Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind aderarea la spatiul Schengen

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 3 martie 2010, 11:17 Actualitate | Esenţial

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind infiintarea, organizarea si functionarea Sistemului Informatic National de Semnalari si participarea Romaniei la Sistemul de Informatii Schengen. Premierul Emil Boc a cerut ca proiectul sa fie trimis la Parlament in procedura de urgenta. "Intrarea in spatiul Schengen este o prioritate majora", a afirmat Boc. Acesta a programat deja o sedinta la un punct de frontiera Schengen, pe 27 martie 2011, data prevazuta pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"Prin acest act normativ, practic, noi indeplinim toate conditiile pentru a fi compatibili cu Sistemul Informatic Schengen", a declarat ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga.

Acest sistem contribuie la intarirea cooperarii intre autoritatile romane cu competente specifice in domeniile controlului trecerii frontierei de stat, al respectarii regimului vamal, al eliberarii vizelor si permiselor de sedere, precum si al celorlalte controale si activitati specifice efectuate de organele de politie sau de catre alte autoritati in scopul asigurarii ordinii si sigurantei publice. Astfel, prin acest sistem informatic se creeaza o baza de date centrala care contine semnalari cu privire la persoane si bunuri introduse de catre anumite autoritati publice conform unor criterii stabilite prin acest proiect de lege.

"Avand in vedere termenul asumat de Romania pentru aderarea la Spatiul Schengen - martie 2011 si faptul ca tara noastra trebuie sa aiba un sistem national pregatit in vederea efectuarii testelor operationale cu sistemul central de la Strasbourg, in anul 2010, este necesar ca legislatia nationala in domeniu sa fie armonizata cu prevederile specifice Sistemului de Informatii Schengen de a doua generatie (SIS II). In context, Romania trebuie sa aiba un sistem national operational care sa poata fi inspectat cu prilejul vizitei de evaluare Schengen pe domeniul SIS/SIRENE, programata pentru perioada septembrie/octombrie 2010", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one