Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Liberalii au fost presati sa accepte votul pe lista

Costel Oprea
Luni, 08 Martie 2010

Crin Antonescu a impus in forurile de conducere metoda cea mai sigura, dar nedemocratica, pentru a-si vedea adoptat votul pe lista. Atat in Delegatia Permanenta de joi, cat si la congresul extraordinar de vineri, delegatii au fost obligati sa voteze nominal si "la vedere" propunerea de modificare a statutului privind alegerile pe echipe, Antonescu evitand votul secret de teama ca ar putea exista unele surprize. Multi lideri liberali precum Calin Popescu Tariceanu, Renate Weber sau Adriana Saftoiu s-au opus introducerii votului pe lista la PNL. Calin Popescu Tariceanu a declarat de
la prezidiu ca votul pe lista poate fi calificat oricum, numai democratic nu, in timp ce Renate Weber a amintit ca pana si Ion Iliescu a considerat ca votul pe lista este nedemocratic si l-a refuzat pentru PSD. Apropiatii lui Crin Antonescu au sustinut, in schimb, ca votul secret este necesar numai in cazul in care se voteaza persoane, nu si atunci cand este vorba despre statut. "Cand se va trece la votul propriu-zis, se va vota secret", explica vineri Relu Fenechiu, trecand sub tacere ca presedintele Crin Antonescu era avantajat net de noul sistem de vot. Ludovic Orban a avut mari dificultati in a-si alcatui lista celor 32 de nume pentru viitorul Birou Politic, iar Viorel Catarama nici macar nu a mai candidat, neputand sa-si alcatuiasca echipa. A existat si o alta explicatie, hilara, pe coridoarele congresului, pentru absenta votului secret: "Sa votam deschis ca sa terminam in trei ore, nu sa stam aici toata noaptea".
Mai mult decat atat, dupa ce s-a asigurat ca votul pentru statut nu este secret, liderul liberal a solicitat la congres ca delegatii sa voteze cu mana ridicata, grupati pe judete, astfel incat fiecare delegat sa poata fi observat de catre seful organizatiei si de oamenii lui Antonescu. Acesta ceruse sa nu voteze toata lumea in bloc, motivand ca sunt multi oameni in sala si exista riscul de a se incurca rezultatul. In schimb, celalalt candidat la presedintia partidului, Ludovic Orban, a solicitat sa se voteze unitar, toti delegatii in acelasi timp. "Sa mergem pe buna-credinta a PNL si sa votam dintr-o data, altfel o sa dureze mult", a spus Orban. Multi delegati din tara s-ar fi pronuntat impotriva votului pe lista, dar, sub privirile foarte atente ale liderului de organizatie, de teama au votat pentru propunerea lui Antonescu.
sursa http://www.romanialibera.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one