Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Leonard Orban, consilierul presedintelui Traian Basescu pe domeniul afacerilor europene

de Anne-Marie Blajan HotNews.ro
Luni, 8 martie 2010, 11:38 Actualitate | Esenţial

Presedintele Traian Basescu l-a cooptat pe fostul comisar european Leonard Orban in echipa sa de la Cotroceni. Orban este, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, consilier pe afaceri europene.

Leonard Orban, aflat la final de mandat in calitate de comisar european, spunea in ianuarie pentru Hotnews.ro ca se va intoarce la Bucuresti, pentru a analiza in liniste ce vrea sa faca mai departe. El a spus ca il intereseaza doua lucruri: sa isi continue cariera europeana, dar si sa fie prezent la nivel national, unde sa explice chestiunile europene si implicatiile pentru Romania ale deciziilor care se iau la Bruxelles. Era insa reticent la o implicare in mediul politic de la Bucuresti.

Pe de alta parte, Orban a aratat atunci ca isi pune experienta si expertiza la dispozitia autoritatilor romane: "Experienta mea - primul comisar european al Romaniei - poate fi utila in perioada urmatoare. Este o experienta extraordinara, care presupune nu numai o cunoastere a mecanismelor din institutiile europene, ci si o vizune globala asupra multor teme", a spus acesta.

Leonard Orban a fost primul comisar european din partea Romaniei, ocupandu-se de portofoliul multilingvismului. Anterior postului de la Bruxelles, din decembrie 2004 pana in noiembrie 2007, el a fost secretar de stat in Ministerul Integrarii Europene, in cadrul caruia a coordonat pregatirea Romaniei pentru aderare si, odata cu semnarea Tratatului de aderare, pozitia Romaniei ca observator activ la Uniunea Europeana

Orban si-a inceput relatia cu Uniunea Europeana in 1993, cand a devenit consilier parlamentar pentru afaceri europene si internationale in Parlamentul Romaniei, in Camera Deputatilor. Tot atunci, Orban si-a inceput activitatea in Comitetul Parlamentar Mixt UE-Romania, in calitate de secretar tehnic.

Din mai 2001 pana in decembrie 2004 , Leonard Orban a fost negociator-sef adjunct cu Uniunea Europeana, iar odata cu schimbarea puterii de la Bucuresti, a preluat postul de negociator-sef.

In aceasta calitate, Orban a devenit unul dintre semnatarii Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, in aprilie 2005, alaturi de presedintele Traian Basescu si ministrul de externe Mihai-Razvan Ungureanu. Lui Orban i se atribuie, de fapt, negocierea Tratatului de aderare - chiar si in perioada in care era doar adjunctul lui Vasile Puscas - si obtinerea unor conditii echilibrate pentru Romania.

Pentru contributia lui la procesul de integrare euroatlantica a Romaniei, in 2002 a devenit Cavaler al Ordinului National "Steaua Romaniei".
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one