Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Guvernul interzice firmelor detinute de rude ale sefilor institutiilor publice sa participe la licitatii

3 iulie 2010

Daca pana in prezent orice operator economic putea participa la licitatii, individual sau in grup, fara exceptii, guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, o ordonanta de urgenta care interzice firmelor detinute de persoane care sunt rude de pana la gradul patru inclusiv cu angajati avand functii de decizie in autoritatile contractante sa mai participe la licitatiile publice organizate de acestea, au declarat surse oficiale, potrivit Antena3.ro.

"In vederea evitarii aparitiei unui conflict de interese, operatorul economic care este sot/sotie, ruda sau afin, pana la gradul al patrulea inclusiv, cu persoane din cadrul autoritatii contractante, ce detin functii de decizie, nu are dreptul de a participa la procedura de atribuire", se arata in documentul care modifica legea achizitiilor publice.

Totodata, potrivit surselor, limita maxima pana la care institutiile publice pot atribui in licitatii contracte prin procedura cererii de oferte a fost majorata de la 100.000 de euro la 125.000 de euro, in cazul furnizarii de servicii, si de la 750.000 de euro la un milion de euro pentru contracte de lucrari.

In proiectul de ordonanta de urgenta care a fost facut public in data de 2 iunie se mai prevedea ca firmele care contesta licitatii pentru contracte publice, dar ale caror reclamatii sunt respinse de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor vor ceda statului, din garantia de participare, o suma fixa de maximum 40.320 lei si un procent raportat la valoarea contractului. Garantia solicitata ofertantilor pentru participarea la procedura de atribuire va fi in suma fixa reprezentand 2% din valoarea contractului-cadru. Amenzile pentru nerespectarea regulilor vor fi intre 20.000 si 100.000 de lei. In cazuri urgente, daca s-a platit cautiunea (in cuantum de 10% din valoarea contractului), presedintele instantei poate dispune suspendarea contractului.
sursa :http://www.financiarul.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one