Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Infideli

15-martie-2010

Scris de Tia Serbanescu
Începe primăvara. Ultimul bulgăre de zăpadă l-a ţintit pe dl Boc când a ieşit să discute cu pichetul sindical ce contesta legile salarizării şi pensionării unitare: „acel bulgăre l-a conectat pe primul-ministru la revolta oamenilor“ avea să constate la TV liderul sindical Sebastian Oprescu. Întrebarea e cine-i conectează şi pe baronii sindicali la realitatea economică fiindcă par să evolueze într-o realitate mediatică şi politică paralelă. Dat în urmărire de PD-L pentru a i se confisca preşedinţia Senatului după principiul lui Pristanda (curat neconstituţional da’ umflaţi-l!), dl Geoană nu s-a dezminţit ca factor de risc - capabil să încalce „pactul pentru România“ după un an şi să nege cu înverşunare („n-am fost aseară la niciun restaurant, e o minciună sfruntată!“) ce recunoaşte după o oră: „da, am fost la Perla aseară, la onomastica liderului de la Satu Mare Gheorghe Ciocan“. Onomastică? Întrucât Sf. Gheorghe e în aprilie, rezultă că dnii Geoană şi Vanghelie serbau Sf. Ciocan. Moştenind secera, ciocanul şi partidul de la dl Geoană, junele Ponta a dovedit, printr-o comparaţie alarmantă, că a moştenit ceva şi din celebra-i poreclă: „Crin Antonescu şi cu mine suntem ca Fidel Castro şi Che Guevara dar dictatorul e încă la Palat, n-a fugit“. Castro şi Che! Ce ofertă grozavă pentru democraţie! Având în vedere că Ex lider maximo a fost un dictator cât toate zilele, nu se înţelege sensul luptei celor doi şi nici revendicarea celebrului cuplu latino: identificându-l pe Crin cu Castro, micul Che i-a tăiat dlui Antonescu moţul tocmai când vrea să treacă drept singurul lider de dreapta. Ba l-a făcut şi dictator comunist! Che bella cosa! Dar iarna nu-i ca Guevara - când natura îşi cere drepturile omului. Apărând ca utilizator în CV-ul unei prostituate de lux din Cluj, deputatul PD-L Petru Călian a dat o explicaţie antologică: documentându-se pentru legea legalizării prostituţiei dânsul efectua „un studiu de impact“ spre a vedea „dacă fenomenul mai există“. Sună arghezian: „Vreau să te pipăi şi să urlu: este!“. Dl Călian s-a convins astfel că prostituţia există în politică, poliţie, presă şi afaceri - de unde proveneau clienţii bordelului anchetat. S-a convins totodată că există şi ghinion. Surprins şi dânsul în ipostaze indecente în documentele din dec. ‘89, dl Iliescu s-a enervat şi a acuzat „o campanie de contestare a revoluţiei“. Pardon! Primul care a contestat revoluţia transformând-o în perestroika e chiar dl Iliescu. Fără glasnosti.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one