Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ion Iliescu: Mă retrag din toate funcţiile deţinute în PSD

Ion Iliescu: Mă retrag din toate funcţiile deţinute în PSD
16-feb-2010

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat, marţi, la Antena 3, că se retrage din "toate funcţiile deţinute în partid". Ion Iliescu are o funcţie onorifică în partid, cea de preşedinte de onoare, dar, în această calitate, este invitat permanent în structurile de conducere ale PSD.

El a precizat că a decis ca, la vârsta de 80 de ani, să se retragă din funcţiile din partid.

Iliescu a precizat că este în dezacord cu decizia luată luni de Comitetul Executiv privind candidaturile în echipă la conducerea partidului. El a adăugat că i se pare "nocivă" această idee, pentru că în loc să fie selectaţi cei mai buni pentru funcţiile din partid "este luat la grămadă fiecare cu echipa lui".

El a precizat că a decis ca, la vârsta de 80 de ani, să se retragă din funcţiile din partid.

Iliescu: Este posibil să mă retrag chiar din Congres

Ion Iliescu a declarat, la Antena 3, că este posibil inclusiv să se retragă de la Congres pentru a nu fi parte la o serie de idei pe care le-a catalogat drept "nocive şi periculoase" pentru formaţiunea social-democrată.

"Este posibil să mă retrag chiar din Congres ca să nu fiu parte la astfel de idei", a spus Iliescu.

Fosţul şef al statului a explicat că, în opinia sa, ideea unor candidaturi în echipe în cadrul PSD este "nocivă şi periculoasă" pentru unitatea partidului.

Ion Iliescu este fondatorul partidului. El a fost şef al statului din 1990 până în 1996, când a pierdut alegerile prezidenţiale, însă a fost ales senator pe listele PDSR de la acea vreme. Îndeplineşte pentru următorii 4 ani funcţia de preşedinte al partidului, pe care o părăseşte în urma realegerii, la finalul anului 2000, în funcţia de şef al statului.

Deşi înainte cu câteva luni de expirarea ultimului mandat de şef al statului este invitat de social-democraţi ca, la finalul acestuia, să revină în fruntea partidului, la Congresul din primăvara lui 2005 pierde competiţia internă din PSD (fostul PDSR) în faţa lui Mircea Geoană. Este însă senator PSD şi lider al grupului parlamentar al partidului de la Senat.

În 10 decembrie 2006, Ion Iliescu a fost ales, la Congresul extraordinar al partidului, în funcţia de preşedinte de onoare, delegaţii votând în unanimitate pentru desemnarea sa în această funcţie. Alegerea lui Iliescu a avut loc la sfârşitul discursului său, la propunerea lui Mircea Geoană.

La alegerile parlamentare din 2008, Ion Iliescu nu a mai candidat pentru un nou mandat în Parlament
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one