbă acum. Dacă susţine că a intrat în asta pentru a schimba lucruri, eu o cred sută la sută“.
Teo Trandafir, absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, secţia arabă-engleză, o vedetă media binecunoscută, implicată în campanii umanitare, a fost convinsă de pedelişti să candideze după un sondaj sociologic intern care o credita ca fiind o alegere imbatabilă pentru calităţi recunoscute: o doamnă educată, cu verb, nonşalantă în dialog, replică rapidă, umor, priză la gospodine şi, nu în ultimul rånd, experienţă în faţa reflectoarelor şi largă popularitate la populaţie - deci notorietate şi încredere.
Expertiza în limbi străine a stimabilei Ghervasuc-Mincă este totuşi şi ea una de remarcat, dacă avem în vedere că această doamnă desăvârşită a fost surprinsă de paparazii „Cancan“ cu limba în urechea unui nene care nu era şoţu dumneaei, ci al altcuiva. Este vorba de Mihai Bogza, mahărul cel mare de la Bancpost, care s-a dedulcit la nurii Lilianei (dragostea e oarbă!), nu se ştie cåte numere, întrucåt şefa de la Loterie n-a vrut să dea detalii celor de la „Cancan“.
Pe lângă Teo Trandafir, priceputa Liliana Ghervasuc-Mincă, agreabilă ca un raspel cu dinţii rupţi este recomandată de nenumărate „calităţi“ scoase în evidenţă de presă în ultimii săi ani de profitabilă activitate politică. Gonflată de fudulie retorică, exces de aroganţă şi stridenţă, Liliana Mincă mai beneficiază şi de „atuul“ unei imagini dezagreabile strâns legate de istoria ei controversată la Loterie şi de apartenenţa la partidul lui Felix, care, global vorbind, a oscilat în jurul procentului de 1%.
Relele sunt, însă la noi, stridente şi vandabile, iar binele - discret şi nerăsplătit.

Liliana Mincă, de la ciordirea de pamperşi, la fraudarea Loteriei

Liliana Ghervasuc, fosta dactilografă a lui Stănculescu, se laudă că este absolventa unei facultăţi private, la cursurile fără frecvenţă (ajungånd peste noapte funcţionară la Agenţia Naţională de Control al Exporturilor (ANCEX) din Ministerul Afacerilor Externe, dar omite cu bună ştiinţă să spună în ce condiţii a plecat de la firma Fippi International Romånia, menţionată în CV-ul oficial al fostei şefe de la Loterie.
Firma la care a fost angajată din 2000 pånă în 2003 o acuză pe actuala şefă a Loteriei că şi-a „însuşit“ aproape 12.000 de euro, conform plångerii penale depuse la primul procuror al Tribunalului Giurgiu, în 2004, de către patronul firmei italiene.
Ea nu-şi dăduse demisia de la Balli, firma lui Stănculescu, însă s-a angajat, în mai 2000, la SC Fippi International SRL, pe funcţia de director comercial. Timp de trei luni, Ghervasuc a primit salariu din două locuri, potrivit registrelor Oficiului Forţelor de Muncă. Societatea italiană era reprezentantul în Romånia al Fippi SA Italia, unul dintre cei mai importanţi producători europeni de scutece pentru copii şi adulţi.
Din septembrie 2001 pånă în octombrie 2002, Ghervasuc a fost director executiv, cu un salariu de aproximativ 107 milioane de lei. „După plecarea din societate a fostei angajate, s-a constatat de către contabilul autorizat că numita Liliana Ghervasuc a produs o pagubă însemnată subscrisei, prin însuşirea sumei de 11.971 de euro, rezultată dintr-un export către firma Krimeea Wine Import Ltd.“, a afirmat italianul Niccola Pincelii, proprietarul Fippi.
În plus, fosta şefă a Loteriei Romåne a „uitat“ să predea firmei italiene şi autoturismul Ford - proprietatea companiei -, şi suma de 6 miliarde de lei, datoria pe care o avea către Fippi, prin achiziţionarea, de către SC Fast Consulting SRL, a unei cantităţi impresionante de marfă de la italieni. De pierdere de memorie a dat dovadă Ghervasuc-Mincă şi în privinţa sereleului Fast Consulting, ea omiţånd să facă public faptul că poziţia sa în societatea cu pricina era de... asociat unic şi administrator!
Cåt despre Afacerea Loteria, subiectul este mult prea vast pentru fi epuizat într-o singură pagină de ziar. Caracatiţa Voicu e nimic pe lângă ce caracatiţoaie a călărit Loteria - business de partid şi de servicii în care au fost implicate nume grele ale lumii politice din Romånia şi Grecia.
Smenul Loteriei a fost, de departe, un model de fraudare la nivel înalt, artizanii mega-escrocheriei fiind dinozauri ca Oliviu Gherman, fost şef al PSDR, alături de poliţişti, secretari de stat, lideri politici, parlamentari şi oameni de afaceri. Toţi au participat la jaf, alături de un discret agent STASI şi KGB, multimilionar şi finanţator al partidelor de stånga din Grecia, Socrates Kokkalis, beneficiar al combinaţiilor care s-au desfăşurat şi sub pulpana generoasă a maşterei 6 din 49, intelectuala rafinată Liliana Ghervasuc-Mincă, extrasă ca o căpuşă de sub pulpana fleoşcăită ale unui Felix/Voiculescu.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one