Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Iliescu catre partid: ori eu, ori Geoana!

Iliescu catre partid: ori eu, ori Geoana!
Andreea Nicolae
Miercuri, 17 Februarie 2010
» Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anuntat ieri ca se retrage "din toate functiile detinute in partid", criticand deciziile luate in ultima vreme de actuala conducere a PSD. Cristian Diaconescu a dezmintit anuntul facut ieri seara de catre vicepresedinta Rodica Nassar, potrivit careia ar intentiona sa se retraga din cursa pentru sefia PSD, acceptand in schimb functia de prim-vicepresedinte oferita de Mircea Geoana.

» Retragerea lui Adrian Nastase din cursa si intrarea lui Victor Ponta creeaza

premisele pentru repozitionarea taberelor din PSD.

"Discutiile pe marginea statutului risca sa transforme partidul intr-o grupare de grupuri care se lupta intre ele, iar asta este o samanta de slabire politica si organizatorica a partidului, de spargeri ireparabile. Am exprimat acest lucru foarte explicit ieri, in cadrul CEx, dar nu prea au fost receptivi membrii CEx la argumentele mele. asta este un argument in plus care ma determina sa regandesc prezenta mea", a explicat Iliescu. El a spus raspicat ca decizia sa de retragere este o forma de presiune impotriva echipei
lui Mircea Geoana. "Eu vreau sa nu adopte votul pe echipe. si ce daca e presiune? Depinde care e scopul acestei presiuni! Daca asta o considerati presiune, atunci fac presiune, intr-adevar, ca sa conving oamenii sa nu adopte o decizie gresita si periculoasa pentru partid", a declarat pentru Mediafax Ion Iliescu.
Ca explicatie formala, Iliescu a invocat insa implinirea varstei de 80 de ani si posibilitatea de a-si dedica timpul "reflectiei si scrisului". Decizia retragerii va fi anuntata statutar la congresul de sambata, iar presedintele de onoare al PSD nu exclude chiar posibilitatea de a se retrage din reuniune pentru a nu fi parte la ideile pe care le considera "nocive si periculoase".

Dragnea a si batut in retragere
Anuntul lui Ion Iliescu a starnit reactii prompte, incepand cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Desi in echipa lui Mircea Geoana (propus sa-si continue mandatul de secretar general), acesta a spus ca nu va mai sustine ideea candidaturilor in echipa. "Eu iau foarte in serios ce spune domnul presedinte Iliescu, am mai vorbit si cu alti colegi si am vazut si reactiile. Eu nu cred ca mai putem sustine ideea de echipa. Eu nu-mi mai depun candidatura pe nici o lista; daca-mi depun candidatura, imi depun individual", a declarat Dragnea.
La randul sau, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, considera decizia lui Iliescu drept "o forma de protest fata de evolutiile din partid din ultima vreme si fata de deciziile luate la CEx". "Este, intr-un fel, o reactie asemanatoare cu reactia pe care am avut-o eu, aceea de a nu mai candida la congresul din 20 februarie", a mai spus Nastase. Fostul ministru al Culturii Razvan Theodorescu a mers insa si mai departe, anuntand ca va parasi PSD daca Ion Iliescu nu va mai detine nici o functie in partid.

Reconfigurarea taberelor
Gestul lui Ion Iliescu loveste puternic in tabara lui Mircea Geoana si sufla vant in panzele coalitiei anti-Geoana, pe cale sa se reconfigureze dupa retragerea din cursa a lui Adrian Nastase si intrarea in ring a lui Victor Ponta. Nu este exclus ca pana maine sa mai apara retrageri din cursa, la pachet cu alinierea alaturi de Ponta. Miron Mitrea, si el anuntat drept contracandidat al lui Mircea Geoana, a anuntat de altfel ca se gandeste "foarte serios" daca sa intre sau nu in lupta. Ieri insa, Mitrea a spus nu numai ca ramane in cursa, dar a si avansat cateva nume din echipa sa: Marian Sarbu, Adrian Severin, Radu Mazare si Culita Tarata. Actualul lider al PSD a reactionat si el la mutarile din ultimele doua zile, propunandu-i din nou, public, lui Cristian Diaconescu sa vina in echipa sa, pe postul, nou-infiintat, de prim-vicepresedinte. La oferta lui Geoana a reactionat insa Victor Ponta, care a spus ca astfel de propuneri au primit si el, si Adrian Nastase, dar ca au fost refuzate. La randul sau, Vasile Dancu i-a transmis lui Geoana ca "nu va putea baga tot paridul in echipa lui".

O schimbare de tactica a venit si din partea presedintelui PSD Timis, Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta. Fostul ministru al Agriculturii a precizat ca se retrage din echipa lui Geoana, pentru a-l sustine pe Victor Ponta, si ca renunta sa mai candideze la vreo functie in partid.
Pe de alta parte, intr-o postare pe blogul sau, Adrian Nastase sustine ca "alegerile interne din PSD, asa cum se prefigureaza a se desfasura, nu ar fi niciodata validate de Biroul Electoral Central, iar OSCE si Consiliul Europei ar spune ca ele nu se desfasoara potrivit standardelor internationale in domeniu". El a invocat si presiunile care s-ar exercita asupra delegatilor. "Aceste presiuni au luat forme diverse, de la impunerea unor declaratii pe proprie raspundere privind un vot imperativ pana la forme hilare, precum obligarea delegatilor sa jure pe Biblie ca vor vota asa cum le cere presedintele de organizatie, in urma negocierilor de culise", a explicat Nastase.

Modificari la statut

» Referendum intern
Desemnarea candidatului PSD pentru viitoarele alegeri prezidentiale nu se va mai face in congres, ci printr-un referendum intern, potrivit discutiilor purtate ieri de social-democrati pe marginea statutului PSD.
Pe de alta parte, in privinta candidaturilor pentru congres, pana maine trebuie depuse dosarele complete, adica sa fie prinse propuneri pentru toate functiile de conducere.

sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one