Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Lăzăroiu nu vrea să danseze pe „muzica” lui Strauss

24 mai 2010

Sebastian Lăzăroiu s-a pronunţat, vineri, la TVR1, împotriva declaraţiilor directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, pentru France 2, citat de RFI. Consilierul prezidenţial a susţinut că informaţiile transmise de Strauss, în calitate de invitat al postului francez de televiziune, sunt inexacte şi a menţionat că soluţia propusă de reprezentanţii Fondului viza, alături de creşterea TVA şi a cotei unice, şi reducerea cu 20% a sectorului bugetar.

Oficialii FMI, contrariaţi de faptul că Guvernul Boc încearcă să arunce pisica în curtea Fondului pentru măsurile dure pe care Cabinetul ma-joritar PD-L e hotărât să le aplice, în ideea stopării creşterii deficitului bugetar, au dat o replică neaşteptată Cabinetului de la Bucureşti. Între al-tele, directorul general Dominique Strauss-Kahn a declarat la France 2 că FMI "a propus Guvernului majorarea impozitelor, în special pentru cei mai bogaţi, dar autorităţile din România au luat decizia tăierii salariilor funcţio-narilor".

"Guvernul român ne-a anunţat că una dintre propunerile sale prevede tăierea a 20 - 25% din salariile funcţio-narilor. Noi am spus că nu este necesară luarea acestei măsuri. Le-am spus: dacă vreţi să faceţi economii, măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei mai bogaţi. Guvernul a spus "nu" propunerii noastre, atenţionându-ne: noi suntem cei care decidem. Şi acesta este adevărul - Guvernul decide întotdeauna, nu FMI. Noi arătăm doar care este situaţia şi drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, iar în acest caz, Guvernul român le-a ales", a declarat Strauss-Kahn, potrivit postului citat.

Totodată, Strauss-Kahn a lăsat să se înţeleagă că FMI a propus Guvernului de la Bucureşti să renunţe la cota unică şi să treacă la impozitare progresivă, cu taxe mai înalte pentru populaţia cu venituri mai mari.
"România este într-o situaţie mai dificilă decât credeam şi decât o credea chiar şi ea. Noi am spus: în aceste condiţii vom accepta ca deficitul bugetar pe care l-am convenit să fie puţin mai mare, pentru că în felul acesta vom susţine creşterea economică. Totuşi, situaţia s-a degradat mai mult decât am crezut şi ca urmare am cerut noi măsuri", a precizat Strauss.

Lăzăroiu: "A spus-o pentru Franţa"

Vineri, la TVR1, consilierul prezi-denţial Sebastian Lăzăroiu l-a contrazis pe directorul general al FMI, susţinând că declaraţia lui Dominique Strauss-Kahn este "uşor ideologizată", fiind făcută "mai degrabă pentru Franţa". Lăzăroiu a afirmat că actualul şef al FMI ar putea candida la preşedinţia Franţei, chiar dacă Strauss a evitat să răspundă ..

Sebastian Lăzăroiu s-a pronunţat, vineri, la TVR1, împotriva declaraţiilor directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, pentru France 2, citat de RFI. Consilierul prezidenţial a susţinut că informaţiile transmise de Strauss, în calitate de invitat al postului francez de televiziune, sunt inexacte şi a menţionat că soluţia propusă de reprezentanţii Fondului viza, alături de creşterea TVA şi a cotei unice, şi reducerea cu 20% a sectorului bugetar.

tranşant unei astfel de întrebări adresate de moderatoarea emisiunii difuzate pe France 2, el ieşind elegant din corzi: "Am un cap micuţ şi nu mă pot gândi la mai multe lucruri deodată", a glumit el.
Lăzăroiu a afirmat că declaraţia oficialului FMI "n-a creat un confort din punct de vedere al comunicării". "În general, şi noi am fost surprinşi de această declaraţie", a spus el. Consi-lierul prezidenţial a precizat că există un text de scrisoare "agreat de autorităţile române cu FMI", făcut public în urmă cu 10 zile, "care conţine planul de restructurare având, ca piloni principali, reducerea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%".

"Au fost, cred, nişte inexactităţi în declaraţiile şefului FMI. Primul care trebuie spus este că propunerea, soluţia cu care a venit FMI şi care a fost discutată de Guvern, a fost următoarea: creşterea TVA de la 19% la 24%, creşterea cotei unice de la 16% la 20% şi reducerea sectorului bugetar cu 20%. Deci disponibilizări (...) Guvernul a venit cu cealaltă variantă, s-au discutat cele două şi au căzut ambele părţi de acord asupra celei de a doua. S-a căzut de acord că o creştere a taxelor împovărează foarte mult economia, sufocă sectorul privat şi nu ne ajută să ieşim din situaţia în care suntem", a spus Lăzăroiu.

Încercând să explice "ieşirea ciu-dată" a unei organizaţii considerate, în general, rece şi tehnică, Lăzăroiu a fost de părere că "probabil există şi alte dedesubturi". "Nu ştiu dacă e un fapt de notorietate, dar directorul FMI, din câte ştim noi, intenţionează să candideze la preşedinţia Franţei, iar declaraţia a fost făcută pe un post de televiziune francez. Cred că a fost mai degrabă adresată Franţei, şi era o declaraţie uşor ideologizată, mai apropiată de stânga, iar în context a folosit exemplul României", a susţinut Lăzăroiu.

Vlădescu şi Boc contrazic şi ei FMI

Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a susţinut la rândul său că FMI a propus, în mod constant, ajustarea cheltuielilor salariale cu minimum 20%, majorarea TVA la 24% şi a cotei unice la 20%, măsuri care ar fi afectat întreaga populaţie, şi că nu înţelege cum aceste impozite ar taxa mai mult doar persoanele bogate.

"Faţă de această opţiune, am ales să reducem cheltuielile bugetare fără a creşte taxele, pentru că o impozitare suplimentară a mediului de afaceri ar afecta şansele de reluare a creşterii economice. Am ales răul cel mai mic", a completat premierul Boc.
sursa http://www.gandul.info/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one