Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Independenţii lui Oprea pregătesc lansarea propriului partid

Independenţii lui Oprea pregătesc lansarea propriului partid
Scris de Sebastian Rusu
Grupul Independenţilor, creat în toamna anului trecut în jurul fostului deputat social-democrat Gabriel Oprea din parlamentari demisionari din PSD şi PNL, reprezintă în momentul de faţă o alternativă de luat în seamă pentru nemulţumiţii din tabăra social-democrată şi înregimentările din ultima săptămână demonstrează faptul că se dospeşte o nouă construcţie politică. Pe de altă parte, atragerea unor oameni cu greutate din PSD, de talia lui Cristian Diaconescu, este o manevră tactică extrem de abilă a lui Oprea în ceea ce priveşte imaginea viitorului partid de centru-stânga care se va lansa peste câteva luni. În acest sens, deputatul Valeriu Zgonea a declarat pentru „Curentul“ că independenţii au început procedurile legale pentru constituirea noii formaţiuni care se va numi, cel mai probabil, Uniunea Naţională Română. Potrivit acestuia, în privinţa siglei şi a doctrinei politice încă se mai poartă discuţii intense, în contextul în care noul partid se vrea a fi o alternativă pe eşichierul stângii politice.

Un nou partid pe fragmentarea PSD-ului?

Pe de altă parte, surse social-democrate citate de agenţia Mediafax au precizat faptul că fostul deputat PSD Vasile Dâncu a început lucrul la „platforma ideologică“ a viitoarei formaţiuni politice dospite de Gabriel Oprea. „Am discutat cu Oprea probleme politice. Am stabilit să facem şi ceva studii, dar nu în perspectiva unui partid politic. El avea numai ideea unui grup independent în Parlament. I-am făcut şi nişte măsurători, independent, în lunile trecute, pentru că se tot vorbea despre apariţia unui partid. Nişte studii interne“, a afirmat Dâncu. Din punct de vedere al imaginii şi al doctrinei politice, partidul lui Gabriel Oprea ar putea fi o alternativă serioasă pe termen mediu şi lung dacă social-democraţii nu se vor reforma cu adevărat, întrucât au cooptat în rândurile acestora oameni cu potenţial din tabăra social-democrată, dispuşi să lupte pentru un loc pe eşichierul vieţii politice. Pe de altă parte, denaturările imagologice asupra grupului independenţilor în ceea ce priveşte relaţiile cu PD-L şi cu şeful statului nu fac altceva decât să-i popularizeze gratuit în opţiunile electoratului. La rândul său, vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat ieri că pe scena politică este loc pentru un nou partid de stânga şi că în PSD „sunt nişte mişcări de plăci tectonice“. Potrivit acestuia, „grupul independenţilor din Parlament începe să capete contur“.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one