Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Legea anticomunişti, aproape de adoptare

29 aprilie 2010

Autor: Romulus Georgescu
Actul normativ care interzice accesul foştilor membri ai nomenclaturii comuniste la funcţii publice este foarte aproape de adoptare. El aşteaptă doar votul plenului Camerei Deputaţilor.

La 20 de ani de la Revoluţie, România ar putea avea o lege a lustraţiei, după ce deputaţii din Comisia juridică au votat un astfel de proiect, actul normativ având nevoie doar de votul plenului Camerei Deputaţilor.

Noua lege va afecta masiv PSD, partid care, conform propriilor estimări, va pierde în jur de 30%-40% din consilierii locali. Potrivit Mediafax, liderii PSD au analizat efectele legii asupra dispozitivului de partid în şedinţa de luni a conducerii centrale.

Cine intră sub incidenţa legii

Legea votată de Comisia juridică include în categoria lustrabililor persoanele care au ocupat funcţii de conducere şi au fost remunerate pentru aceasta în structurile de partid, ale Securităţii sau ale sistemului judiciar comunist.

Cei vizaţi de actul normativ vor avea o interdicţie de cinci ani la funcţii publice numite şi alese, cum ar fi cea de preşedinte, premier, deputat sau senator, ori aleşi locali.

„Persoanele care se află în această situaţie şi care deţin orice funcţie aleasă vor avea posibilitatea să-şi ducă mandatul la bun sfârşit, urmând ca interdicţia să funcţioneze în următorii cinci ani. În ipoteza în care avem persoane numite, mandatul lor încetează în 90 de zile de la adoptarea legii“, a explicat ieri preşedintele Comisiei juridice, Daniel Buda (PDL).

Cine scapă

În schimb, foştii nomenclaturişti şi securişti pot ocupa funcţii în serviciile deconcentrate sau posturi de directori în ministere. PDL s-a opus lustrării candidaţilor la aceste poziţii.

PSD şi PNL i-au acuzat pe democrat-liberali că vor vrea săşi menajeze oamenii din deconcentrate, care finanţează partidul. În replică, PDL-iştii au spus că respectivele numiri nu au caracter politic.

„Adică un fost activist sau securist care a făcut victime nu poate fi consilier într-o comună, dar poate fi şeful unei deconcentrate?”, a atacat Aura Vasile (PSD). Ea a acuzat PDL că vrea să-şi protejeze directorii din ministere şi a dat exemplul fostului ofiţer DIE Silvian Ionescu.

REGLEMENTĂRI

Cine sunt lustrabilii
persoanele care au ocupat funcţii de conducere remunerate în PMR, PCR, UTC, UASCR
membrii Consiliului de Stat şi ai Consiliului de Miniştri
deputaţii în Marea Adunare Naţională
membrii consiliilor populare judeţene, municipale şi orăşeneşti
persoanele din structurile Securităţii sau colaboratorii acesteia ca poliţie politică
magistraţii cu funcţii de conducere în sistemul judiciar comunist
comandanţii din Inspectoratul General de Miliţie
conducătorii instituţiilor de presă sau de propagandă ai PCR
persoanele din învăţământul de partid
şefii misiunilor diplomatice şi consulare
INTERDICŢII

Ce funcţii nu pot ocupa cinci ani
preşedinte al României
membru al guvernului
senator, deputat sau europarlamentar
preşedinte al CJ; consilier judeţean sau local, primar sau viceprimar
membru al Consiliului Superior al Magistraturii
judecător al Curţii Constituţionale
director, director adjunct în serviciile secrete
membru în CA sau în conducerea executivă a Băncii Naţionale a României
judecători sau procurori
posturi de conducere în Inspectoratul General al Poliţiei
posturi de conducere în Armată
TEST DE CONSTITUŢIONALITATE

La arbitrajul Curţii

Legea lustraţiei a fost iniţiată în 2005 de parlamentarii PNL, printre care şi Mona Muscă, declarată apoi colaborator al fostei Securităţi. În 2006, legea a fost adoptată de Senat, dar, ajunsă la Cameră, a fost blocată aproape patru ani.

Cum PDL, UDMR şi PNL au sprijinit proiectul de lege, şansele să fie votat de plen sunt destul de mari, dar mai are de trecut testul Curţii Constituţionale, care ar putea judeca o contestaţie a PSD.

„Această lege are foarte mult elemente de neconstituţionalitate. Dacă va fi votată ca lege organică, ne dă posibilitatea să o atacăm la Curtea Constituţională, a anunţat Florin Iordache (PSD). La şedinţa comisiei juridice au participat reprezentanţi ai Asociaţiei „21 Decembrie”, Societăţii „Timişoara” şi Asociaţiei „15 Decembrie 1987” din Braşov.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one