Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Grupul Oprea vrea sa lase PSD fara sefi in deconcentrate

Andreea Nicolae, Costel Oprea
Marti, 02 Martie 2010
» Noul partid de stanga nu se mai multumeste doar cu atragerea de membri marcanti ai PSD, ci a trecut la etapa creionarii structurilor teritoriale. Primarul Neculai Ontanu are sanse sa devina, de pilda, seful viitoarei filiale Bucuresti. Nici in aceasta situatie noua conducere a PSD nu reuseste sa gaseasca parghiile prin care sa contracareze "dezertarile".

Cea mai recenta "achizitie" facuta de Gabriel Oprea in perspectiva infiintarii unui nou partid de centru-stanga este primarul sectorului 2, Neculai
Ontanu. Fostul social-democrat s-a aratat ieri increzator in proiectul Oprea. "Politica noastra este interesul national, si nu cel politic, iar prioritatea noastra numarul unu este depasirea crizei economice. Vrem sa formam un partid in care libertatea de dialog si echipa au un rol foarte important, un partid care isi respecta intotdeauna promisiunile, un partid echilibrat, cu respect fata de oameni", a detaliat Ontanu directia pe care se va inscrie viitoarea formatiune. Fostul pesedist (exclus in octombrie 2009 dupa ce a anuntat ca il sprijina pe Traian Basescu la prezidentiale) nu
va fi insa un simplu membru in noul partid care se va forma pe "scheletul" grupului independentilor. Concret, potrivit lui Gabriel Oprea, Ontanu are toate sansele sa conduca filiala bucuresteana a viitorului partid, a carui lansare este prognozata pentru a doua jumatate a lunii aprilie.

Numele noii formatiuni nu a fost inca stabilit, existand mai multe variante (printre care Uniunea Nationala Romana si Alianta Nationala pentru Unitatea Romanilor), conform senatorului Liviu Campanu, coordonatorul grupului independentilor din Senat. In opinia acestuia, viitorul partid ar putea atrage la alegerile parlamentare din 2012 cel putin 10% din voturi.

Independentii isi negociaza deja functii in deconcentrate

In alta ordine de idei, surse din PSD sustin ca parlamentarii din grupul independentilor negociaza cu democrat-liberalii din teritoriu obtinerea unor functii de conducere la nivelul deconcentratelor. "Negocierile se refera la conducerea institutiilor detinute de PSD anul trecut, in perioada guvernarii PDL-PSD. Sunt multi directori ai social-democratilor care au ramas in functie si care ar putea fi preluati de independenti", ne-au afirmat sursele citate. De exemplu, in Prahova, unde activeaza doi parlamentari independenti, Sorin Chivu si Razvan Turea, proveniti de la PSD, negocierile se afla intr-o faza avansata. "Independentii vor jumatate din deconcentrate, exact cat a avut PSD. Dar nu se poate. Ar putea fi cedate insa institutii cum ar fi Garda Financiara, Inspectoratul Silvic si altele", ne-au mai spus sursele citate. Senatorul Sorin Chivu a confirmat negocierile purtate cu PDL."Ne-am creat o structura politica proprie care va sta la baza unui nou partid. Dorim si putem sa preluam conducerea unor deconcentrate", a afirmat Chivu. In acelasi timp, deputatul independent Tudor Ciuhodaru (fost PSD) ne-a declarat ca au existat unele intalniri la nivelul judetului Iasi cu PDL, "s-au purtat unele discutii, dar nu am decis inca nimic". In schimb, deputatul Eugen Nicolicea, viceliderul grupului independentilor, neaga asemenea negocieri cu PDL.

PSD-ul lui Ponta bate pasul pe loc
Social-democratii, principalii vizati prin crearea noii formatiuni pe partea stanga a scenei politice, nu reusesc, cel putin deocamdata, sa avanseze o forma de contraatac. In primul Comitet Executiv de dupa congres, noua conducere a jucat pe cartea impaciuirii: s-a votat o rezolutie de sustinere in continuare a lui Mircea Geoana in fruntea Senatului si s-au "impartit" mai multe functii de secretar executiv pentru filialele perdante. Concret, din cele noua functii, doar trei au ajuns la filialele din Ardeal si Banat; una a fost adjudecata de Corina Cretu, fosta consiliera a lui Ion Iliescu, iar celelalte cinci au ajuns la reprezentanti ai filialelor Dambovita, Botosani, Braila, Arges si PSD Sector 4. Nu in ultimul rand, merita mentionat ca nu mai putin de sase dintre noii secretari executivi sunt si parlamentari.
In alta ordine de idei, Comitetul Executiv a stabilit sa fie organizat pe 11 martie Consiliul National. Atunci va fi pusa, teoretic, la bataie functia lui Adrian Nastase. Practic insa, pana acum, doar fostul premier si-a manifestat interesul pentru sefia CN, iar Victor Ponta l-a anuntat cu privire la sustinerea sa.

sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one