Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Frunda: Dacă nu se revine asupra unor măsuri greşite, cred că UDMR trebuie să iasă din Guvern

10 iulie 2010

Senatorul Gyorgy Frunda a criticat, într-o scrisoare trimisă CRU, la Târgu Mureş, susţinerea acordată de Uniune măsurilor de austeritate ale Guvernului şi a declarat că, dacă până în toamnă nu se revine asupra unor decizii, consideră că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare, potrivit NewsIn.

Frunda a precizat că nu a putut fi prezent la lucrările Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de vineri de la Târgu Mureş deoarece se află în Rusia, dar a trimis o scrisoare, care a fost citită în plen. "„Dragi colegi, din păcate, nu pot fi prezent la CRU. Facem monitorizarea Federaţiei Ruse şi nu am reuşit să schimb agenda. Cred că CRU s-a întrunit prea târziu şi CRU de acum două săptămâni a fost amânat ilegal, consider că nu este posibil ca printr-un SMS să ne anunţe preşedintele prezidiului că se amână CRU".

Senatorul a criticat deciziile luate de conducerea UDMR de la intrarea în acest Guvern şi a afirmat că Uniunea se aliniază prea uşor aşteptărilor PDL.

"Conducerea UDMR, de la intrarea în Guvern, a avut mai multe decizii proaste care au contribuit la situaţia din comunitatea noastră. Scăderea pensiilor a fost anticonstituţională şi, totuşi, colegii mei au sprijinit initiaţiva Guvernului Boc. Se pare că uşor ne aliniem aşteptărilor PDL. Decizia a fost greşită şi a fost prezentată de Curtea Constituţională. Când ni s-a cerut sa îl demită pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, ne-am aliniat PDL (...). Decizia noastră cea mai proastă a fost aportul la creşterea TVA şi scăderea salariilor", a afirmat Frunda în scrisoare.

Restul textului scrisorii nu a mai fost citit deoarece vorbitorului i-au expirat cele cinci minute alocate. Contactat telefonic, Frunda a confirmat textul scrisorii şi a adăugat că: "Dacă până în toamnă nu se revine asupra deciziilor greşite referitoare la măsurile luate, eu cred că UDMR trebuie să iasă de la guvernare".

Preşedintele UDMR a declarat că a fost nevoit să amâne şedinţa CRU care ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu două săptămâni deoarece tocmai atunci CCR declarase neconstituţională măsura de reducere a pensiilor şi a fost nevoie ca Guvernul să se întrunească în şedinţă, pentru a căuta noi măsuri.

"Domnul Frunda ne-a criticat pentru amânarea CRU şi l-am lămurit în mod indirect că tocmai în interesul acelor principii la care face trimitere am amânat CRU: cum să protejăm pensionarii, ce să facem cu majorarea TVA", a spus Marko Bela.

Liderul unional a remarcat sarcastic că „mai avem un membru corespondent al CRU", făcând referire la faptul că senatorul a ales să trimită o scrisoare. La rândul său, Gyorgy Frunda a spus că roagă presa să ia scrisoarea, să o traducă şi să o publice, având în vedere că la CRU nu s-a permis să fie citită integral.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one